Přejít na obsah

Setrvačník

Guest GaryF.

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

má tu někdo zkušennosti s výměnou dvouhmotného setrvačníku? Na netu jsem našel pár info o tom že je dobrý ho vyměnit za jednohmotný jak dělá sadu Valeo. Zkoušel to někdo? Nebo nemáte někdo třeba z totálky na prodej stary setrvačník? Popřípadě nějakej dobrej shop kde se dají koupit na výmenu věci?

Ahoj a díky

Odkaz ke komentáři

zastávám názor, že pokud tam výrobce osadil dvojhmotu, měla by tam zůstat. Rozumím tomu, že taxikáři, nebo lufťáci, kteří nalítají 100.000 za rok a to auto jako takový do čtyř - pěti let odepíšou, že si tam dají jednohmotu. Když mám ale mít auto pro rodinu, najezdím 30 - 40.000 za rok a chci to auto mít nějakou dobu, určitě bych při případný výměně šel do dvojhmoty.

Odkaz ke komentáři

Zdarec, taky sem resil otazku jestli dvojhmotu nebo jednohmotu, nakonec sla dvojhmota, protoze za prve mechanik nemel zkusenosti s prestavbou za jednohmotu, za druhe znamej mi rikal ze mi odejde vlivem narazu lozisko na spojce a razy ktery nebudou tlumeny pujdou do prevodovky a pak do celyho auta. Cena s vymenou neco kolem 17tis.

Samo ze nekdo pise ze tam ma jednohmotu a i ja bych ju tam chtel, a silnejsi spojku kvuli chipu, ale otazka je co pak odejde dal, a jeslti se vyplati nacpat tam spojku + setravak za 15tis a za rok to menit.

Takze rozhodnout se musi kazdej sam.

Odkaz ke komentáři

Proc by to nebylo mozny? 81 kW neni zadny problem... ty spojky zvladaji i 100 kW :D ale tohle neni o OI :P do OI se davaji po vymene normalne jednohmoty a nikdo s tim problem nema

edit: byly 66 a 81 kW verze

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

S tou výměnou za jednohmotu je to těžký. Jedni tvrdí, že je to v pohodě a druzí zas opak. Známej co má autoservis mě tvrdil, že časem prý odejde převodovka a prý to nejčastěji takto mění bazarníci a nebo lidi, kteří to auto potřebujou prodat a nechcou už do toho cpát prachy. Tady ještě přidávám jeden článek kde o tom problému s převodovkou po výměně za jednohmotu taky píšou .....

post-547-1277322501_thumb.jpg

post-547-1277322513_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to nesmysl.Takové otázky směřujte na kluky z Dieselfóra,co s tím mají zkušennost a né zde,kde s prominutím 90%kluků nemá o tom ani páru.Osobně jsem to dával na Golga IV81kw a Octu 81KW a absolutně bezproblému a jezdí dodnes.Na jednohmotě snad už mají najeto 100.000 a absolutně v poho.

Co vím ale na jednohmota na OII se donedávna nedělala,možná už dnes jo-nevím.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Pred dvema dny jsem delal pravidelnou servisni prohlidku.

V ramce prohlidky Skoda ma akce na kontrolu setrvacniku.

(kontrola provedeni dilenskych a svolavacich akci : 13C9 )

V pripade ze je z podezrely vyrobni serie tak je zdarma vymeny v ramce zaruky (za prace a material zaplati Skoda).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Jedná sa o zvolávaciu akciu 13C9 vydanú 10.2.2006 s názvom "Dvouhmotový setrvačník". Popis je nasledovný:

---

Dvouhmotový setrvačník

Na některých vozech Octavia II 2,0l TDI, jejichž čísla karoserií jsou uvedena v příloze, existuje možnost, že z důvodu neoptimálně konstruovaného omezovače průtoku v odvzdušňovacím ventilu tlakového vedení spojky a při extrémně rychlém zapojení spojky (spojkový pedál skočí zpět) může dojít k poškození dvouhmotového setrvačníku firmy LUK.

Z tohoto důvodu proveďte dle uvedeného postupu zjištění výrobce dvouhmotového setrvačníku a případně setrvačník a odvzdušňovací ventil vyměňte.

Oznámení zákazníkům

Obchodník vyzve zákazníky, jimž prodal vůz, k návštěvě servisu. V případě písemného vyzvání použijte přiložený vzor dopisu.

Obchodníci, kteří vůz prodali a jejichž č. NEWADA je uvedeno v příloze jsou odpovědni za vyzvání zákazníků a provedení akce. Pokud se vůz v rámci opravy nebo roční prohlídky dostane k jinému obchodníkovi, přechází odpovědnost za provedení akce také na tohoto obchodníka.

Díly objednávejte obvyklou cestou

Při objednávání (předzásobení) dílů dbejte na to, že pouze ca 40% vozů je vybaveno setrvačníkem LUK

Upozornění

V rámci akce je vyměněn pouze dvouhmotový setrvačník LUK a odvzdušňovací ventil. Neoptimálně konstruovaný omezovač průtoku v odvzdušňovacím ventilu tlakového vedení spojky nemá žádný vliv na životnost ostatních dílů spojky. Lamela spojky, přítlačný kotouč nebo spojkové ložisko jsou díly podléhající opotřebení a musí být po určitém km průběhu měněny.

Výměna těchto dílů v rámci akce není povolena.

---

V CZ bolo na kontrolu zvolaných 4573 áut, v SK 497 áut, všetko MR2005 - ak boli na týchto autách spojky Sachs, nič sa s autom nerobilo, ak bola spojka Luk, vykonala sa servisná akcia. Ak bolo týmto problémom postihnuté aj vaše auto, mali ste byť vyzvaný na návštevu servisu. Ak vás servis nevyzval, vaše auto by malo byť ok!

Upraveno uživatelem 160R
Doplnené info
Odkaz ke komentáři

Olaf: Zistiť jedine podľa VIN kódu, či je tvoje auto v tom zozname postihnutých a potom zistiť fyzickou kontrolou, či tam je Luk alebo Sachs. Treba dať auto na zdvihák, dať dole kryt motora a medzi motorom a prevodovkou posvietiť dovnútra cez otvor na spojku. Ak je to Sachs, je spojka zaoblená bez hrán - ak je to Luk, tak má spojka po obvode hrany a drážku.

Holy: Nie, motor nemusí ísť von.

Odkaz ke komentáři
V CZ bolo na kontrolu zvolaných 4573 áut, v SK 497 áut, všetko MR2005 - ak boli na týchto autách spojky Sachs, nič sa s autom nerobilo, ak bola spojka Luk, vykonala sa servisná akcia. Ak bolo týmto problémom postihnuté aj vaše auto, mali ste byť vyzvaný na návštevu servisu. Ak vás servis nevyzval, vaše auto by malo byť ok!

Já mám Octu dotaženou ze SRN, r.v. 2005, tak jak zjistím, jestli byla nebo ne? V servisce žádnej záznam není.

Upraveno uživatelem Holy
Odkaz ke komentáři

Tak já mám modelovej rok 2005, datum výroby 14.9.2004. Když jsem auto kupoval, člen 160R mi proklepl VINko a v databázi byl o této svolávací akci zápis. I v servisce jsem našel záznam z 30.11.2006- kód 13C9 Dvouhmot.setrvačník. Našel jsem i nélepku v kufru u rezervy. To znamená že ho měnili? Majitel se mi totiž zapřísáhnul že o ničem neví. Byl to Auto Kápl Písek. Je možný že si naúčtovali výměnu, aniž by něco dělali?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...