Přejít na obsah

dodělání asr

Guest soury

Doporučené příspěvky

ahojte, hledam tu uz druhej den a predem se omlouvam jestli tu toto tema uz je ale nemuzu ho najit.

Chtel bych poprosit o nasmerovani na toto tema, popripade jestli tu neni tak par informaci.

Hlavne jestli je mozne dodelat asr a jestli je to financne mozne. (ve skoda servise me rekli ze by se to mozna i dalo ale dostal bych se na nejakych 50000 az 60000)

dekuju za odpovedi a poznatky

Odkaz ke komentáři
muzu se zeptat cim se to lisi ? esp je stabilizace podvozku a asr je protiskluz ne ?

esp ti stabilizuje auto když jsi ve smyku

a asr brání protáčení kol na rozjezd-podle mě nejužitečnější věc

osobně jsem si koupil svoji O1 a čekal jsem až mi zaplatí zakázku a byl jsem zrovna bez peněz,takže na konci ůnora na totálně sjetejch letních kolech :lol:

a ono jak na svinu napadl sníh,já musel na stavbu prostě dojet... v posledním kopci co jsem měl vyjet byla pod sněhem vrstva ledu.jel jsem krokem i když jsem měl plyn na podlaze,ale vyjel jsem díky této věcičce pod kapotou. s jiným autem co jsem měl bych si ani neškrt. ;)

takže já můžu asr vřele doporučit do zimního období :D

Odkaz ke komentáři
Na tyhle predelavky tady jsou profici jako rolbar, vasa... Ale kdyz uz bych se do toho poustel tak rovnou esp, tam mas asr taky. Jinak ja asr nikdy nepotreboval, to je dobry pro ty co nemaj cit v noze, me na zimu staci eds.

děkuji za odpovedi, uz jsem zjistil co a jak , kontaktoval jsem autora clanku na montaz esp ktery mate na strankach. vysvetlil me co a jak a rikal ze by nebyl problem s montazi jak asr tak esp pri zalezi kolik chci investovat.

jinak asr nech bejt TDI LIFE ma pravdu je to dobra vecicka ;)

Odkaz ke komentáři

zas to ASR nepřechvalte. Stačí si představit situaci, kdy potřebujete rychle vylítnout a neodhadnete přímo povrch (jak moc budou gumy klouzat) a dá se moc plynu. a co se stane? ASR srazí otáčky a zbrzdí přední kola a najednou i když je pedál na zemi, otáčky leží dost nízko i na normální rozjezd, auto stojí a má co dělat než otáčky vytáhne alespoň do nějakých, kde je trochu krouťáku, aby se rozjelo.

U slabých aut to asi nebude takovej problém, ale u RS stačí když dupnu při rozjezdu na plyn a najednou jako kdybych dupnul na brzdu když kola podle ASR "moc" proklouznou.

Jinak určitě bych bral i s ESP, to je dobrá věcička hlavně, když tu situaci nečekáš. Na sportovnější jízdu se tohle vypíná :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

ASR kravina...síce pekná vec keď vletíš do kaluže alebo také niečo ale na zimu totálna p......., hlavne v našich končínách (kysuce) keď sa potrebuješ predrať cez väčšiu vrstvu snehu (čo je u nás viac ako bežné) tak to akurát prekáža, vždy to vypínam ( a štve ma to že sa to po čase samo zapne znova), raz som to zabudol vypnúť do kopca a vďaka tomu že mi v polovici kopca (kde inak s vypnutým ASR vyleziem úplne v pohode aj pri väčších snehoch) totálne zdusilo motor som skoro zroloval 2 ploty...niesom nejaký odborník do toho ale toť moja osobná skúsenosť

Odkaz ke komentáři

za me ASR - ANO ;) pokud jsi "dobry" ridic, tak poznas situace, ve kterych mas ASR vypnout, ja to potreboval jednou jedinkrat za ty km, co najezdim s autem s ASR. Jinak ASR porad zapnuty a bavi me to blikani :D

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

ja sa nehádam, na rovine pri rozbehu pomôže, ale taký istý účinok sa dá docieliť aj s citlivou nohou, len hovorím vlastnú skúsenosť, ja bývam dosť v kopcoch a cez zimy je tu niekde problém pomaly aj s nivou vyliezť takže to ASR by som najradšej sekerou pohladkal keby som vedel kde je ;) aj dnes napríklad som sa nemohol vyhrabať z parkoviska pred NEMOCNICOU!! (samozrejme páni cestári, načo by pri takom niečom bolo odhrnuté parkovisko) a so zapnutým ASR nula bodov

Odkaz ke komentáři

Podle mě je ASR uplně k ničemu. Kdyby to neubíralo otáčky na motoru tak by to nemusela být špatná funkce. Ale takhle než zase nafouká turbo tak to nejede. A v těhlech zimních měsících bych s ním ani nikam nedojel. Já ho automaticky po nastartování vypínám. K čemu tato eletronika. Uplně zbytečná. Kdyby to šlo, tak to deaktivuju uplně.

Odkaz ke komentáři

ja nevym proc to tady resite vubec :D gdyz se da vypnout tak gdo nepotrebuje at v danem momente vypne a je to. Mne jak rikal houmi bavy to jeho blikani pri prujezdech zatackou :D. Jinak na snehu a ledu prvni zkusim jestly to jde s nim, pokud nepujde tak vypnu a jsem v klidu.

Ale radej bych uvital EDS nez ASR a nejradsi ze vseho ESP :D

Jinak ASR neni jenom pri rozjezdu ale i pri vetsih rychlosteh, ja ho treba dokazu aktivovat i ve 70km/h na suhem asfaltu ale treba v desti na 120km/h :P

Odkaz ke komentáři
MfM: EDS máš přímo v ABS...má to každá oct s ABSkem

no nevym nevym, v popisu vybavy mam ABS+MSR+ASR. EDS-ko nemam a pokud ho mam tak ne funguje zrovna nejlip :D hodne krat se my stalo ze jsem jednim kolem byl na tvrdem a druhim na lede nebo blate a nehnul jsem se a eds by mnel znamenat ze to zbrzdi kolo ktere se protaci a prenese toc.moment na to druhe "pevne".

A take z nejakeho miho zkoumani octavek, EDS je vetsinou u predface modelu bezni v 1,6 s ABS-kem, 2,0 , 1,8 a TDI 81kw a u face modelu je jenom k dostani u 2,0 a 1,8T motoru ktery seriove nemaji ASR. Mozna delam chibu ale podle vseh moznich prospektu skodovackih a octavek ktere jsem pobliz dumal tak bylo.

Ale co je zajimave pri protaceni obu kol mam jako by uzavirku diferencialu jelikoz to zacne silne skloubat, a auto se s malima otackama vytahuje z neuveritelnih situaci - ze by EDS :P ?

jinak jen tak pro zajimavost co stoji dodelani toho ESP gdyz uz mam ASR? Staci orientacni castka.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Jestli ti jde o to aby se ti v zímě lépe rozjíždělo a projel jsi i tam kde to silničáři zanedbali tak na to nepotřebuješ ASR za 60tis.

Vyměn přední diferenciál za samosvorný a dosáhneš téměř stejného účinku, neli lepšího. Samozřejmě samosvor nezajistí omezení výkonu motoru když kola začnou prokluzovat.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...