Kalic Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 ty nejsi jen stavitel.. ale i detektiv! :( dobra prace :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Srpen 25, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 Jj, každou chvíli to někdo zkouší. Některé odradím tím, že po nich chci potvrzení o příjmu, což nejsou schopní dodat, ale některé si takhle vychutnám jako dnes. Ono to ale může být někdy nebezpečné, občas na ně za rohem čekají ti, co je ke mě poslali. Někdy mi jich je líto, když jsou to fakt bílí koně a dělají to, protože jsou zoufalí. Tak se jim někdy snažím promlouvat do duše, že by to dělat neměli, že se to rozhodně nevyplatí, že vezmou na sebe noťas za 15000 a od těch verbířů dostanou sotva 1000ku a splátková společnost je pak bude dusit. Ale asi to nemá smysl... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BadyS Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 pěkně libore, velmi dobrá práce s parchantem ! jinak koukám že to máš v nějakém obchodáku podle roletky kamarád má taky shopík s "jabkama" ve vítkovicích a pořád se mu ztráci vystavené strojky, vždy přijde kofola a je něco pryč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 to ja si jednou na sluzebni ceste o vikendu kdyz bylo pocasi ze by ani fanouska znacky BMW ven nevyhnal namaloval svoji predstavu o baracku dopadlo to takhle, vnitrek toho U je proskleny 0 Citovat Odkaz ke komentáři
BadyS Odesláno Srpen 25, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 25, 2010 to je jak chalupa vyvolených :) :D :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Srpen 26, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 26, 2010 Badysi, jj, pár věcí se mi taky ztratilo, od té doby je vše za sklem nebo připoutané řetězem. Mám prodejnu v Intersparu na Dubině a Dubina taky není nej lokalita Ostravy, co se týče bezúhonnosti místních občanů. Ol@fe, ty jsi asi velmi skromný, že? :) Asi by se mi to taky líbilo, ale na to bych potřeboval aspoň 4x větší pozemek a nesrovnatelně více peněz. Ale vymyšlené to máš moc hezky, až na to, že bys asi cestou z ložnice na snídani do kuchyně umřel hlady. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Srpen 26, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2010 Ol@fe, ty jsi asi velmi skromný, že? ;) Asi by se mi to taky líbilo, ale na to bych potřeboval aspoň 4x větší pozemek a nesrovnatelně více peněz. Ale vymyšlené to máš moc hezky, až na to, že bys asi cestou z ložnice na snídani do kuchyně umřel hlady. to ne, sis nevšim tý ledničky v ložnici - bílý sex :) :D :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
O.v.i. Odesláno Srpen 26, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2010 zase by to bylo s tou rozcvickouo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Srpen 26, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 26, 2010 lednice kde ? jo mela by tam prijit na vino, ulicni sire 30m staci znas to kdo lita nizko vysoko nevyleti :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Srpen 27, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 27, 2010 Libore asi takhle? Prvni fotka je situacka bez obkladu a druha po obkladech Kazdopadne ti doporucuji udelat si pripravu pro bazen jeste dokud mas rozvrtanej pozemek, protoze pak bagrovani v krasne zahrade by uz tvoje zena asi jen tak neprezila :-D Ja jsem teda rovnou zainvestoval do bazenu at je to pri jednom bordelu hotove, ale zalezi jak jste na tom...levne to neni, ale ja jsem si vsechno kolem udelal sam a akorat jsem koupil bazen a zastreseni, vsechno betonovani okolo je moje prace a meho bratra a otce. To obkladani jsem delal uz sam :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Září 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 14, 2010 Bladiku, hezky sis na tom máknul! My se do dlažby (asi taky z přírodních kamenů) pustíme nejdříve na jaře, ale spíše si myslím, že až 2012. Zatím bude štěrk. Bazén přijde na řadu až někdy hodně potom, až doděláme všechno ostatní a až budou penízky navíc. Místo, kde by měl být bazén, je přístupné krásně od pole, kde se minimálně 5 let (spíše déle) stavět nebude, takže zahradu by mi bagr nezničil. Jinak pokračujeme střechou. Příští týden se už bude dávat Bramac. A prvních 14 dní v říjnu přijdou vodaři, dalších 14 dní pak elektrikáři a po nich už snad oknaři. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 14, 2010 Sdílet Odesláno Září 14, 2010 roste jako z vody cece 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kalic Odesláno Září 14, 2010 Sdílet Odesláno Září 14, 2010 to je az neuveritelny... jakej to je fofr.. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Září 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 14, 2010 Jo, jsou šikovní a mají to hezky naplánované, že nejsou žádné prodlevy. Počasí taky jakžtakž vychází, akorát teď potřebuju, aby ještě den nepršelo, aby mohl přijet bagr a něco vykopat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 14, 2010 Sdílet Odesláno Září 14, 2010 Jj s kamenama je to strasna prace, ale zase to neni tak financne narocne, kdyz si to delas sam. Roste jim to pekne, ale ted jak to hodi pod strechu tak prestane byt videt rychle pribyvajici prace...doporucuji pred zimou ten Ytong jeste zvenku prykryt ... polys a na to perlinka s lepidlem. A zevnitr samozrejme po instalacich take lepidlo a perlinka...hlavne na tu perlinu nezapomenout, jinak to silene praska :) Ty budes davat driv do baraku med a pak to teprve zavres? Neni to trosku risk :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 14, 2010 Sdílet Odesláno Září 14, 2010 Ty jo roste to jako z vody... jenom ty dokoncovacky se tahnou jako smrad... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Září 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 14, 2010 Nevím, co myslíš tím medem, ale jestli to je ta elektřina a voda, tak to prostě musím tak udělat, protože na okna je čekací lhůta 6-8 týdnů a zadat do výroby se mohla, až byly všechny zdi. Takže pokud chci stihnout vánoce v domě, tak nesmím ztrácet čas. Snad nás tam někdo nevykrade, ale zatím se tam neztratilo nic. Možná proto, že soused má velkého psa, který štěká na všechny cizince. Perlinka samozřejmě bude, ani já, ani stavitel nechceme nic ošulit. Z venku nevím, to se ho zeptám, jestli už před zimou nebo až na jaře. Ty kameny mě zajímají. Můžeš mi stručně napsat, jak je nejlépe udělat? Zajímá mě postup toho pokládání a přibližná cena za materiál za m2, kdybych si to dělal sám. Pravděpodobně je budu mít zadarmo nebo maximálně za dovoz, sestra má známé v kamenolomu, tak je škoda toho nevyužít. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 15, 2010 Sdílet Odesláno Září 15, 2010 med znamena měď...bez hacku carek :) :) Ja jsem si o kamenu hodne pozjistoval, nez jsem to vubec nejak zacal pokladat, ale i tak jsem prijezdovku, kterou jsem delal uz v loni trosku nedotah uplne spravne, ale letos uz to slo vsechno jedna basen :) Je to trosku na delsi povidani a mozna spis na osobni setkani, ale i tak neco malo: 1. Na prijezdovku vytvorit dostatecny podklad ... 30cm makadamu, pak 10-15cm podkladni beton s kari siti a na to se pak uklada kamen do ostreho betonu v pomeru 1:2 ... tloustka toho betonu je zavisla od tloustky kamene, do prijezdovky se davaji kameny, ktere maji 4-6cm...takze ten beton by mel mit tak kolem 8cm ... musis s tim pocitat a ten podkladak proste udelat o 8cm niz nez finalni vyska. 2. Na ostatni plochy(terasa, chodnicky, apod.) neni potreba delat tak sileny podklada, takze tam staci do 10cm makadamu a podkladak do 10cm. Kamen na nepojezdove plochy je slabsi 1-4cm, takze s tim jde take ta vyska betonu do ktereho se vklada - kolem 6cm. Pomer betonu zustava. Hodne zavisi jaky typ kamenu zvolis, totiz kazdy druh ma jine tloustky a pevnost...ja jsem volil Andezit, ktery je jeden z nejpevnejsich, takze neni tak tlusty, ale tech druhu je silena spousta, takze zalezi co tvoje kamaradka v kamenolomu tezi ;) Jinak cena kamenu za m2 je okolo 200Kc, cena podkladu neni drazsi nez kdyz delas poradny podklad pod zamkovou dlazbu. Pricemz tady mas jistotu ze se ti kamen nebude propadat. Soused si udelal sileny podklad pod zamkovku a nekolikrat to hutnil...stalo ho to jeste vic nez me ten beton a stejnak se mu to po 8-mi letech totalne propadlo, jak po tom jezdi auto. Co je samozrejme na kamenu nejhorsi je ta prace pokladani..jsou to velke puzzle a boli z toho zada a kolena :) prace jde strasne pomalu, ve dvou se za den da udelat tak kolem 5-6m2 a to makame od rana do vecera a da se to delat tak maximalne 3dny v kuse, 4den je proste uz marny :( Co je ale pri pokladani nutne a to okamzite sparovat kamen tim betonem do ktereho to pokladas. To jsem prave zkazil na te prijezdovce, kdy jsem to sparovani nechal dle jednoho postupu az nakonec, kdy se to zasype suchou smesi a pak se to zamlzi vodou...je to strasne pracne...totalne se zaspinily kameny a pak to musis silene dlouho cistit a to nejdulezitejsi, ze se po zime dost spar totalne vymlelo, takze to ted budu muset opravovat. Ted jak jsem sparoval hned tak to drzi jak svina. Posledni vec co se musi na kamen udelat je vrchni nater, aby se kamen a spary uzavrely a nepritahovaly spinu, na to je specialni lak, ktery se bud da koupit kdekoliv v Hornbacech a jim podobnych a nebo ted jsem objevil Ostravskou firmu, ktera distribuuje lak z Recka(ti jsou na kameny hodne velci odbornici) a ten lak je dokonce levnejsi a asi i kvalitnejsi, prozatim jsem ho neodzkousel, dosel mi teprve predevcirem, takze to bych ti pak take mohl dat kontakt, pokud to bude v poradku. Pokud by sis chtel udelat vylet, tak se na to muzes podivat a ja ti k tomu reknu vsechny detaily a presny postupy, pri psani takoveho romanu jsem urcite na neco zapomnel :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Září 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 15, 2010 Díky za rozsáhlé info. Vytisknu si to, abych to pak později nehledal, až se do toho pustím. Asi to ale bude pěkná makačka, už tak mě záda občas bolí a to sedím většinou jen za stolem u počítače. :) Med = Měď, tak to mě nenapadlo. :) Nejsem zvyklý luštit texty bez háčků a čárek. Nic proti tobě, ale nevím, co je to za blbý zvyk psát česky bez háčků a čárek, vždyť to kolikrát mění smysl vět. Já píšu i SMSky s háčkami a čárkami. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 15, 2010 Sdílet Odesláno Září 15, 2010 Hehe nj je to velka fuska, ale zase je to neco jineho nez sedet za stolem Psani bez hacku carek je hold takovy zvyk uz z dob Vysoke skoly a psani po ICQ a hold mi to zustalo i pro psani do for apod. Proste se toho nemuzu nejak zbavit no, tak se vsem omlouvam, kdyz je neco nesmyslne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Září 15, 2010 Sdílet Odesláno Září 15, 2010 LiborF: je treba koupit dobrou zidli, ja si zrovna jednu objednal, domu. Mam ji v praci a je famozni, ale taky famozne draha http://www.hermanmiller.com/Products/Mirra-Chairs bladik: taky pisu bez hacku a carek pac mam instalovanou jen EN klavesnici, CZ jsem si jeste ani nenainstaloval hold IT se obcas rovna ET 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bladik Odesláno Září 15, 2010 Sdílet Odesláno Září 15, 2010 To je dobra zidle Hehe ja sice CZ nainstalovanou mam, ale porad me nebavi to prepinat mezi programovanim a psanim Jedine kdy prepinam tak akorat kdyz pisu zakaznikum email a i nekteri zakaznici vklidu odpovidaji bez hacek a carkku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Září 15, 2010 Sdílet Odesláno Září 15, 2010 Ja zadne carky a hacky neznam.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kalic Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 na co hacky a carky? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor F. Odesláno Září 16, 2010 Autor Sdílet Odesláno Září 16, 2010 Asi jsem teda divný. Mě ve škole učili psát hezky česky. Ale stejně nevidím problém v psaní háčků a čárek, vždyť nic navíc mačkat nemusíte, jen zmáčknete jiné písmenko. Navíc se to mnohem lépe čte, význam je jasný hned na první přečtení a nemusím se u slov zastavovat a přemýšlet, jak to pisatel myslel. Ale je mi jasné, že vás nenaučím psát správně česky, tak už o tom nebudu diskutovat. Pořád lepší nepsat s diakritikou, než zaměňovat I a Y, z toho se mi dělá mdlo. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Září 16, 2010 Sdílet Odesláno Září 16, 2010 Osobně taky nevidím důvod pro psaní bez diakritiky a CAPS LOCKEM jak se tu někdy objevuje :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gowster Odesláno Září 17, 2010 Sdílet Odesláno Září 17, 2010 Tobě to Libore roste jak z vody člověče... Na to jak znám stavební firmy (překročený termíny atp.), tak na to koukám, jak blázen... :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Cjoctavian Odesláno Září 17, 2010 Sdílet Odesláno Září 17, 2010 Kreslil jsem to ve Photoshopu. Čelní strana domu je zkopírovaná z projektu, ostatní části jsem dokreslil, případně udělal fotomontáže z fotek z internetu (okna, dveře, vrata, střecha, cihly). Ten program není 3D, tak to nebylo jednoduché, ale lepší program nemám. Mám ještě Arcon, ten je na vytvoření 3D modelu domu, ale tam zase něco nejde, respektive ne všechno umím. Odporucam vyskusat Google Sketchup - nazval by som to "detskou" verziou 3D AutoCADu :) Velmi jednoduchy a ucinny program A lahko sa z neho potom robia fotomontaze vo Photoshope 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.