Přejít na obsah

Velká spotřeba oleje

Doporučené příspěvky

• o měsíc později...
  • o měsíc později...

Čauky, chci dělat vyměnu gufer na ventilech.Chci vyměnit i gufero vačkove hřidele když to bude rozdělano ale nevim jaky rozměr tam patří.Může někdo kuknout do etky?Mam octavii 1.6 75kW r.v. 02 AVU

Můžete mi říct co výměna gufer vše obnaší.Potrebuji nějake specialni nařadi?Mam najeto 287 tis km a papka mi to olej.

Odkaz ke komentáři
dobry den taky se mi ztraci olej vim ze je to blba otazka ale co že jste to menil ((vyměněna gufýrka ventylů,)) dekuji,, :-D

Dobrý den, ano měnil jsem gufera ventulů http://www.cc-autodily.cz/gufero-ventilu-1...=gufero+ventilu , ale v mém případě mi výměna gufer nepomohla (určitě prospěla, ale nepomohla) a tak jsem musel nechat vyměnit i pístní kroužky http://www.cc-autodily.cz/sada-pist-krouzk...yword=977000000 , po výměně kroužků už mám najeto cca 3100 km a olej je pořád stějně, jak ho nalili v servisu :smich:

Čauky, chci dělat vyměnu gufer na ventilech.Chci vyměnit i gufero vačkove hřidele když to bude rozdělano ale nevim jaky rozměr tam patří.Může někdo kuknout do etky?Mam octavii 1.6 75kW r.v. 02 AVU

Můžete mi říct co výměna gufer vše obnaší.Potrebuji nějake specialni nařadi?Mam najeto 287 tis km a papka mi to olej.

Ahoj, jaký je gufero na vačkové hřídeli ti nepovím, ale co ti poradím tak případnou opravu hlavy nech na servisu, protože pokud nemáš zkušenosti a pořádné nářadí, tak to doma asi neopravíš. Jinak se musí sundat hlava, takže se tím pádem musí dát i nové těsnění pod hlavu, pak výfukové těsnění, těsní ventilového víka a pri skládání se myslím musí znovu nastavit rozvody, takže je lepší to nechat na servis :smich:

PS: jak už jsem tu napsal několikrát, výměna gufer ti nemusí pomoct (viz. můj případ, najeto jsem měl 199 000 km), ale z 90% většinou pomůže, když ne, tak pak se musí vyměnit i pístní kroužky :smich:

Odkaz ke komentáři

Také mi začal papat motor olejček.. Cca na 1000km, necelý 0,5l a více. Záleží na stylu jízdy. Zvažuji zda jít do opravy a nebo nalít nějaké lepidlo do oleje, co se prodává v autokelly a podobně. Prosím názory?

Dále co vše budu potřebovat pro případnou výměnu? Díly bych nakoupil a samozřejmě svěřil výměnu mechanikovi.

Gufera, Pístní kroužky, Těsnění pod hlavu, Těsnění víka ventilů? Toť vše? :(

Odkaz ke komentáři
Čauky pří výměně gufer jit hlava dolu nemusi.

Máš pravdu, že hlava dolu jít nemusí, ale to musíš např. natlakovat válce vzduchem, aby ti ty ventily nepropadly... Podle mě je lepší tu hlavu sundat a rovnou vše zkontrolovat :D

Také mi začal papat motor olejček.. Cca na 1000km, necelý 0,5l a více. Záleží na stylu jízdy. Zvažuji zda jít do opravy a nebo nalít nějaké lepidlo do oleje, co se prodává v autokelly a podobně. Prosím názory?

Dále co vše budu potřebovat pro případnou výměnu? Díly bych nakoupil a samozřejmě svěřil výměnu mechanikovi.

Gufera, Pístní kroužky, Těsnění pod hlavu, Těsnění víka ventilů? Toť vše? :D

Být tebou, tak jdu do opravy, myslím si, že nějaké to ,,lepidlo,, nepomůže a pokud jo, tak by to bylo jen na chvilu. Vidím že pokud bys to dávat opravit, tak bys to udělal komplet i s kroužkama (po mých zkušenostech bych nyní šel taky do komplet opravy :D ), tak na to budeš potřebovat: gufera, pístní kroužky (já jsem si dodal kroužky, co používá Škodovka jako originál, ale v servisu jinak dávají kroužky na vyběhaný motory, ty jsou o chlup větší, ale i s těma origo. kroužkama mi to olej nežere), těsnění pod hlavu (použij kvalitní plechové), těsnění víka ventilů a těsnění pod výfuk (to co je mezi svodama a vlnovcem), to by asi mělo být vše... :(

Odkaz ke komentáři

Nikdo mi ten rozměr nemuže zjistit?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...