Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

kdyz jsem videl tech 2500 tak jsi si rikal to bude 75 km/h v obci, uplne stejne score jsem mel ja nedky pred dvouma rokama, a dva mesice pred koncem toho rocniho obdobi kdy ti ty body vrati me vzali za pasy na sidlisti pri ceste od bytu ke garazi. Tak jsem cekal znovu rok nez mi odmaznou body

Odkaz ke komentáři

Ahoj Libore,

bacha na přestupky, je to tak, řeší to zákon 200/1990 (máš ho i na bloku napsaný, včetně příslušných § a písmen),

do přílohy ti z něho dávám to podstatné, koukni na to, navíc bacha, pokud porušíš zákaz předjíždění (což je i předjetí traktoru na plné) tak můžeš přijít o ŘP rovnou,

baráček se ti pěkně rýsuje, u mě se právě dodělává fasáda, zítra bude kompletně hotovo, za chvilku jdu bořit lešení na straně co je už hotová :)

200_90.pdf

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

No jo no, říkal jsem si už dost dlouho, že mám štěstí, že mě ještě nechytli, kor při mém zbůsobu jízdy. No nic no, budu si muset dávat majzla a jezdit skoro podle předpisů. Manželka je ráda, že jsem dostal pokutu, protože jí vadilo, že jezdím rychle, že se mi něco stane, tak teď je spokojená. Když jsme dnes jeli po Místecké a jel jsem 100 (je tam 90), tak jsem si připadal divně, jako bych se plazil, ale zase spotřeba klesla na 6,7l, místo mých obvyklých 9,5l v průměru. Jsem zvedavý, jak se to projeví dlouhodobě a taky, jestli to ten rok vydržím.

Jardo, dík za info, pročtu si to. Baráček už taky brzy bude, příští týden bude fasáda hotová a lešení půjde taky dolů a pak už "jen" terasa a parkoviště a cestičky atd.. Ale uvnitř už je vše hotovo. Už jsem i jednou přestavoval obývák. :) Postupně to teď doma dekorujeme. Hlavně se mi líbí, že si konečně mám kde vystavit své fotky (např. to plátno v obýváku mě stálo hodně úsilí, abych manželku nejdříve přinutil k focení a pak zase, abych si ji mohl pověsit do obýváku, nechtěla se dívat na svůj zadek ;) )

Odkaz ke komentáři
Tak jsem to zakřikl, teď už moc pospíchat nebudu, dostal jsem 3 bodíky a 2500,- pokutku. 75 km/h ve městě, a to jsem měl ještě štěstí, že jsem zrovna brzdil před přechodem. Potvory policajti na mě čekali s trojnožkou a měřili 200m dopředu a hezky schovaní mezi značkami a stromy, takže jsem je neviděl. A doporučili mi, abych celý rok neudělal stejný přestupek, tedy překročení rychlosti o 20 v obci, jinak přijdu o řidičák. Je to pravda? Jediné pozitivum na tom je to, že se mi snížila průměrná spotřeba o 2 l ;)

Kde byli? Že by Výškovice ?

Odkaz ke komentáři

Ty Libore, teď jsem koukal podrobněji na foto toho pokutového bloku a koukám, že tam máš poutu za porušení 1-f-4, což je podle zákona o méně než 20 km/h, asi t špatně napsali, každopádně tam už nehrozí při opakování sebrání ŘP. U překročí o více než 20 km/hby mělo být 1-f-3. Taky pokuta podle toho co napsali na blok by měla být jen 1000,- Kč a body dva. Asi bych si došel tak za 14 dní pro výpis z karty řidiče, tam to bude přesně, ale podle mě, jsi z ohrožení odebrání ŘP venku.

Odkaz ke komentáři

Cjoctavian, ano, předtím jsem měl 2cm na Pegasusech a pohoda, nic neškrtalo a bylo to mnohem hezčí. Teď mám 1,5cm a občas to škrtne, když mám naložený kufr, ale ještě to nějak pořeším, už chybí jen pár mm.

Blondakxxx, ano, na konci Výškovic, občas jsem je tam viděl, ale teď jsem jel a nějak jsem na ně zapomněl. ;)

Jar_da, no supr, mrknu na to, možná se ale spletl jen na tom bločku a né na tom papíru, co jsem jim podepsal. Zkusím si nechat vypsat tu kartu a uvidím, třeba z toho vyjdu s méně body. Peníze jsem jim už dal, čert je vem, ale ty body a to omezení mě štve mnohem více.

Odkaz ke komentáři

Cjoctavian, jo, mám o 2 cm delší šrouby. Manželce se kuchyň taky líbí. Původně měla být červená, ale jsem rád, že jsem si nechal poradit a změnili jsme ji na bílou, ta se totiž hodí ke všemu a opravdu lze zbytek doladit vhodnými kachličkami a výmalbou.

Helmet, s tou obyčejností domu z venku máš celkem pravdu. Já jsem řešil nejdříve vnitřní uspořádání a pak jsme na čtvercový pudorys dolepili střechu. Sedlová střecha byla nejjednodušší a asi i nejlevnější řešení, navíc jsme nakonec projekt dělali trochu ve spěchu, což teda není ta nejlepší omluva, ale bylo to tak. Trochu by domu mohla designově prospět omítka a cihličkové obklady soklu a některých dalších částí. Popravdě bych možná teď dům udělal trochu jinak, začaly se mi líbit domy více kostkovité a s plochou střechou. Ale až bude vše okolo hotové, až bude tráva a cestičky a terasa a konečný vzhled fasády, tak to bude hezký dům, dám sem zase fotky. No a když bude pár miliónů navíc, tak už mám v hlavě představu, jak dům nechám přestavět. :lol:

Odkaz ke komentáři

Pekne finisujes, ty dodelavky okolo jsou nejhorsi..trva to strasne dlouho nez to doladis, ale koukal jsem ze si zasel travu...prave jsem to take dokoncil :lol: Od patka jsem rozvazel hlinu po pozemku a rovnal cely pozemek, ted uz jen zahradni krb a plot a mam hotovo...ale jak rikam ty dodelavky jsou nejhorsi :lol:

Uz ses rozhodl jaky povrch zvolis na cesticky a prijezdovku...standard zamkovka nebo pujdes do toho kamene?

Dalsi do rodiny, ktery by po dostavbe postavil barak jinak, ale to je asi udel...jak jsem nekde cetl tak az treti postaveny barak je presne tak jak ma byt...ale na to nemam jak nervy tak ani finance :lol:

Rozhodne si nedej plochou strechu..to je cesta do pekel;)

To napojeni pristresku, jak si vzpominam, ti tady rozmlouvalo vice lidi, vcetne me.

Skoda pokuty, ale aspon vidis, ze se s tim motorem dat jezdit i za peknou spotrebicku. ;)

Odkaz ke komentáři

Držím palce, ať všechny dokončovací práce proběhnou co nejdříve a bez problémů. Hlavně, že se Vám v něm dobře žije a vše funguje!!!

Je to tak, člověk postaví první barák a až ho dostaví, tak ví jaky by postavil konečně ten správný....škoda, že v reálu je jenom jeden pokus.

Už se těším na další fotky.

Odkaz ke komentáři

jj, napojení střechy se tu řešilo, ale Libor to měl už v podstatě rozjeté,

za mě bych garáž s přístřeškem postavil solo vedle, ale vím, že na střeše máš soláry na vodu,

ona až bude fasáda, osázeno okolí, tak to bude jinak vypadat, rozhodně bych našel schopného zahradníka a přímo tenhle problém mu nastínil, jde o to rozbít pohled na dům jako celek

já už pro letošek taky finišuju, něco z pátka:

P.S. Libore, kdyby jsi si chtěl hrát s barvama, tak ti dám odkaz na asi nejrealističtější vzorníky co jsem na netu našel:

http://www.farben-kissel.de/malerbetrieb/c...ASF%20SENSATION

post-117-1305444145_thumb.jpg

post-117-1305444237_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Bladik, to máš pravdu trvá to, ale baví mě to. Včera jsem říkal manželce, že díky tomu, že musíme makat kolem baráku, tak jsme pořád venku na sluníčku v přírodě a to mi dodává neskutečnou energii. Do bytu bychom se nevrátili ani za nic. Cestičky budou nakonec asi zámkovka, ale asi ne klasické kosti, něco hezčího. Na terasu jsme vybrali taky zámkovku, ale takovou celkem velkoformátovou s cihličkami různých velikostí. Kameny by byly taky hezké, ale celkově je to více práce a bylo by to dražší a my teď ke konci stavby máme už více omezený rozpočet. Plotu už chybí asi jen 15m, čekám na souseda, až dostaví svou část (prý tento týden) a pak se na něj dopojím a bude to hotovo. Zahradní krbogril mě taky čeká, ale všechno hezky popořadě, tedy až ke konci. No a trávu jsem zasadil zatím jen na části pozemku kolem hotového plotu plochu cca 8x15m a až budou cestičky a terasa, tak vyseju všude.

Barák bych zevnitř neměnil, tam jsem spokojený se vším, ale zvenku mohl být nápaditější, to přiznávám. Určitě mu pomůže fasáda a až budou stromečky a tráva, tak to bude taky jinačí. Další dům stavět nebudu, o nervy zase až tak nejde, moje stavba probíhala takřka bez problémů, ale myslím, že během následujícíh 20 let splácení mě myšlenky na nový barák rychle opustí.

Helmet, žije se nám v něm parádně a nejvíce se nám líbí ten klid v noci, prostě ticho, že z toho učí v hlavě :smich:. A další pokus opravdu nebude, leda by se zadařilo vydělat spoustu peněz na pořádnou haciendu. Ale aby to nevyznělo tak, že jsem s mým domem nespokojený, tak to tak opravdu není, já ho mám rád a líbí se mi, jen ho to chtělo trochu z venku vytunit, vnitřní výbava je Elegance nebo možná L&K. ;)

Jar_da, sólo garáž jsem neplánoval, chtěl jsem chodit do garáže z domu, což mi tady taky někdo z kluků poradil a jsem rád, že jsem poslechl. Soláry na vodu ještě nejsou, možná časem, teď už jsme nemohli stihnout dotace, tak jsme se na to vykašlali. Se máš, že už máš omítku, ale já se ve středu tento týden taky dočkám a v pátek už budu bez lešení. Barvu už měnit nemůžu, už je v garáži připravená, bude to barva bílé kávy, bude vypadat fakt dobře. Pak budu řešit tu terasu a cestičky a pak si asi seženu zahradníka a nechám si poradit.

Odkaz ke komentáři

Jj energii to dava, ale jelikoz jsem skoro cely lonsky rok delal ty kameny, tak uz to dobijeni nejak nefunguje(mimochodem stejne jako v me Laurince ;) ). Ale jak se to ted zacina opravdu blizit ke konci, tak to nabira krasny vzhled a nakopava me prave to, ze uz je to hotove a vypada to pekne, i kdyz ta trava vzrostla neni:). Podle me zamkovka levneji nevyjde(pokud si teda nekoupis nejakou sedou kost v nejakem Hornbachu, apod.), pokud chces kvalitnejsi zamkovku a jeste probarevnou, tak za ni das nejmene 300-500Kc/m(za velkoformatovou jeste vic) a to ten kamen vyjde levneji, jen je hold o dost pracnejsi.

Je pravda, ze dokud nebyla na baraku fasada tak to nevypadalo nejak uchvatne(a to nemam typovku), ale jakmile se na to hodila fasada tak se pak vsichni kolem zastavovali, jak se to silene zmenilo a hlavne ze to vypada luxusne.

Co se tyka zahrady, tak tu jsem si navrhl s pritelkyni sam(muj otec cely zivot zivil zahradnicenim a ja samozrejme musel do te doby nez jsem dostudoval pomahat). Mame na to stroje a i tak nejak prehled co a jak. Az to bude hotove tak sem hodim nejake foto, aby ses mohl podivat, ale stromky a ruzne okrasne kere budou stejne asi az pristi rok na jare, nejdriv si zalozim poradne travnik a udelam nejake okrasne tvary z kaminku a z kury...pristi rok budou ty dreviny ;)

Tak jen do prace at se to krasne rysuje... :smich:

Odkaz ke komentáři

Podařilo se mi píchnout na dálnici ve 130. Na těch 18kách to není moc poznat, ale slyšel jsem nějakou ránu (asi vyletěl zapíchnutý šroub) a pak jsem tak po 300 metrech najednou cítil, že je auto slabší a lehce plave, a taky jsem měl nastavený tempomat a na Maxidotu okamžitou spotřebu a ta se zvedla na 11 litrů, tak jsem si řekl, že jsem asi píchnul. Naštěstí byl hned odbočovací pruh, tak jsem tam odbočil na kraj a vyšel ven. Levé zadní kolo bylo prázné nebo těsně před úplným vypuštěním. Ujel jsem maximálně těch 300-500m od té rány. Myslíte, že je pneu K.O.? V pneuservise mi ráno řekli, že zalepit to půjde, ale jestli je něco s těmi dráty na boční výztuži, tak to mi neřeknou, dovnitř nevidí a ven žádné nelezly, ale polámat se prý mohly. Nevím, jestli na mě zkoušeli, abych si koupil novou pneu nebo jestli je to pravda a pneumatika by mohla být nebezpečná. V té díře bylo pár drátků urvaných a zevnitř byla pneu lehce jakoby obroušená a uvnitř pneu bylo trochu vydrolené gumy. Viz fotky. Co myslíte, opravit nebo koupit novou? Najeto tak 3-4t km. Cena nové cca 3,5t, oprava cca 400,-. Dal bych ji zase na zadek a nepřehazoval bych ji v další sezóně na předek.

post-507-1306136899_thumb.jpg

post-507-1306136909_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Libore: kolik bylo toho "prachu" v té gumě? To je první na co se divaji v pneuservisu a podle toho pak i poradi zda má cenu to opravovat nebo ne.

Já osobně bych se asi bál navic jezdíš rád sportovněji aby pak nebyl průser :angry: p.s z té fotky to je blbě poznat ale vypadá to že tam toho neni zas až tolik no.

Upraveno uživatelem romariooo
Odkaz ke komentáři

Ty boule zkontroluju, to je dobrý nápad. A na zadku ta pneu bude určitě, dopředu bych to nerisknul.

No v pneuservisu mi řekli, že tam toho prachu moc není, tak to rozhodnutí nechají na mě, neradí ani jedno ani druhé. Tak jsem řekl, ať to teda opraví a já si to vyzvednu odpoledne. A mezitím jsem se právě chtěl poradit tady s vámi. Ale jak jsem si to prohlížel vyzuté v servisu, tak mi to nějak strašné nepřipadalo. Teď už stejně jezdím klidněji po těch bodech. Průměrnou spotřebu mám teď 7,2l místo původních 9,5l :angry:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Je tu jeste nekdo ze stary party?
    • Womens From Your City - No Verify - Anonymous Sex Dating https://SecretPrivat.com [url=https://SecretPrivat.com] Girls In Your City [/url] - Anonymous Sex Dating - No Verify New Girls [url=https://SecretPrivat.com/girl/sonya-vibe-58.html]Sonya Vibe[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/kate-blush-132.html]Kate Blush[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/samanta-lily-64.html]Samanta Lily[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emma-47.html]Emma[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/sofia-119.html]Sofia[/url]
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
  • Vytvořit...