Přejít na obsah

OCTAVIA Tour II

Doporučené příspěvky

Když to vezmu ze svého pohledu, tak Tourka je vlastně pro mě celkem zajímavý auto.

Kdybych chtěl hodit AEEčko ze skály (teda jako že nechci :D ) dalo by so o ní jako o nástupci uvažovat.

Dobrá cena, novější konstrukce, silnější 1,6tka a s výbavou je to tak půl na půl. V něčem bych si pomohl v něčem zase pohoršil. S paketem plus bych měl navíc klímu a přišel bych o el. okna vzadu. Vzhled předface OII mi nevadí-spíš naopak.

PlumJelinek: je fakt že jsi do toho seznamu dal tu vyšší z nižší spodiny hned po Dacii a Ladě

Odkaz ke komentáři

Každý má na věc svůj nároz. ať se to líbí nebo ne, VW jsou spolehlivá kvalitní a oblíbená auta v ČR. A OII tour se bude prodávat dobře, z obchodního hlediska výborný tah Škodovky. Zaplní segment, pro nenáročné lidi, kteří chtěji rodinné auto. (rozhodně raději vezmu OII tour než Dacie apod. xindly)

A kdo chce auto poslední generace sáhne po OII (za tok po OIII), kde má výbět motorizace a výbavy co hrdlo ráčí., ale za cca 100-250k kč navíc, což si každý dovolit nemůže.

A proč octavia má tak dobrou pověst a jezdí jich tolik ? Zeptejte se majitelů :D kvalita, spolehlivost, díly,servis. "Managerské auto", hm možná před 10 lety :huh:, dnes normální auto.

A že škodovka ztratila tržní podíl ? Relativní, ještě v loni byla jedna z nejdražsích na trhu, teď se situlace trochu změnila, je předpoklad že půjdou nahoru, nemluvě např. YETTI a SUPERB se povedl.

Odkaz ke komentáři

Ano, máš pravdu, každý má na to svůj názor, mě zkrátka Tour přijde z obchodního hlediska jako nevýhodná koupě, když už bych se musel rozhodovat v této kategorii, tak bych šel asi do Fluence, jelikož nabídne opravdu hodně a je pohodlný, případnou poruchovost bych řešil prodlouženou zárukou, v mém případě bych stejně auto nechtěl mít víc jak 5 let a i to už je až dost. Druhou variantou by byl Fiat Bravo, přijde mi v téhle kategorii jako jeden z mála opravdu hezký (záleží ovšem na konkrétním provedení), je relativně pohodlný a jízdně je vynikající, jak na ovládání, tak i motory (vyjma 1.4 66kw) jsou svižnější, než by se dalo čekat. S OII jsem dříve jezdil a ničím mě to nenadchlo, málo místa, zoufale tvrdé sedačky a celkové nepohodlí, ovládání auta mi taky moc nesedlo a přišlo mi, že motor (1.9, 77kw) měl udávaný výkon akorát tak v mysli konstruktérů, nebo jsem jezdil s permanentně zataženou ruční brzdou. Ale co člověk, to názor. Můj názor je, že kdyby snížili cenu o 40.000 nebo za stejnou cenu přidali výbavu (+minimálně 2 pytle, el. okna, pal.poč., klimu, rádio na mp3 a třeba metalízu v ceně), dalo by se pak říct, že auto splňuje běžné standarty nižší třídy za vcelku přijatelnou cenu.

Odkaz ke komentáři

na to že jezdíš a lancii ses vlelku vybíravý :huh:

fluenc? ty voe....na obrásku jakž takž...ale naživo..to je běs...škarenších aut sem moc neviděl... to radši lagunu...

a udávaný výkon je většinou menčí než skutečný...opačně určitě ne :D

proč snižovat cenu a přidávat výbavu když půjde na prodej i tak jak je teď dobře :D

a to že má tvrdé sedačky...nooo.....já osobně když jedu italovy-fronzouzovy víc jak 20km tak mě bolí záda a všechno....a to už sem slyšel od vícero lidí...měkkě nejsou na delší cesty.

ty automobilky jsou o třídu níž a pro mě osobně jsou dost podřadné...fiat,renolt,dacia....všechno stejné.....snad jen pežot je vcelku OK

Odkaz ke komentáři
na to že jezdíš a lancii ses vlelku vybíravý :D

Cos tím chtěl říct?

Lagunu máš úplně někde jinde, bavíme se o autech do 300 000,- a je teda fakt, že Fluence moc krásy (zvenku) nepobral, ale má zas jiné trumfy.

Ten výkon jsem myslel pocitově, zkrátka jsem měl dojem, že auto je línější, než by 77kw v relativně malém autě mělo být.

Někdo má radši tvrdé, já radši měkké, případné bolesti zad řeší bederní opěrka :huh: nevím, proč bych si měl připadat jak když jedu na koze, když můžu sedět pohodlně jak v obýváku.

To, jestli jsou pro tebe nějaké automobilky podřadné, je tvoje věc, mě zajímá finální produkt a jak se mi v něm jezdí. Ale co člověk, to názor, to je taky v pořádku :D

Odkaz ke komentáři

neboj...bederku používám... :D

i křesla doma máme tvrdší páč v těch měkých..noo, nevím.... není to můj šálek čaje..já radši německý styl-tvrdší.

když někdo jezdí v autě např 200ps tak mu pak příjde i 150ps líný..a naopak....posadíš někaho z 75ps do 110ps a je to pro něj raketa....záleží jak je kdo zvyklý.

např od fiatu sem dobré auto neviděl....

na kvalitu škody fakt nemají....

Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal už dřív, já mám s kvalitou aut rozporuplné zkušenosti, často se vymykající tomu, co se říká, takže bych se nebál koupit si třeba nějakého frantíka, pokud by mě zajímal.... i kamarád se svou Octou RS nebyl spokojený, co se týče spolehlivosti, a to neměla dohromady nic moc najeto. A takových případů znám víc, je to kus od kusu, když děláš pro bazar, měl bys to sám vědět z praxe nejlíp...

S tím porovnáváním rychlosti a výkonu - jezdím v různě velkých autech a s různými výkony, takže to není tak, že bych byl zvyklý jen na svoje a podle toho porovnával ostatní

Odkaz ke komentáři

Ja vám ľudia nejak nerozumiem... Donedávna ste tu všetci vychvaľovali Octavie aké sú super. To že príde OII Tour, ktorá bude predfaceliftová OII, sa vie už nejakú dobu. Konečne to auto je oficiálne tu, je neporovnateľne lepšie, než stára Tourka a vy tu hundrete... Že je slabo vybavené, že hento, že tamto, že Fluence je určite lepší a čo ja viem čo ešte... Je zbytočné sem písať nejaké argumenty, a nejak reagovať na niektoré ad absurdum názory (nebudem menovať, nechcem vyvolať flame). Predajné čísla to ukážu jasne - OII Tour je trefa do čierneho!

Odkaz ke komentáři
tak to by mě zajímalo, proč do toho cpou jen ten 1 motor a ještě k tomu benzína.. to naopak dost lidí odradí a radši si koupí menší Fabku combi..

Myslím, že to je o té konkurenci FL Oktě, kdyby totiž v Tource/predFace bylo TDI, tak hoodně lidí jde do ní, prt. ne každému sedl Facelift, jen tady co bylo těch co křičeli o Korejčákovi...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...