Jump to content

Snímač rýchlosti

Recommended Posts

Zdravím .vedel by niekto , alebo sa s tým už stretol ....prvá sem začala skákať počas jazdy ručička Rýchlostí .po čase začala skákať ručička paliva počas jazdy .vymenil som snímač paliva v nádrži , no nepomohlo to. Potom sa vymenil aj snímač rýchlosti na prevodovke , lebo ružička rýchlosti  ostala na nule a tiež nepomohlo. 

Už fakt neviem kde je chyba . Poistky ok . Zvažujem výmenu budíkov .... Alebo kabeláž niekde alebo  kostra uzemnenie ?  Nejaká rada ako ďalej. 
Octavia 1 1.6 75 kw AVU . R.v.2002

před 26 minutami, Shotocan napsal:

Zdravím .vedel by niekto , alebo sa s tým už stretol ....prvá sem začala skákať počas jazdy ručička Rýchlostí .po čase začala skákať ručička paliva počas jazdy .vymenil som snímač paliva v nádrži , no nepomohlo to. Potom sa vymenil aj snímač rýchlosti na prevodovke , lebo ružička rýchlosti  ostala na nule a tiež nepomohlo. 

Už fakt neviem kde je chyba . Poistky ok . Zvažujem výmenu budíkov .... Alebo kabeláž niekde alebo  kostra uzemnenie ?  Nejaká rada ako ďalej. 
Octavia 1 1.6 75 kw AVU . R.v.2002

Našiel som že poistka c. 5   7.5a vymeniť treba 

Jako první si zkontroluj kontakty na baterce (plus a minus) a pak ukostreni pod baterkou. Pokud bude vše v pořádku, tak by mohla být chyba v budících. U předface budíku se stávalo, že díky studenému spoji na tišťáku padaly ručičky. 

před 1 minutou, Konny napsal:

Jako první si zkontroluj kontakty na baterce (plus a minus) a pak ukostreni pod baterkou. Pokud bude vše v pořádku, tak by mohla být chyba v budících. U předface budíku se stávalo, že díky studenému spoji na tišťáku padaly ručičky. 

Kontakty na batérii aj okostrenie pod batériu skontrolované všetko v poriadku. Budíky mám facelift 2002 .ešte Majka rada čo ďalej skontrolovať 

Inde mi poradili skontrolovať svorkovnicu T14B ..že je to 14pin  konektor pri riadiacej jednotke pod stieračmi na pravej strane . Že býva zaoxodovani a vedú dám snímače od motora do palubovky a budíkov .aj snímač rýchlosti aj paliva ...

Kde ta svorkovnice přesně je nevím.  Píše se vlevo .

Není to přímo spojení s řj , ale propojení svazků .

Můžeš zkusit vzít asi metr drátu, odklopit pravou zadní sedačku, odhrnout koberec a vyloupnout víčko nad nádrží . Na slabý hnědobílí připojit drát a ukostřit ho třeba na zámek na rámu dveří. 

A jestli máš na olejové vaně snímač , tak je potřeba zkontrolovat jeho vedení za motorem, zkontrolovat kablíky u svorkovnice snímače .

To že můžou být rozbité budíky je také možné.  

před 9 minutami, Patrik77 napsal:

Kde ta svorkovnice přesně je nevím.  Píše se vlevo .

Není to přímo spojení s řj , ale propojení svazků .

Můžeš zkusit vzít asi metr drátu, odklopit pravou zadní sedačku, odhrnout koberec a vyloupnout víčko nad nádrží . Na slabý hnědobílí připojit drát a ukostřit ho třeba na zámek na rámu dveří. 

A jestli máš na olejové vaně snímač , tak je potřeba zkontrolovat jeho vedení za motorem, zkontrolovat kablíky u svorkovnice snímače .

To že můžou být rozbité budíky je také možné.  

To uzemnenie na konektor na plavák som už tiež skúšal meral napätie aj kostru skontroloval všetko bolo ok. 

A tá svorkovnice, áno píše sa vľavo ale to sa berie s pohľadu vodiča .takže od predu auta to je v pravo hore a ano tam kde je riadiaca jednotka tak vedľa nej je aj tá svorkovnice T14b . Len musí ísť dole torpedo ,aby som sa tam dostal, takže demontáž stieračov. Len teraz sa mi to vonku nechce robiť .chvíľku počkám a keď už ani tam nebude Chyba ostávajú už len tie budíky. Pre istoru som už zohnal iné budíky s Octavia 2004 .len tam bude zas problém keď ich budem skúšať že treba zistil pin oboch budíkov kôli imobilizér a prekodovat a aj kľúče a to ešte neviem ako urobiť.... 

Takže zatiaľ takto a už vás asi nič iné nenapadne kde môže byť chyba .ručička paliva  skáče počas jazdy a rýchlosť stále na nule. Odchadzalo to postupne .najprv trošku blbá tá ručička  rýchlosti a po pol roku sa pridala tá ručička paliva ...len také zhrnutie .ostatné všetko funguje normálne. Akurát ešte neukazuje km prejdene spotrebu atď ...