Dr. Doktor Odesláno Březen 12, 2025 Sdílet Odesláno Březen 12, 2025 (upraveno) Setkal se někdo s touhle podivností? Auto jinak funguje naprosto normálně, jen má takovej vrtoch. Sice to ničemu fakticky nevadí, ale irituje mě to Když po studeném startu stojím na místě, volnoběh je normální kolem 1100 ot. Jakmile se ale rozjedu (stačí pomalu) a vyřadím, najednou drží asi 1500-1600ot. Když zabrzdím do zastavení, spadne to zas na 1100... Tohle trvá minutu dvě, pak se to umravní. Přetěsněné sání, klapka vyčištěna a nastavena, podtlaky zkontrolovány/vyměněny, váha vzduchu vyčištěna a pak i vyměněna. Chybu to nehlásí. Co s tím? Upraveno Březen 12, 2025 uživatelem Dr. Doktor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dr. Doktor Odesláno Březen 14, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 14, 2025 Jen přidávám info (původní příspěvek asi už nejde upravit), po odpojení váhy je normální volnoběh. Váha tam je nová, bez změny od staré. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Březen 14, 2025 Sdílet Odesláno Březen 14, 2025 Zkus toto a nový čidlo teploty a prohlídni jestli neni nekde díra v tech hadicích odvětrani motoru https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=129 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dr. Doktor Odesláno Březen 20, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2025 (upraveno) Díky za reakci. Díra v hadicích nikde není, čidlo teploty funguje správně, ověřoval jsem přes diagnostiku. Zkoušel jsem zaslepit hadičku co vede ze sání do nádobky s aktivním uhlím i další do odvětrání klikovky a v obou případech to nemělo v podstatě žádný efekt, takže tama to nejde. Další dvě hadičky co vedou ze sání do regulátoru tlaku paliva a do deceleračního ventilu jsou vyměněné a v pořádku. Fakt už nevím, napadá mě jen klapka, tu jsem čistil a dělal základní nastavení. Ale nerozebíral jsem ten servomechanismus... Edit: Tak už jsem ho rozebral a nic nenašel. Vše čisté, dráhy nevydřené, chodí to plynule. Netuším už... Upraveno Březen 20, 2025 uživatelem Dr. Doktor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Březen 22, 2025 Sdílet Odesláno Březen 22, 2025 skusils tu odporovou dráhu v klapce vzít diavou jak píšu v navodu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dr. Doktor Odesláno Březen 22, 2025 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2025 Prostříkal jsem čisticím sprejem Kontakt 60 a několikrát protočil, to by mělo stačit... Ty odporový cesty byly krásně čistý i před tím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.