Luke Odesláno Duben 24, 2025 Sdílet Odesláno Duben 24, 2025 Zdravím borci. Před měsícem jsem pořídil Octavia 3 RS 230 po FL. Kód motoru CHHA. Měl bych na vás dotaz a byl bych vděčný kdyby se našel někdo, kdo by mi odpověděl. Když auto nastartuju po delší době (studený start) tak si zhruba 45 vteřin drží klasicky zvýšené otáčky a potom motor jakoby cukne a otáčky začnou padat na normální volnoběh. Během té chviličky co padají otáčky se z motoru ozývá tiché cvakání, zhruba 4-5 vteřin. Pak ztichne a běží hezky tiše. Mám teorii že po startu je vyšší tlak oleje a pak se sníží a díky tomu cvaknou hydroštely než si vymezí správnou vůli. Je to normální projev motoru? A nebo se pletu a je něco špatně? Díky za odpověď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Duben 25, 2025 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2025 Nikdo nemá tohle auto, tenhle motor? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 25, 2025 Sdílet Odesláno Duben 25, 2025 Obecně TSI mají starty hlučnější, kvůli emisím a rychlejšímu zahřátí katalyzátoru je větší dávka paliva a mění se i předstih, respektive ŘJ dělá vše proto, aby se katalyzátor rychle zahřál. Pokud se motor uklidní a necvaká za tepla, tak bych to neřešil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luke Odesláno Duben 25, 2025 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2025 Já vím že TSIčka vydávají různý zvuky, hlavně po startu.. tohle mě ale trošku zarazilo protože to neni slyset hned po startu ale je to slyšet pouze pár vteřin když končí ta fáze zahřívání katu a padají otáčky na normální volnoběh. Potom už to běží hezky tiše. Tak každopádně děkuji za odpověď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.