HanyZ Odesláno Srpen 6, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2010 Ahoj, dnes po cestě z Polska jsem chytl fakt brutální bouřku, vody jak .... no prostě mazec. Nebylo vidět na krok. Po vyjetí z téhle bouřky, kdy spadlo asi 35 litrů vody za vteřinu (fakt jsem to ještě nezažil) jsem si všiml, že ručička teploměru je cca o 0,5-1 cm nad polovinou - takže přehřívání. Tak jsem jel v pohodě dál, teplota se ustálila zpět na střed. V koloně nic, pohoda. Jenže při rozjezdu a jízdě po městě či do kopce, kdy jsem fakt tlačil pod plným plynem, teplota zase lezla nahoru. Tak jsem dojel do ČR a když ručička po jízdě cca 2 minuty na plný plyn lezla nahoru zastavil jsem a otevřel kapotu - zjistil jsem, že ventilátor na chladiči se netočí. Kde mám hledat chybu ? Termostat měněný před měsícem, čidlo teploty před 3, chladič byl teplý. Co se týče téhle situace, před tím, než jsem vjel do toho lijáku, kde byla voda fakt všude, tak bylo vše ok, ujel jsem předtím asi 150 km pod plným plynem na 5ku a teplota krásný střed, žádný problém. Předpokládám tedy, že to bude mít souvislost s tím deštěm. Že by nějaká pojistka ? Či kontakty na ventilátoru? Kde případně pojistku hledat (která to na baterce je) ? Díky moc za rychlé rady. :help: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 vyřešeno, bylo to vodou, která zaoxidovala spínač... proč tady odpověď trvá tak dlouho a na druhém foru je hned ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 vyřešeno, bylo to vodou, která zaoxidovala spínač... proč tady odpověď trvá tak dlouho a na druhém foru je hned ? a ktorý spínač? :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 vyřešeno, bylo to vodou, která zaoxidovala spínač... proč tady odpověď trvá tak dlouho a na druhém foru je hned ? protože jsem byl na dovolený :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 a ktorý spínač? :lool: Bych rekl ze ten ktery ovlada sepnuti ventilatoru na chladici ne? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 8, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 vyřešeno, bylo to vodou, která zaoxidovala spínač... proč tady odpověď trvá tak dlouho a na druhém foru je hned ? Protoze BAGR... :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2010 mno tak to až tak dobrý není :) oceňuji tolik odpovědí najednou každopádně, přijel jsem do Polska /300 km/, celou cestu ok, ale ve městě opět teplota nahoru, zastavil jsem a ventilátor se opět netočil.... takže asi někde bude chyba... kde ?:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 ja sa opýtam inak, je nejaká možnosť ako otestovať funkčnosť ventilátoru (napr cez VAG?), lebo ja nech robím čo robím, ani za boha dostať ručičku za 90°C. //EDIT: uz viem, diky Dave 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 mno tak to až tak dobrý není :) oceňuji tolik odpovědí najednou každopádně, přijel jsem do Polska /300 km/, celou cestu ok, ale ve městě opět teplota nahoru, zastavil jsem a ventilátor se opět netočil.... takže asi někde bude chyba... kde ?:) Cau,zkus zmerit proud do toho spinace na chladici....mel by tam byt staly proud,a zkus ten konektor propojit dratkem(kancl.sponkou) a pokud jde proud tak by mel ventilator bezet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 jasně, zkusím propojit ty dva kontakty, zatím jsem jen zkoušel napřímo kabelem z baterky na konektor ventilátoru, na to čidlo mě to nenapadlo. jdu na to.. za chvíli napíšu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 tak po propojení konektoru z čidla chladiče se větrák točí (3 kontakty, 2 propojené). tak jsem to prostříkl kontoxem, zastrčil, zahřál motor a ventilátor se spustil. tak nevím, kde hledat závadu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 tak po propojení konektoru z čidla chladiče se větrák točí (3 kontakty, 2 propojené). tak jsem to prostříkl kontoxem, zastrčil, zahřál motor a ventilátor se spustil. tak nevím, kde hledat závadu. tezko rict,mozna to bude jedna z tech zavad co se objevuji sporadicky,tak hlavne ze zatim fachci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 Taky to radi dela jednotka dochlazovani. Je pod baterkou a ovlada ventilatory. Muze byt napraskla a jak jsi projel tou bourkou mohla se dostat dovnitr voda a dela to brejkule... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 jednotka dochlazování mě taky napadla, občas spustí ventilátor, občas ne - např. teď jsem jel přes celé město a v pohodě. Čidlo spouštění na chladiči by to dělat nemělo, na to snad voda nemá vliv.... jak otestovat tu jednotku ? Případně kde přesně ji hledat ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 mimochodem - kdyby ta jednotka dochlazovaní byla špatná, natekla tam voda apod., tak by přece nedávala stálých 12 V a tudíž by se mi ventilátor nespustil, když propojím konektor z čidla chladiče ? Ale to mi funguje, jen občas prostě ventilátor nesepne ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 Taky to radi dela jednotka dochlazovani. Je pod baterkou a ovlada ventilatory. Muze byt napraskla a jak jsi projel tou bourkou mohla se dostat dovnitr voda a dela to brejkule... ;) nemuzes se vice rozepsat?i pro ostatni co by mohli tuhle neprijemnost cekat?Nebo neporadi nekdo z odborniku?Kde presne ta jednotka dochlazovani je a co se pripadne s tim da delat kdyby byla trochu utopena?I me by to zajimalo a to ten problem nemam,ale clovek se uci cely zivot :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 jednotka dochlazování? hm a nemají ji jen auta s klímou? nic podezřelého jsem pod baterkou nenašel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Snake Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 ja tiež nemám klímu a idú mi iba dva kontakty z troch, ten (u mňa nefunkčný kontakt) je na druhý level fúkania ventilátora. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 takže je tam ta jednotka nebo není ? na googlu jsem taky nic nenašel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 9, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 tak jsem hledal, jediný svazek kabelů jde od chladiče a ventilátoru pod držákem baterky k baterce, nikde jsem žádnou jednotku chlazení neviděl.... jednotka dochlazování = řídící jednotka klimatizace.... to se mě netýká klimu nemám.... aspoň tohle píše google... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 taky si říkám protože dvourychlostní větrák mají auta s klímou. klímu taky nemám a pod baterkou jsem nic zvláštního nenašel jak bylo psáno, zkontroluj pojistky, rozeber a vyfoukej konektory. on to může být jen špatný kontakt, ale taky ten termospínač ventilátoru, kterej jednou sepne-podruhý zase ne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Srpen 9, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2010 Hosi ted jste mne dostali.... sorry za mystifikaci jednotku dochlazovani co spousti vetraky maji auta jenom s klimou... nejak jsem si to neuvedomil... sorry 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 dneska hodím auto na VAG a uvidíme, jestli napíše chybu toho čidla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 KarlosTDI napsal na jiném fóru: - jednotku dochlazování mají i vozy bez klimatizace http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j09...er-octavia.html s klimatizaci maji jeden konektor větší http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j09...ku-octavia.html - když koukneš zvrchu na baterku a pojedeš po jejím levým lící dolů tak pod jejím dnem je jednotka uchycená půjdou k ní dráty od termospínače na chladiči - stejně teda nevěřím že toho natekla voda ale za pokus to stojí ... Za chvíli přiběhne kolega a hodíme to na VAG :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 10, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 10, 2010 tak na VAGU ani jedna chybička (kromě centrálního zamykání - sporadická chyba v dveřích řidiče)...... stejně tak OK test akčních členů.... takže čidlo by mělo být ok. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2010 ale dneska opět větrák netočil a já pomalu ale jistě vařil... tak buď čidlo, nebo větrák. Dá se nějak rozebrat ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2010 tak dneska se ventilátor opět nespustil... teplota lezla nahoru... zastavil jsem, vytáhl jsem konektor z čidla - termospínače v chladiči a propojil kabelem... no a ventilátor jel - zastrčil jsem konektor zpátky do čidla a ventilátor se roztočil... takže asi nějaká chyba v termospínači... už mám nový, zítra ho vyměním... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2010 tak jsem čidlo vyměnil už dneska.... ale mám dotaz... staré čidlo mělo 2 kontektory (na kabelu jsou však 3), nové čidlo má 3 kontektory.... bude fungovat správně ? Díky za rady.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2010 tak 3 pólový nebyl dobrý, vyměnili mi jej za 2 pólový... bohužel to nepomohlo... motor se zase začal přehřívat, chladič horky a ventilátor ani ťuk.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Srpen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 19, 2010 tak dneska jsem dal nový ventilátor chlazení ... a ? nic... zase se začal přehřívat... konečně mě napadlo sáhnout na chladič že... nahoře vařící, dole studený, spodní hadice studená.... takže ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.