Přejít na obsah

Zenith vs Neptun

Duri

Doporučené příspěvky

Čus chlopi, mám question. Máte niekto reálne skúsenosti s porovnaním vyššie menovaných diskov? Čo odporúčate kúpiť? Pamätám si, že som tu na tomto fóre čítal keď prišla OII FL RS, že Neptuny sú mäkké a ťažké. Hmmm, neviem či to bol iba blud, alebo niečím podložené. ď

Odkaz ke komentáři

Mäkké - to je nejaká blbosť, ja si skôr myslím, že bude auto na nich tvrdé. Ťažké asi budú, keď som zo srandy vážil obuté 17" Pallas, tak váha bola tuším 22 či dokonca 23kg. Čo sa týka dizajnu, tak na RS jednoznačne Neptune... Zenithy sú už okukané, vyrábajú sa od roku 2006, podobne ako Pegasusy od roku 2004. A aj tak sa stále nájde na sklade nová OIIFL s týmito diskami.

Odkaz ke komentáři
prebrat si to muzes jak chces at uz zacnes tim ze motor na kazde strane otaci 22kg kolem, nebo je to proste paka ktera pusobi na naboj s loziskem (cim mensi ET tim vic) a nebo jeste jednoduse je to 22kg neodpruzene hmotnosti, atd. atd.

jasne to vse chapu ale myslim to jako ze ma mit 19, 20, 21, 22 nebo 23kg?? proste kdyz se me libej 17" tak tam budou.. :palec:

ještě připočítej vzduch :lool:

a spinu ;)

Odkaz ke komentáři

no, vemte si to tak, že 1kg na váze kola přidá jakoby 7kg na váze karoserie.. takže rozdíl 1kg na jednom kole máš hned 28kg na váze auta ;) o to se ti sníží výkon :palec: samo, že pokud máš auto na denní ježdění a ne žádný závody, tak se to neřeší :lool:

Odkaz ke komentáři

Já bych to vůbec neřešil, tohle je jen věc vzhledu který se komu líbí. Jestli jsou jedny težší neco lehčí, myslím že to bude stejné (sám jsem to nezkoumal, a je mi to jedno). Tohle by se dalo řešit možná tak na Porsche GT3 RS s kolama od OZ superleggera. A co se týče tvrdosti, to se nedá vůbec říct, dalo by se zjistit pouze v laboratorních podmínkách. Nedávno jsem vzal hodně velkou díru ve 140 km/h s Neptuny a kolo kupodivu nebylo ohlé jen odřené trošku, tak musím zaklepat. Zenithy 18" vyrábí v Ostravě a Neptuny v Maďarsku.

Jinak oboje kolá mám, kdyby si chtěl něco zjistit.

Takže je to jen na tobě které se ti líbí víc a které míň. Žádné jiné vlastnosti nepoznáš.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Cau, narazil jsem na inzerat se ZENITH 17" (predpokladam ze to neni chyba v textu prodejce ale dela se i v 17"). Jsou ve stavu TOP a chce po me abych nabidl cenu. Nemam vubec predstavu za jakou cenu je realny je prodat. Poradte. Jsou bez pneu

Ano, dělají se i 17", to byl standartní rozměr pro RS, 18" byly za příplatek.

Já měl nabídku na 18" i s jakštakš pneu za 10k, ale nebyly top stav.

Odkaz ke komentáři

Ta 8ka by byla vyhovujici. Uvidime co napise ;). 18" by se mi libily, ale VTP ma zapis max 17". A nebudu to nejak hrotit. Chtel jsem poupit nejaky novy OZ - 5paprsku ale asi to necham bejt a radsi za ty prachy necham udelat neco do vybavy, ktera mi chybi.

btw.: nevite o nekom kdo by origo 17" prodaval?

Odkaz ke komentáři
Ta 8ka by byla vyhovujici. Uvidime co napise :lol:. 18" by se mi libily, ale VTP ma zapis max 17". A nebudu to nejak hrotit. Chtel jsem poupit nejaky novy OZ - 5paprsku ale asi to necham bejt a radsi za ty prachy necham udelat neco do vybavy, ktera mi chybi.

btw.: nevite o nekom kdo by origo 17" prodaval?

Já bych asi pustil moje Pegasy, obuté na Good Year excellence, vzorek tak ještě na jednu sezonu. Nějakej provozní škrábanec tam je, ale nic hroznýho

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Bílé ještě ano, na červené by fakt mohly být supr, ale černé disky se strašně opticky zmenšují a z dálky je to jakoby jelo auto na plecháčích.

Pro zajímavost jsem zvážil Neptuny s pneu a měly 23,6 kg. Ale jak psal někdo výše, neřeším to, líbily se mi a 1.8TSi by to měla zvládnout bez zadýchání.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...