Přejít na obsah

zkušenosti s autorizovanými servisi

Petr101

Doporučené příspěvky

Já do autorizáku nejezdím, táta tam párkrát byl jak s autem či motorkou a auto jaks taks ok, ale na motorce ho šidili a třeba mu vůbec nevyměnily filtry. Jinak dle zkušenosti co umím udělám sám, na zbytek mám takový malý soukromý servis kde mám ještě slevu na autokelly karticku a jsem snima zatim velice spokojen. To zaleží na koho narazíš. A stím odsáním je to opravdu humáč, protože ta špína tam opravdu zůstane.

Odkaz ke komentáři
Podle mně ten olej by si moc netroufli nevyměnit, to si myslím já. Ale takovou brzdovku, to se dělá běžně, že se nemění a napíše se výměna. Nejlepší je samozřejmě se na to dívat nebo si to udělat sám. :palec:

a nebo druhá hovadina, co dělají, že odsají jen tu část, co je v nádobce, ale to nejdůležitější je to, co je u brzdičů.

A to na to mají podtlakové měničky.... já musím šlapat po staru nožně :loool:

Odkaz ke komentáři

Ja som navštevoval autorizovaný servis, prestal som, keď som jedného krásneho dňa poznačil filtre fixkou (olejový som jeden pásik odrezal), dal som na servisku, keď som si prišiel po auto tak som si vypýtal filtre, dali mi do ruky filtre z iného auta. Následne som mu povedal že mi dal filtre z iného auta, že moje som si poznačil, znervóznel, odišiel dozadu, bol tam asi 15 min, potom sa vrátil že kolega ich asi vyhodil, hovorim ok, otvorili sme box filtra sania, moj starý tam bol (akurát bol čistejší, asi kompresorom to vyčistili), olejový som odtočil, odrezaný a ešte v tej istej polohe s čiernym olejom. Kabínový som teda ani nekontroloval. Naúčtovali mi výmenu brzdovej kvapaliny (čo keď som sa ho opýtal prečo sú zahrdzavené odvzdušňováky tak jak boli a nejavia ani známku odšróbovania tak len na mňa pozeral), výmenu oleja (olej bol čierny), výmenu filtrov, že skontrolovali všetky zámky (pritom som mal v prdeli 3 mikrospínače), všetky osvetlenia (hmlové svetlo som mal vypálenú žiarovku, neskôr som zistil), namazali obmedzovače (bolo to tak isto zaprášené a zasrané ako keď som to odovzdával).

Skrátená verzia - Nič z toho čo bolo v serviske čo mali urobiť, neurobili! Akurát tam auto stálo 3 dni ani neviem prečo, a to mi povedali že mám zlé brzdy (sused čo robí automechanika mi po "serviske" povedal že brzdy sú v úplnom poriadku). Takže tolko k autorizakom! Nikdy viac! Olej vymenit zvladnem, filtre tiez, brzdovu tiez, namazem si to sam a poriadne, sem tam to dam susedkovi skontrolovat za pivko. A mam pokoj a viem ze som si to urobil sam a poriadne. Na 70% z toho clovek nemusi byt mechanik, tych 30% sa da objednat v hociktorom servise (co si ceni zakaznikov), a urobia podstatne viac nez autorizak a za menej penazi.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...