Přejít na obsah

OCTAVIA Tour II

Doporučené příspěvky

Tvoj posledný odstavec by som upravil takto - keby Škoda vyrobila auto s výkonom 300 koní, spotrebou 3l/100km, s cenou 99tisíc Kč, aj tak to bude a priori h***o, lebo to je len Škoda. Nikdy som netvrdil, že Škoda vyrába najlepšie autá na svete, sú autá aj lepšie aj horšie. Nepochopím ale malomeštiacky názor, že všetko je lepšie, než Škoda. Snažím sa to pochopiť už niekoľko rokov, ale stále mi to hlava neberie...

Tak ten odstavec jsem myslel přesně naopak - zdá se mi, že kdyby Škoda vyrobila auto s motorem z holicího strojku, spotřebou 20L, výbavou, kde by ve standartu byly řídítka místo volantu a s cenou atakující milion, i tak by to mělo mnoho příznivců a bylo obdivovaný jak kdoví co. Není dobré tvrdit, že cokoliv od Škodovky je špatný a tenhle názor nesdílím, ale také přílišná zaslepenost značkou mající za následek neobjektivní vnímání a nepřijímání konkurence není moc dobrá. A tak je to u všech značek, jenže žijeme v čechách a tady je největší procento lidí, kteří nedají dopustit na Škodovku, ikdyby ji vyráběli v Číně a prodávali v Sapě.

Co se týče konkrétně toho Fluence, já v tom nevýhodu nevidím, že se vyrábí 2 roky, že je to původně Samsung a že se vyrábí v kdovíjaký pr*eli. (Co jsi pamatuju, když jsem dělal pro Opel, tak statisticky kvalitnější byly Opely, který se vyráběli v Polsku než ty, co byly z Německa). Současná OII taky, jak sám píšeš, není úplně nejnovější a nikomu to nevadí. Dokonce původní OI se vyráběla 14 let, měla zastaralou techniku a stejně se najdou tací, koho mrzí, že už je pryč. Ač to tak třeba vypadá, nejsem žádným příznivcem Fluence, ani se mi nelíbí, ale je to zkrátka jeden z důležitých konkurentů Tour, který za stejné peníze nabídne víc "srandy" a tak je potřeba ho brát. Octávka prostě konkurenci má, mnohdy lepší a světe div, mezi její konkurenci se řadí i něco tak strašně podřadného, jako jsou francouzi.

Odkaz ke komentáři

Tak a máme tu oficiálne ceny pre SK trh:

OIITour 1.4 59kw je za 10990 €, 1.6 75kw za 11990 €. Za combi je príplatok 1500 €, v ňom je započítaný aj strešný nosič. V základnej výbave je ABS, 4x airbag, manuálna klimatizácia, tonované sklá, diaľkový centrál, el. okná vpredu, el. zrkadlá, palubný počítač, denné svietenie, príprava na rádio s 8 repro. Interiér by mal byť v celočiernom prevedení Twinkle. V príplatkovej výbave je ESP, hlavové airbagy, predné hmlovky, jumbo box, zadný stierač pre liftback, 15" Deimos, 16" Crateris, zadný parkasistent, el. okná vzadu, tempomat, rádiá Blues a Swing, výškovo nastaviteľné predné sedadlá s bedrovou opierkou, zadné sedadlo s lakťovou opierkou, vyhrievané sedadlá vpredu a alarm, metalíza - nič iné sa do Tourky objednať nedá. Objednávanie je uvoľnené od 11.10.

Keď by mi niekto pred 1-2 rokmi povedal, že za cenu novej F2 sa bude dať kúpiť síce predfaceliftová, ale nová O2 v rovnakej výbave, pošlem ho k docentovi Chocholouškovi! A voila, máme to tu :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

jarda: Pozeral som tú ponuku, neviem, aký bude u nás priestor na zľavu, ale bez zľavy to u nás vychádza pri rovnako nakonfigurovanej OIIT na takmer takú istú cenu. Neviem ale, aké budu možnosti ohľadne zliav... Obávam sa, že aj potom keď si človek zaráta cestu, plus poplatky spojené s dovozom do CZ, nebude rentabilné kupovať OIIT u nás :smich: Majú to prešpekulované...

Odkaz ke komentáři

PlumJelinek: My sme mali doma Formana, a ten mal sedačky Recaro - priamo z výroby! Fakt nekecám - neboli to ale tie športové škrupiny, ale klasické látkové čalúnené sedačky so semišovým poťahom, len boli anatomicky tvarované, niečo medzi súčasnými obyčajnými a sériovými športovými sedačkami. Tiež to bolo určené na nejaký export, ale keďže otec bol veľké zviera v AZNP, mali sme to doma. A dverové tapecy vrátane tých klasických tvrdých plastových lichobežníkových madiel boli potiahnuté svetlohnedou koženkou! Na tú dobu iný luxus :smich:

Odkaz ke komentáři
A proč ? musíš víc hledat a nekuovat hned první auto dají se koupit i velmi dobře vybavené škodovky !!!! :lool:

Tak tak, autosalon není arabský trh, aby se usmlouvalo na desetinu původní ceny, ale vždycky se dá něco získat a hlavně nikdy nic ztratit! Škodovka má dneska v každém okresním městě minimálně dva dealery, takže směle do toho!

Odkaz ke komentáři

To je proste o prioritach :) bud koupis novou Skodovku a nebo 2-3 roky ojety BMW nebo tak neco... Nema cenu tady o tom diskutovat, kazdy ma jiny nazor, tak z toho zase nedelejte debatu na 2 stranky.

Jen bych rad vedel, co je dobre vybavena Skodovka :) Climatronic? Parkovaci senzory? Maxidot? Vyhrivany sedacky? Zase je to o moznostech kupujiciho a o tom, kde ma svoje hranice a predstavy o "dobry vybave".

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Dobře vybavená škdovka ?? Tak např. vyhř. sedačky ,climatronic,kožené čalounění ,kvalitní muzika ,dobrý a silný motor ,pěkná kola už v základu atd. a ty si myslíš že u BMW máš tohle vše v základu :) Houmi nenech se vysmát tam taky tvrdě platíš a jak !!!! Vem si jenom kola v základu jsou sice taky hliníkáče ,ale záměrně vypadají jako plech.disky na fabii a když chceš pěkné kola které oni opravdu umí to klobouk dolů tak za ně tvrdě připlácíš!!!!!!

Odkaz ke komentáři

Hlavne bych nesrovnaval zadne nove auto s 2-3 roky ojetym ojetina je proste ojetina, at vybiras sebe lip je to ojete. Chapu ze nekomu muze zvucit jmeno BWM, ale ja se poucil na prikladu v roce 2008 jsem zacal uzivat OII trzni cena stejna jako kamaradovo koupene ojete bmw e46 320i (125kW pro upresneni protoze mam pocti ze pod tim oznacenim delali dve jeden 4 valec jeden 6-ti valec), najeto o mrte km vic a o rok starsi jeste nez to moje. On ma socialni vybavu ja mam eleganci s polokozenejma sedackama. Jasne ze neco z toho co ma to BMW v zakladu ma OII az za priplatek ale porad je tam propastnej rozdil.

Odkaz ke komentáři

Nebudu se tu s vami hadat, jak rikam, kazdy to ma nasteveny jinak :lol: Nemusim vam rikat, ze takovou vybavu, co ma 3 roky stary BMW (za cenu novy Skodovky, ale ted se nebavim o OII Tour), se do Skodovky NIKDY nedavala a nevim, jestli se kdy davat bude.

chipmann: ok, to co si vyjmenoval mam na aute taky :) neberu to jakou nejakou lepsi vybavu. Chapu, ze lidi v CR maji slovo "dobra" vybava nastaveno uz od elektricky ovladanych okynek vpredu, od toho se to cely odviji.

Odkaz ke komentáři
Nebudu se tu s vami hadat, jak rikam, kazdy to ma nasteveny jinak :lol: Nemusim vam rikat, ze takovou vybavu, co ma 3 roky stary BMW (za cenu novy Skodovky, ale ted se nebavim o OII Tour), se do Skodovky NIKDY nedavala a nevim, jestli se kdy davat bude.

Tak to si musim odcitovat :) To nam prosimte napis tu vybavu ve 3 roky starem bawu, ktere stoji jako nova OII Tour a ma vybavu, jakou skodovka nema ani mit nikdy nebude B) ... jinak sem v tomto neutralni a co bude pristi auto nevim, kupovat ho dneska, tak mam jasno : http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/bmw/rada-3/8277635

Odkaz ke komentáři

Adaptivni tempomat, projekcni displej, panoramaticka strecha, x-drive, trilitrovy sestivalec...

edit: vzdyt ano, proto taky pisu, ze bych uz do Skodovky nesel, neberu Octavu za 400tisic Kc, proto srovnavam novou Skodovku, klidne OII FL nebo Superb II s 3 roky starym BMW a pro me proste porad vyhrava to BMW. Ted jsme to pres rok resili doma a at to vezmes z jakykoli stranky, tak to ojety auto vyhralo. Jina vec je zaruka, my jsme dostali ze zakona jen pul roku...

edit2: A proto to nema cenu dal rozebirat. Uz jen to, kdyz ti sef mezinarodni spolecnosti pro Ceskou a Slovenskou republiku rekne, ze by do novyho taky nesel, ze si radsi koupi 1-2 roky ojety auto, tak to ma v hlave asi srovnany, i kdyz se o penize zajimat nemusi.

MichalF: kdyby si o BMW vazne premyslel, dal bych ti kontakt na vybornyho prodejce v Nemecku :lol: maximalni spokojenost, vyborny jednani atd...

Odkaz ke komentáři

tak on je rozdíl především v prioritách, někdo má rád výbavu, jiný upřednostňuje motor a podvozek, tenhle rozdíl je přesně mezi zmiňovanými OII a BMW,

rozhodně octa nenabídne takové svezení jako bmw, motorově i podvozkově,

ovšem na druhou stranu, octa je trochu lépe vybavená a třeba proti řadě 3 od bmw taky trochu prostornější, pokud srovnávám cca stejné cenovky

taky jsem vybíral auto a taky skončil u jiné značky, prostě škodovka mi nenabídla auto na mé požadavky prostoru to za prvé a za druhé výbava se dá pořídit do každého auta, akorát za rozdílné peníze a do nedávné doby to uměla škodovka za hodně velké peníze,

každopádně tady je to o OII Tour, mluvil jsem s prodejci v HK a zájem je, firmy tohle auto kupovat budou, proč? nevadí jim 1,6 motor, nakonec ti, kteří o nákupu rozhodují s tím jezdit nebudou, prostě je to motor bez investic a pro zaměstance má výhodu v blbuvzdornosti, cenový rozdíl proti Fábii (viz moje předešlé nabídky) je minimální a je rozhodně pro visáž firmy lepší octa než fábka,

nakonec, když se dovybaví tak je za nějakých 350.000 s daní, za tyhle peníze to firmy brát budou a to dost

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s Houmíkem v tom, že pro každého "dobrá výbava" znamená něco jiného. Někdo řekne, že novej Tour s klimou a předníma el. oknama je slušně vybavený auto. Jinej zas může brát za základní věc ve výbavě kompletní elektriku na okna a zrcátka + aut. klimu. To samý "silnej motor". Co to je silnej motor? Pro někoho 1.9 TDI s 81kw. Posledně mi dokonce jeden známej říkal, že jeho novej Citroen C4 s 1.4 motorem jede jak drak. Pro mě třeba "silnej motor" začíná někde kolem 200-250 koní, podle velikosti auta. Je to hrozně individuální, každej má jiný požadavky a nároky a nemusí někomu vyhovovat to, co jinýmu ano. Díkybohu je tolik rozdílnejch (a často hodně rozdílnejch) značek a modelů, že si každej může vybrat to, co vyhovuje právě jemu.

Jinak s těma cenama ojetin, Škodovka nikdy nemůže konkurovat většině jiných značek ve výbavě, třídě, velikosti a výkonu. Páč jako ojetina si zatraceně drží cenu a tudíž se za stejný peníze dají snad v každé cenové relaci koupit značně lepší auta. Neberte to jako rýpání, tohle je fakt.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...