labus Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 Zdarec, chtěl bych se zeptat, jestli se nedá nějak zbrzdit praskání čelního skla. Trefil mě kamínek a vylezla mi asi 30cm prasklina, tak jsem si objednal nový sklo, ale prasklina se pořád rozšiřuje a kdy mi přijde to sklo ještě nevím, protože je to přez známého a hlavně za babku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 Praslinu zastavíš jedině tak, že nebudeš s autem jezdit, jinak se bude bohužel zvětšovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 nebo vyvrtat malinkou dirku na konec ty praskliny... napeti se ti rozlozu a prasklina nebude dal pokracovat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 nebo vyvrtat malinkou dirku na konec ty praskliny... napeti se ti rozlozu a prasklina nebude dal pokracovat... Přesně tak, a dirka musí být po celý hloubce praskliny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 Vidíte, to jsem si nevzpoměl s tím vyvrtáním dírky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 no ale s 30 cm prasklinou bych už asi raději nejezdil..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Září 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2010 kamínek se mi strefil tak 1cm od spoda okna. takže viditelná je tak jen 15cm v čirim... Asi za to může bejt i docela pěkná pokuta, když mě chytnou, co? A ten vrták by měl bejt tak 1mm, nebo víc? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 vrták malý, ale hlavně neprovrtat skrz. Jen tu první vrstvu. Raději bych s tím nejezdil. "Zajistit opravu je nezbytné, protože za prasklé sklo vás mohou zastavit policisté a je-li prasklina ve výhledu ridiče, mohou vám zakázat pokračovat v jízdě. Za prasklé sklo navíc hrozí ve sprváním řízení pokuta až 10 tisíc korun a 5 trestných bodů. Dle zákona tato sankce hrozí v okamžiku, kdy je prasknuté nebo poškozené místo v dosahu stěračů a je větší jak 2 cm. " 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 Zdarec, chtěl bych se zeptat, jestli se nedá nějak zbrzdit praskání čelního skla. Trefil mě kamínek a vylezla mi asi 30cm prasklina, tak jsem si objednal nový sklo, ale prasklina se pořád rozšiřuje a kdy mi přijde to sklo ještě nevím, protože je to přez známého a hlavně za babku... Měl jsem stejný problém jako ty- začátek cca 1cm po sléze 5cm byl to pravý dolní roh vším jsem si toho asi pozdě. Pokud máš pojištění předního skla jako já tak si za vodou(platím 300 ročně)a čelní přijde na cca 7000 Hned jak jsem zjistil problém zavolal jsem pojišťovnu cca 2min.dojel na místo konkrétně Ostrava cca 15 min.přišel tipek vytáhl staré nalepil nové a s nalepením cca 2,5 h a je hotovo není co řešit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Září 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2010 vrták malý, ale hlavně neprovrtat skrz. Jen tu první vrstvu. Raději bych s tím nejezdil. "Zajistit opravu je nezbytné, protože za prasklé sklo vás mohou zastavit policisté a je-li prasklina ve výhledu ridiče, mohou vám zakázat pokračovat v jízdě. Za prasklé sklo navíc hrozí ve sprváním řízení pokuta až 10 tisíc korun a 5 trestných bodů. Dle zákona tato sankce hrozí v okamžiku, kdy je prasknuté nebo poškozené místo v dosahu stěračů a je větší jak 2 cm. " hm, tak to opravdu musim udělat co nejrychlejš... pač sterač přez to jezdí celej a zasahuje to vlastně tak 10 cm do výhledu spolujezdce, takže to je asi i výhled řidiče, nevím jak to berou... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HanyZ Odesláno Září 23, 2010 Sdílet Odesláno Září 23, 2010 za výhled řidiče se považuje přibližně obdélník, který končí 30cm od horní a 30 cm od spodní hrany skla a 15 cm od levého okraje a 15 cm od prostředku skla.... jak je uvedeno, pokud máš připojištění skel tak šup na pojišťovnu, pokud ne, tak na OC1 sklo i s lepením a prací cca 5500 Kč - 6000 Kč... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
labus Odesláno Září 23, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 23, 2010 Právě že nemam, ale jak to vidim tak zakládám Jestli je to i 30cm od spodu, tak mi do výhledu nezasahuje... no, snad mi to co nejrychlejš vymění... Ale díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koblížka Odesláno Září 25, 2010 Sdílet Odesláno Září 25, 2010 Já dostala pokutu za prasklé sklo dvě kila. Zajímavé že to dvakrát prošlo technickou i s tou prasklinou. Byla po celé šířce okna ve spodní části. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dave 78 Odesláno Září 25, 2010 Sdílet Odesláno Září 25, 2010 za výhled řidiče se považuje přibližně obdélník, který končí 30cm od horní a 30 cm od spodní hrany skla a 15 cm od levého okraje a 15 cm od prostředku skla.... jak je uvedeno, pokud máš připojištění skel tak šup na pojišťovnu, pokud ne, tak na OC1 sklo i s lepením a prací cca 5500 Kč - 6000 Kč... ja mam taky tukanec od sutriku,ale v miste hned u nozky co drzi vnitrni zpetne zrcatko.a z mista ridice to nejde videt.uz me nekolikrat staveli a nic nerikali.uvidim co na STK v breznu.kdyby delali vlny tak to necham prehodit pres pojistku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Červenec 26, 2012 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2012 Tak jednoho dne ráno přijdu k autu a od kamínku mám prasklinu na čelním skle dlouhou tak 40 cm. Samozřejmě pojištění skla nemám a viníka taky ne, tak je to v pr... Zajímalo by mě, jestli se dá výměna zvládnout doma, kdo sklo případně sám měnil, nebo to radši nechat na servis.??Výměna skla v servisu je za cca 4000,- Kč. Jedná se o obyčejné sklo bez senzorů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lupino Odesláno Srpen 2, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2012 sklo stoji nejlevnejší v auto kelly cca 1600 lepidlo do 500 pokud jsi aspon trochu zručny tak to daš i doma nejlepe kdyby jste byli dva v nekterych lepilech je i struna na řezaní pokud nemaš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.