Přejít na obsah

Netopi u spolujezdce


bmp

Doporučené příspěvky

Zdravim, poctive jsem prohledal cele forum, ale odpoved na muj problem jsem bohuzel nenasel, tak snad nezakladam duplicitni tema :palec:

 

Muj problem je ten, ze OII mi nezavisle na nastavene teplote u spolujezdce fouka ledovy vzduch priblizne o venkovni teplote.

Teplota vzduchu u spolujezdce se nijak nemeni, i kdyz ji nastavim na HI a u ridice na LO, porad to fouka stejny ledovy vzduch.

Kdyz treba jedu dele a obe zony klimatizace mam nastavene na HI, tak vydech u ridicova okna je uplne horky, ze se na nem neda pomalu udrzet ruka, ridicuv vydech uprostred je mirne vlazny a cela spolujezdcova strana je uplne ledova.

 

Auto je Octavia combi 2,0TDI BKD, vyrobena 11/2007.

 

Dalo by se s tim neco udelat svepomoci, nebo budu muset cele auto predat do paratu servisu a cekat, co mi na to reknou?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Cidlo teploty je takovy ten cerny cudlik na prostrednim kolecku climatronicu?

A neni cidlo teploty mimo provoz, kdyz je topeni nastaveno na HI a topeni bezi na plny vykon bez ohledu na realnou teplotu v aute?

 

Ja mam podezreni na servo nejake klapky, protoze prava pulka topeni je proste uplne mrtva. Kdyz zapnu odmrazovani predniho okna, tak na leve strane mi namraza po nejake dobe zacne tat, ale prava je namrzla jeste dlouho za jizdy, dokud se neohreje cely interier. Je tam nejaka klapka pro pravou stranu, ktera ma na starosti polohu topi/netopi, nebo jsem uplne mimo?

 

Jeste bych mel jeden dotaz - jak poznam, jestli mam v topeni takovou tu topnou spiralu a jestli funguje? Za jak dlouho po nastartovani by mel zacit foukat vlazny vzduch? A

Odkaz ke komentáři

Tak to asi bude potreba, aby se na to mrklo nejake odborne oko, protoze pokud vim, spiraly by mely mit vsechny TDI, ktere nebyly na export nekam na jih a tahle je koupena nova v CR.

Neni nahodou tady na klubu nekdo, kdo tyhle veci zna a byl by ochotny se mi na to podivat a pripadne nedostatky opravit?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 10 měsíců později...

Tak to asi bude potreba, aby se na to mrklo nejake odborne oko, protoze pokud vim, spiraly by mely mit vsechny TDI, ktere nebyly na export nekam na jih a tahle je koupena nova v CR.

Neni nahodou tady na klubu nekdo, kdo tyhle veci zna a byl by ochotny se mi na to podivat a pripadne nedostatky opravit?

Zdravím,

tak jak jste pochodil s opravou?

Mám podobný problém,ale na straně řidiče.Ať nastavím co nastavím,fouká studený vzduch,vyjma HI,to fouká normálně horké.Když z HI nastavím nižší teplotu,tak to faká zhruba 20min a pak opět studený vzduch.

Na diagnostice mě to žádnou závadu neukázalo.

Dovede někdo poradit,případně opravit?

Děkuji za jakékoliv info.

J.Němec.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
Guest lubos339

Tak to tam asi bude něco špatně nebo nebude vůbec :smich: Mě ještě ručička spí na padesátce a teplej vzduch proudí. Při -5° za dva km a při -15° to bylo až za 3-4km. Když to nastartuju a jdu škrábat tak je to pak samo ještě dřív.

Ahoj taky mám octavku z Francie a mě se zahřije při větším mrazu kolem -8až tak po 20km a taky tam mužu zmrznout a co jsem četl tak je to pry normalní tak je zajimavé že tobě to topí da se ríct za chvilku tak čím to je.

Odkaz ke komentáři
  • o 9 měsíců později...

Zdarec tak mám taky tento problém že my u spolujezdce funí studený a u ridiče teplí ikdyž to mám nastavený na 29,5 tak se chci zeptat jestli tento problém už někdo vyřešil a tudíž ví na tuty co to dělá a jak se to dá opravit?A co to nastavení podržením econu a ofuku dopředu skoušel to někdo zda se to osvědčilo na tento problém?děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem na to asi kápnul ,zasekává se motorek u spolujezdce je hned nad levou nohoua dá se nahmatat,když my to tam fouká studený tak sním zahýbám(ne že by byl volnej ale jen takoví pocukání) a pak se začne motorek v něm hned pohybovat a teplo už jde i ke spolujezdci a tak otázka zní jde ten motorek lechce vymontovat a pomohlo by ho rozebrat a prostříkat střeva vdečkem?Má s tím někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 5 měsíců později...
  • o rok později...

mam rovnaky problem ale mne fuka zo vsade vlazny vzduch a ked dam na HI tak ide horuci, vyzera to na hlavnu klapku ktora pusta teply vzduch do ostatnych ofukov, skusal som aj nastavenie klapiek a pocas nastavovania ide teply ale akonahle skonci nastavovanie je pocut akoby sa klapka zavrela a ide zas vlazny, kde sa nachadza ta hlavna klapka a da sa nejak doma opravit?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...