IvK Posted July 25, 2025 Share Posted July 25, 2025 Snímač hladiny oleje hlásí chybu a vyzývá v návštěvě servisu. V servisu 2x vyčištěny kontakty, vyměněn olej a vyměněn snímač hladiny oleje. Chybové hlášení na několik dní zmizelo, potom se ale vrátilo, začíná až při zahřátí motoru na 90 st. Celsia. Servis měl auto napojené na diagnostice, ale jen v klidu. Chystám se objednat diagnostiku živých dat za jízdy. Pokud jde o problém snímače oleje, máte s tím někdo zkušenost? Děkuji. 0 Quote Link to comment
Oktavián Posted July 3 Share Posted July 3 Díky za komentář, tak dnes mi to vyskočilo taky... Koukal jsem na olej a mám tu měrku úplně na maximum no sakra 😞 Divné ale je že jak jsem vypnul a zapnul klíček tak hláška zmizela a už se nedá dohleda i když sem pak ještě hodinu jel... Vyřešil si to nějak prosím? 0 Quote Link to comment
Ol@f Posted July 3 Share Posted July 3 vyskočí-li hláška o úrovni oleje a po té se otevře kapota hláška zmizí na nějakou dobu a pokud stav trvá objeví se znovu. To že máš na měrce full je asi na hraně a proto to nevyskočilo hned znovu. 1 Quote Link to comment
Oktavián Posted July 4 Share Posted July 4 @Ol@f díky moc, objednal jsem odsávačku tak trochu toho oleje dám pryč a v úterý zajedu do servisu na výměnu oleje... a zeptám se jich na diagnostiku DPF Otázkou ale je proč je najednou oleje více a jestli se tím problém vyřeší nebo za nějakou dobu opět bude oleje více... divné je že jezdím dlouhou trasu 2 hodiny obvykle po dálnici... tohle prý většinou lidem zlobí když jezdí krátké vzdálenosti 0 Quote Link to comment
Ol@f Posted July 4 Share Posted July 4 otázka jestli je tam toho oleje opravu moc a jestli není nějaká chyba snímače nebo SW. Proč tam dop*dele nenechají klasické měrky. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts