Přejít na obsah

Ethanol e85

Doporučené příspěvky

Jasně, já chápu vaše pohnutky přejít na plyn. Ten, kdo není pro své cestování plynem omezen, je to při slušném nájezdu jasná volba a jezdí levněji než s nafťákem.

Když jste řešili plyn, nekoukali jste i po CNG. Sice je u něj podobně špatná dostupnost jako když začínal ethanol, ale pomalu se to zlepšuje. Jen nevím, jak to u něj je s investicí do přestavby a náklady na km.

Odkaz ke komentáři

Prazdroj:

Já osobně jsem měl v plánu vyměnit Octu za něco jiného a za auto přímo z výroby na CNG.Přestavba mě nezaujala vzhledem k její ceně a hlavně bídném dojezdu(Octávia cca 250km-na LPG mám ted nájezd cca 600km)No a taky pro větší problematičnost systému počínaje nádrží(Nelze umístit do rezervy) a taky větším zatížení a opotřebení předělaného motoru na CNG oproti LPG.Na cenu přestavby mrkni tady-

http://www.fedorauto.cz/cenik-prestavba-cng

Auto z výroby co by mi vyhovovalo a taky se mi líbilo přicházelo v úvahu asi ve variantě Zafira,Turan,Passat.

Zbytek tady:

http://www.cng.cz/cs/osobni/

http://www.cngexpert.cz/prodej-cng-vozidel.html

No ale nakonec i přesto,že pumpu CNG mám v Přerově a auto z výroby taky už na něj něco dál ujede,tak jsem začal raději pokukovat po LPG.No a at to zkrátím.Co jsem vyčetl a shledl jsem si uvědomil,že to co hledám tak mám vlastně doma v průjezdu a stačí investovat necelých 20tis.

Takže jsem provedl to co jsem provedl.... :palec:

Odkaz ke komentáři

Hm, dnes na tankono stojí n95 29,90 a n98 32,90. Takže v podstatě ekonomická stránka provozu na E85 ztrácí smysl (24,50 + 20% = 29,40). To, že na jiných benzínkách je palivo o 6-7Kč dražší je věc druhá... Ale tohle je neuvěřitelný. U nás v Měcholupech jsou fronty na Tank ono přes den opravdu dlouhé. Velmi dlouhé. Jsem zvědav, co bude dál.

Odkaz ke komentáři

Já jsem nikdy benzín na TO netankoval a nebýt ethanolu, tak bych tam nejezdil, takže pro mě pořád platí pro srovnání cena N95 u Shellky (případně Agip, Benzina) + 1,5 Kč za aditivum, které jsem před přechodem na ethanol používal. Před tím jsem ještě dlouho jezdil na V-Power Racing, v dnešní době tuším Nitro, případně Aral 102, kde ty ceny jsou ještě o kus jinde, takže jsem k benzínu ještě milosrdný :-).

Odkaz ke komentáři

No, jak někdo říkal.. Tank ono je pravděpodobně nejkontrolovanější síť benzínek, takže zábrany nemám. Počítat v dnešní době s cenou benzínu, jakou má někde Shell, tedy 37,90 je prostě nesmysl. Musíme se holt smířit s tím, že teď nic neušetříme, aspoň že to trochu líp jede.

Já na Onu kupuju nějaká aditiva, vyjde to kolem 50Kč/nádrž a dle obsluhy tím dostávám palivo na úroveň prémiově aditivovaných paliv. Je to i do E85.

Odkaz ke komentáři

Já nikde nepsal, že TO má nebezpečné palivo a ať si každý tankuje do svého auta, co chce. Já jsem prostě vždy, ať už jsem měl stodvacítku, Fiata nebo aktuální vůz před přestavbou na ethanol, tankoval vždy u Shellky (ať už vysokooktanový V-Power nebo s aditivy) a dělal bych tak s největší pravděpodobností pořád. Proto pro své statistiky budu používat stejnou metodiku, tedy aktuálně 35,9+1,5. To by pak mohl někdo říci, že mám Polsko za humny a měl bych počítat s polskou cenou benzínu, která bývá ještě.

Jak dokáže TO cenu takto stlačit, je mi celkem záhadou, když budeme věřit, že nabízí stejná paliva jako další pumpy bez nějakého šizení. Dříve se to dalo řešit nákupem od firem, které pak zkrachovaly. To by se už v dnešní době nemělo vyplácet, protože stát žádá velké zálohy. Zbývá tedy jen ten vývoz a opětovný dovoz, kdy se dá ušetřit několik desetníků na litru.

Je ale s podivem, když nabízí tak levný benzín a naftu, že už dlouho nesáhli na ethanol. Možná s ním takové daňové hříčky provádět nejdou. U nás pumpy, které ještě nedávno měly ceny o cca korunu vyšší ve srovnání TO, prodávají teď za 33,9, tedy o 4 Kč dráže.

Ale třeba prostě pokles ceny ropy měl takový vliv, že šla cena dolů a ostatní prodejci si zvedli marže a cenu tolik nesnížili. Ale pak bych čekal i pokles ceny E85.

Odkaz ke komentáři

Pokud vím,tak TO má marže z litru paliva max.1kč.Kdysi byl rozhovor z majitelem panem Ondrou a tvrdil,že to byla jejich priorita nabízet benzín za co nejlepší cenu a s nízkou marží.Podstata jejich počínání vyzněla ve smyslu-"čím více benzínu a nafty vytočíme,tím bude od odběratele lepší nákupní cena pro nás a tím pádem prodáme levněji více litrů a můžeme mít i nižší marže,protože to doženeme velkým prodejem paliva zákazníkům".

Z ethanolu,ale podle nákupky profitují asi 4kč z litru.I tak jsou oproti jiným hodně skromní.

No ale zkuste se mrknout na tohle video jak dopadla jejich kvalita na úkor spotřeby.Jedná se o benzín-

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/214452801081105

Nevím jestli ta kvalita je tak "nekvalitní",nebo je to záměr vůči nepohodlnému prodejci poh.hmot.

No kdysi jsem četl,že TO je čtvrté co se prodeje v ČR týká.Tehdy měli asi 30 ČS v zemi a oproti Shellu,OMV,Benzině,kdy každá společnost vlastnila kolem 200 ČS to byl hodně kontrastní výkon.

Věřim tomu,že do konce roku TO bude z cenou N95 na ceně kolem 28.50kč.Ale je to jen můj tip.

Odkaz ke komentáři

Včera údajně Čepro zveřejnilo velkoobchodní cenu N95, která je pro všechny plus minus stejná, a to 29,22Kč. Takže cena Tank Ono je v cajku, s těmi frontami co mívají, jim taková marže musí stačit :)

Jdu kouknout na tu reportáž...

edit: tak jsem to viděl, hodně zajímavé. Nejnižší spotřebu měla KM Prona (6,6l), nejvyšší Tank ONO (7,4l), prémiová paliva kolem 7,1l. Otázkou je, proč by to auto mělo žrát o tolik víc, u E85 řešíme, jestli to žere +15 nebo +25% a ono i na ten obyč natural může být rozdíl přes 10%...

Odkaz ke komentáři

Moc bych nevěřil, že se to vyplatí. Pořízení 12.000 dolarů, měsíčně 10 dolarů poplatek, nakupování nějakých jejich přísad (nevím proč) a ještě to chce levný zdroj surovin, které se do toho budou cpát. Ale je to starý článek, aktuálně toho na svých stránkách nabízí více za různé ceny, ale příliš jsem to nestudoval.

Ale mám obavy, že by cenová rozvaha by dopadla podobně, jako když jsem si před lety zkoušel dělat fotky doma. Teoreticky se dost vyplatilo, ale po započítání časové náročnosti a dalších úskalí, bylo lepší nosit fotky do laboratoře :-).

Odkaz ke komentáři

Nespletl jsem se, už několik dní to klesalo postupně z 25.50, dali to na 25, 24,90, 24,50 a dneska koukám jako vyoraná myš :blink: jestli nevidím náhodou nějak blbě a ono tam fakt je 23,90 :loool: mohlo by se to takhle nějak držet, už mám nakoupený co potřebuji na druhý auto, aby mohlo jezdit na E85, ještě najít čas a nějaký lepší počasí :)

Divím se, že Vena-trade, která byla vždy levnější nejde dolů, tedy šla, ale hodně málo, z 25,40 má teprve 24,90 :) -sleva 0.50 tedy

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři

No někdy tam na to jdou kouzelně.Pokud jsou větší mrazy,tak pistol zamknou,že ethanol nemají.To trvalo kdysi myslím 2měsíce tuším v roce 2011.Nedaleko od nich asi 500m je firma ktrerá dělá přestavby a odkazují na jinou pumpu.

citace: zdroj-http://www.motorexpert.cz

Cena paliva E85 je na různých místech různá, průměrně je E85 o 8 – 14 Kč levnější než klasický benzín. Při plném natankování 50 l nádrže je možné ušetřit od 400 do 700 Kč. V Přerově je cena asi nejvyšší – 26,90 kč a 27,70 Kč. Necelých 15 km směr Olomouc se dá natankovat kolem 25 Kč.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...