Přejít na obsah

Moje Kikina Graphite

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
tak az mi ty bluevisiony odejdou, tak je taky zkusim

Peťo tak ty X treme od Philips mi nabídl za 750,- což je slušná cena oproti prodejcům. A svítěj fakt bombově.

Jo jinak mi Doli nakodoval tuhost řízení na nejtužší (1) a je to super znát. ;) Díky Zdendo. ;)

Upraveno uživatelem Rosťa19
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Udělal jsem to podle zákona a nechci nikoho dráždit :D

Článek ze zdroje Motožurnálu:

O možnostech ochrany interiéru vozu před slunečním zářením jsme již mluvili. Na druhou stranu musí pokovení i tónovací folie splňovat určitá ustanovení zákona. Kolem tmavých skel oken automobilů začala velká diskuse po té, co celníci začali takové vozy vracet zpátky z hraničních přechodů a jejich majitelé si tak museli o cestě do zahraničí nechat jenom zdát.

Pojďme se podívat, co tedy říká na tmavá okna zákon. V částce 115 sbírky zákonů č. 301/2001 se v paragrafu 20, odstavci čtyři praví: "Na zasklené plochy vozidel lze připevňovat mimo vztažné plochy výhledu pouze průhledné barevné fólie, včetně perforovaných, které při pohledu z vozidla nemění ani nepohlcují barvu předmětů, návěstních světel a světelných signálů a splňují technické požadavky stanovené v předpisové základně."

V praxi to tedy znamená, že se na čelní okno nesmí lepit žádná fólie, na přední boční okna by se neměla lepit žádná fólie, ale pak zjistíte, že podle rozhodnutí ministerstva dopravy a spojů č. 1818 existuje bezpečnostní fólie, kterou i na boční okna vedle řidiče nalepit lze a podle rozhodnutí č. 2319 je dokonce povolena i zatemňovací fólie. Ve finále tedy můžete dopředu nalepit fólii s minimální propustností světla 70% a na dalších oknech automobilu může být fólie až do 10% propustnosti světla.

Na svém voze mám zatemňovací folie. Byl jsem zastaven policisty, kteří mi tvrdili, že na předních bočních oknech nemůže být nalepena žádná fólie. Mýlili se. Pro takové případy je dobré mít u sebe kopii schválení a nebo rovnou zakázkový list. Co by měl obsahovat mi řekl Pavel Kudláček z Glass Garantu.

"Samozřejmě na tom zakázkovém listu by měl být napsán typ fólie. Na samotných sklech na voze by měl být štítek, kde je napsán výrobce té fólie s příslušným číslem atestu a značka 8SD, že jsou folie schváleny. Pokud sklo tato kritéria splňuje, je vše v pořádku."

To samé se týká pokovení. Z laického pohledu si policisté nejčastěhi stěžují, že do auta není vidět, takže pokud honí například nějaké pachatele trestné činnosti, nevědí, kolik jich ve voze sedí, popřípadě, když je zastaví, zda na ně není mířeno pistolí skrz právě takto tmavé okno. V případě fólií je i při poměrně značném zatmavení do vozu stále vidět. U pokovení je to právě naopak, i při slabém zatmavení vrstva kovu působí reflexně a do vozu vidět není.

Na závěr snad jen jedna rada. Pokud už se rozhodnete nechat si okna zatmavit, dbejte při tom nařízení příslušných zákonů. Obecně pak lze říci, že čím více bude do vozu vidět, tím méně problémů s policií budete mít.

Odkaz ke komentáři
Tak to mi je celkem fuk Kubajs a pochybuju že mi to budou přeměřovat. Rozdíl mezi přední a zadní je znatelnej. nápis o zatmavení z výroby je přelepenej typovým štítkem od folií.

no jasny, ja mam taky predek proste svetlejsi nez zadek. PCR ti to nedokaze a STK je jina liga :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...