Přejít na obsah

kočkova Oktávka

Doporučené příspěvky

Děkuju za pochvalu ;) tohle téma bylo dlouho až na nějaký třináctý stránce a moc o něm napsáno nebylo, tak možná proto.

Nevím, co přesně myslíš tím špatně napasovaná? Možná je jen trochu víc vystrčená, ale jinak hezky kopíruje výřez v nárazníku :) Dřív sem tam měl origo RS, ale ta byla lehce pochroumaná a chrom byl KO, tak šla na auto koncovka z Roomstru.

Odkaz ke komentáři

Tak přidám nějaké další fotky.

Výsledná práce na zadních brzdách:

280mm kotouče, primárně určeny pro přední nápravu :D a třmeny s držáky z VW Transporter 5. Proběhla i výměna sériových krycích plechů za nové z O1 RS, které bylo třeba lehce poupravit. Ještě musím nechat vyrobit průtokové šrouby, které zredukují závit M12x1 v origo koncovce brzdové hadice na závit M10x1 v brzdovém třmenu a to už na zadních brzdách bude, doufám, absolutní finále. S brzdným účinkem jsem spokojen.

post-178-0-04295300-1432060677_thumb.jpg

a porovnání série 232mm vs. 280mm (foceno ještě bez větších krycích plechů)

post-178-0-42129900-1432060617_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři

Tak včera večer jsem poznal úskalí sníženého podvozku. O 4cm dole a poprvé jsem se s autem nedostal tam, kam jsem potřeboval. Na jedné příjezdové cestě, jsem zůstal viset na nápravnici tak, že se okta nehnula dopředu ani dozadu. Takže vyheverovat, podložit kolo dlaždicí a když jsem stáčel hever dolů, tak se kousnul, až jsem ukroutil tu závitovou tyč. Ta praskla a oktávka spadla celou vahou dolů, na štěstí z malé výšky. Ještě k tomu pršelo, no já myslel, že mě vomejou :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Byla to jedna pitomá příjezdovka ve Vinařicích u Kladna k jednomu chlapovi na pozemek :D jel sem k němu pro pár dlaždic. Pán se hrozně divil, co se to děje, že se to tady zatím nikomu nestalo. Pak asi chtěl odlehčit situaci a vypadlo z něj, že tatry tu bez problému projedou, no já šel málem do kolen :D

No nikdy bych si nemyslel, že mě tohle potká. Naštěstí sem na autě nic neurval. Odskákal to jen hever. Ted už alespoň vím, že musím cestu před sebou víc hlídat.

Odkaz ke komentáři

Dnes proběhlo na wapce menší rychlý oplach a očista kol pomocí Dodo Juice Ferrous Dueller Iron Remover a následné ošetření pneu přípravkem Dodo Juice Basics of Bling Tyre & Trim. Účinek Ferrouse mi přejde nic moc, zažranou špínu moc nepobral :( Příště zkusím Carpro IronX, prý by měl být lepší, tak jsem zvědavej.

post-178-0-24787600-1432316282_thumb.jpg post-178-0-36372400-1432316297_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kluci, díky za info ;) .

@ketys: já právě zkoušel mýt kola vícekrát, používam i známý AluClear, ale ten taky vezme jen povrchovou špínu a ta zažraná tam zůstane. Spíš sem přemýšlel, že pořídim nějakou leštící pastu + sadu na strojní leštění a zkusil bych kola vyčistit strojně. Mrknu na detailingshop, jestli tam něco takového najdu.

@hanys888: tak to už musí být pořádná kyselina :D škoda, že se to prodává ve velkém balení. Pro mé potřeby, by toho asi bylo zbytečně moc. Jen pro info, na kolik vyjde to 25kg balení? V jejich ceníku jsem to nenašel.

Odkaz ke komentáři

Tak to fakt nevím, já to nastříkam ten valet ... nechám působit nějakou minutku, pak to ještě promastím znovu štětcem, aby se ten zapečenej prach poodstraňoval z těch zákoutí a smyju wapkou. Takhle 3x dokola a je to krásně čistý, nikde nenajdeš smítko. Pak to nastříkám Raceglace Nano Wheel Sealantem a mám na pár měsíců pokoj, stačí mýt šamponem

Odkaz ke komentáři

Já už taky nevim, co s tim. Na těch bílých kolech mě to celkem štve. Schválně ještě zkusím pořídit ten Valet nebo IronX a pořádně vydrbat nějakým tvrdým kartáčkem. Nebo jestli se mi podaří někde sehnat přípravek, co psal hanys, tak to zkusím tím. Pak už snad jedině strojně vyčistit nějakou pastou nebo na kola hodit černý plastidip a je to :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...