Přejít na obsah

Připojištění čelního skla?

fkabl

Doporučené příspěvky

Myslíte si, že u nového auta za cca půl miliónu, přičemž počítám s havarijním pojištění s 1% spoluúčastí, má smysl sjednávat ještě připojištění čelního skla (cca 500 Kč/ročně)?

Pokud to totiž dobře chápu, měla by být všechna skla, včetně čelního, pojištěna již v rámci toho havarijka. Tj. výměna čelního skla za cca 10 tis. Kč, by mě stála 1 tisíc Kč v rámci 1% spoluúčasti a z havarijka bych dostal 9 tis. Kč. Pokud bych měl připojištění čelního skla, tak by mě to nestálo nic a ušetřil tak pouze 1 tis. Kč. Vzhledem k tomu mi to připojištění za 500 Kč/rok přijde drahé a zbytečné. Jen pro doplnění uvedu, že za 16 let svého intentivního řízení mi ani jednou čelní sklo neprasklo (musím to dobře zaklepat). Smysl by to asi mělo jen při vyšší spoluúčasti. Teda pokud to všechno dobře chápu. Co myslíte?

Odkaz ke komentáři

Je otázka co je to za auto... Śkodovky mají levná přední okna... teda alespoň octavie 2 před FL (ale FL se asi lišit nejspíš nebude) Měnil jsem okno, zatmavené, s šedým horním pruhem a dešťákem a i s prací cca 5000kč... (PILKINGTON) Ale pokud vidím srovnávací testy různých aut v SM a jsou tam uvedeny ceny ND, tak ostatní značky mají skla za 10-20 000 a multivany typu Cmaxe a pod, kde přední okno dosahuje velkých rozměrů jsou i za 25000

Nějací členové fora zde ve stálých nabídkách nabízejí pojištění, prokonzultuj to s nimi...

Jestli Tvoje pojistka se spoluúčastí 1% obsahuje specielní pojištění oken Ti tady nikdo takhle nepoví, protože nevidíme Tvoji smlouvu a všeobecné podmínky Tvojí pojišťovny. Ale obecně platí to jak to píšeš o spoluúčasti 1% a 1000kč + ovšem u některých pojišťoven přijdeš o bonus což jsou další náklady...

za cca 30let ježdění a cca 1mil km jsem měnil okno párkrát... asi bych to definoval "u každého auta 1x" tzn 1x za 5let... vyměním okno. Nikdy jsem to nebral přes pojiťovnu, neměl jsem okno pojištěné zvlášť a při spoluúčasti 30% je okno bezpředmětná záležitost...

Odkaz ke komentáři

Je otázka co je to za auto... Śkodovky mají levná přední okna... teda alespoň octavie 2 před FL (ale FL se asi lišit nejspíš nebude) Měnil jsem okno, zatmavené, s šedým horním pruhem a dešťákem a i s prací cca 5000kč... (PILKINGTON) Ale pokud vidím srovnávací testy různých aut v SM a jsou tam uvedeny ceny ND, tak ostatní značky mají skla za 10-20 000 a multivany typu Cmaxe a pod, kde přední okno dosahuje velkých rozměrů jsou i za 25000

No záleží co znamené levné pro nikoho je hodně i těch 5tis jinak Pilkington není nic moc kvalita to jen tak na okraj :) já osobně bych si připlatil zas to není tak velká investice :(

Odkaz ke komentáři

Nj Pilkington je mizerná kvalita... :)

http://www.pilkington.com/europe/uk+and+ir...ish/default.htm

Jinak ale dělají skla do všeho možného a jsou prvododavatelem pár nepodstatných automobilek..:

The vast majority of the Group's OE production is focused on the volume light vehicle industry, serving all of the world's major vehicle manufacturers (VMs), including Toyota, General Motors, DaimlerChrysler, Ford, VW, Renault/Nissan, Fiat, Honda, PSA Peugeot-Citroën and BMW, together with their respective subsidiary brands.

O tom jestli je 5tis pro někoho hodně nebo málo nebyla řeč, fkablovi šlo o reńtabilitu pojištění za 500Kč/ročně. Ta je ve vztahu k ceně okna za 5000 u octávie a 25000 u nějaké multivanové toyoty asi trochu jinde...

Odkaz ke komentáři

No tak tohle neokecáš jelikož do toho trošku dělám (autoskla + průmyslová skla) a bohužel Pilkington už dávno není Anglie ale Polsko panáčku :) za den mi projde pod rukama cca 900ks tabulí skla takže opravdu vím o čem mluvím :(

Odkaz ke komentáři

NJ tak já vidím že to je velká celosvětová firma která dodává do prvovýroby mnoha automobilkám... víc nevím protože s tím nepracuji. Předpokládám, že to splňuje nějaká pravidla když to má homologační značku a zatím okno nedělá žádné problémy (ovšem jedno auto nemá žádnou obecnou vypovídací hodnotu)

Že to je Polsko... to je ještě dobrý ne? :P Taky by to mohla být nějaká bambus republika... ale co dnes je vyrobeno v klasických zemích jako je D či JPN...a navíc s ohledem na max kvalitu a né konkurenční cenu (náklady..)

Tak se prosím poděl v čem je problém? Praskají víc než ostatní?

Odkaz ke komentáři
NJ tak já vidím že to je velká celosvětová firma která dodává do prvovýroby mnoha automobilkám... víc nevím protože s tím nepracuji. Předpokládám, že to splňuje nějaká pravidla když to má homologační značku a zatím okno nedělá žádné problémy (ovšem jedno auto nemá žádnou obecnou vypovídací hodnotu)

Že to je Polsko... to je ještě dobrý ne? :P Taky by to mohla být nějaká bambus republika... ale co dnes je vyrobeno v klasických zemích jako je D či JPN...a navíc s ohledem na max kvalitu a né konkurenční cenu (náklady..)

Tak se prosím poděl v čem je problém? Praskají víc než ostatní?

JJ je tam víc jádrových vad které způsobují větší pnutí skelného sendviče tzn.sklo,pvb folie a zase sklo a nehledě a to že nedodržují standartní rozměr skla takže nějakej milimetr sem nehraje roli potom se to musí dohánět lepidlem víš takže asi tak ono origo sklo se dělá v Chudeřicích u Biliny toe sklo které je připravené od nás a tam se ještě upravuje (tepelně ohýbá atd.¨) ..........

Odkaz ke komentáři

asi tak nějak, u havárky se pak může krátit bobus, u skla nic takového není, 

já měnil během roku dvakrát, celkově dosud třikrát, pojišťovna vždycky vše zaplatila, ovšem na výměnu v origo servisu by to nedalo, pojišťovna má daný limit plnění, ale autosklo hak se do toho v pohodě vešel, ale byla to Fábie

jinak po mých zkušenostech jsou pojištění na skla různá, někdo pojistí bezproblému všechna skla v autě a někdo jen přední, asi s rozmachem skleněných střech si to víc hlídají, páč její výměna je strašnej ranec,

u c-maxu stojí výměna předního okna s vyhříváním v origo servisu 25.000,-  na tuhle sumu jsem ho i pojišťoval, pojištění 1.500,- ročně

Odkaz ke komentáři
Nj ale origo sklo bych dostal asi jen ve značkovém škoda servisu... běžný autoskloservisy mají asi různá ostatní skla.. Gobain, Pilk atd ne? Nebo se origo sklo dá koupit i pod jinou značkou než jako škodasklo?

No toe sice pravda ,ale jedná se tam čistě jen o to logo slepice proto firma AGC má přímo své montážní střediska kde ti namontují originální sklo jen tam nebudeš mít znak škody(slepici) to se musí vybrousit jinak je to origo sklo s přesnými parametry !!!!!

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...