Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...

Dnes mi dorazila anténa z A6 (respektive atrapa antény). Chtěl bych to o víkendu namontovat. Musí se sundat určitě stropnice a sloupky. Jde to snadno? Jak na to, abych něco neulomil? Hledal jsem na fóru návod, ale asi neumím hledat, myslím, že tady určitě bude, ale nenašel jsem ho. Pak bych chtěl původní prut někde dát, ale tak, aby nebyl vidět a něco to chytlo a taky nechci nikde prodlužovat kabely, to mi moc nejde. Dává se to prý do sloupků nebo pod palubovku. Poradíte mi někdo?

antenaA61-600x600.JPG

Odkaz ke komentáři

A ta atrapa anteny je nejak funkcní, napr. ja mam navigaci, takze tam ploutvicku mam, ale bohuzel i s prutem, tak by me zajimalo, jestli je to jen prazdny plast a nebo tam neco je ;)

Ja bych osobne tu antenu chytil rovnou nekde ve stropnici, ale bude to chtit chytit poradne aby to tam nejak nehrkalo...ono to same by bylo asi i ve sloupku...ale do sloupku bych se bal, pac tam mas v LK vsude airbagy.

Odkaz ke komentáři

navod pro demontaz stropnice

Demontovat horní panely sloupků A, B, C → pokud mas hlavovy airbagy pod napisem airbag je sroubek

Demontovat stropní lampičku vpředu → musis sundat sklicko pod kterym jsou sroubky sklicko vydloubnes plochym sroubovakem

Demontovat schránku na brýle → otevres a zaberes za ni smerem dolu

Demontovat stropní lampičku vzadu → to same jako predni lampicka .

Demontovat stropní madla → na kazde strane ma madlo sroubek takze nutno odsroubovat

Demontovat sluneční clony → pod drzaky clony jsou take sroubky

Demontovat závěsná oka → (platí pro vozy se síťovou mezistěnou).

pak uz by mela stropnice jit smerem dolu a mel by jsi ji vytahnout 5. dvermi

Odkaz ke komentáři

Bárty, super návod, díky moc! O víkendu se do toho pustím.

Princes, no uvidím, jak bude čas a jestli budu mít auto pojízdné, jestli se mi podaří namontovat tu anténu :)

Bladik, já nemám navigaci, takže jsem to neřešil a koupil jsem tu atrapu. Je to fakt jen atrapa, uvnitř nic není a ani na FM. Už teď jsem jezdil s oddělaným prutem a díky zabudované anténě v zadním okně jsem měl příjem rádia v pohodě, až na Evropu 2, ta se často přelaďovala, ale tady na ostravsku má fakt blbý signál. Teď, když schovám anténu někde dovnitř do auta, tak budu mít pravděpodobně lepší signál, než bez prutu. Zkusím to nechat pod střechou a uvidím.

Lojzahlina, díkes. Dalo to dost práce, ale zato mám originál. Jen to budu muset na jaře po těch dvou zimách přestříknout, tam vepředu to dostává zabrat.

Odkaz ke komentáři

MartinRS mi to tam dával a stropnice dolu nemusela, stačí vyndat končící plast a být opatrný aby se stropnice nezlomila, ale u kombi je tohle asi jednodušší. Anténa střešní se zasunula pod stropnici někam k těm výztuhám. Hlavně musí zůstat zapojena protože jinak asi vůbec nefunguje ta v okýnku..aspon signál byl dost mizerný.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Díky za pochvaly. Já uznávám takové heslo, že v jednoduchosti je krása, proto rád vymýšlím takové ptákovinky, kdy si běžný člověk, co nemá rád auta, klepe na hlavu, proč to vůbec měním, když on ten rozdíl vůbec nevidí. Ale vy mě chápete, že? :) Kdo se bude chtít opičit, vůbec mi to vadit nebude, takže pokud se vám to líbí, tak klidně do toho. Stačí přehodit dva drátky v konektoru a musíte ještě z obou žárovek upilovat po jednom výstupku, aby šly zasunout do patice.

Princes, není problém, na příště plánuju přijet, tak vezmu pilník a šroubovák a za 5 minut to máme hotové.

Zpátečka svítí skoro stejně, rozdíl nepoznám, a jak psal princes, tak s těmi tmavými světly stejně zpátečka svítí slaběji, na to jsem si už zvykl.

To přehození mě napadlo, když jsem za svým autem jel v manželčině autě a kochal jsem se zadkem (v té chvíli auta) a vymýšlel jsem, co vylepšit, no a ve vedlejším pruhu stál Mercedes třídy A a ten měl nahoře zpátečku a dole blinkr, tak mě to nějak problesklo hlavou, že je to snadná a efektní úprava.

Ještě jsem zvažoval prohození mlhovek a brzd, ale zase si říkám, že ty brzdy jsou z bezpečnostního hlediska schválně nahoře, aby byly vidět i v kolonách a v provozu. Takže to ještě dělat nebudu, ale při brzdění by to určitě vypadalo dobře.

A abych dal něco autu za dobře odpracovanou zimu, tak jsem mu na jaro objednal pružiny H&R mínus 45-50mm, už se těším.

Odkaz ke komentáři

OK, není problém, jak jsem psal, nářadí si vezmu. Pokud budu mít dnes čas, tak přehodím i ty brzdovky a foto udělám. Nevěděl jsem, že chceš snižovat, ale stejně by asi cena byla stejná, možná menší poštovné, ale zbytečně bychom to komplikovali. Z toho eshopu to objednával i Storm a byl spokojený, tak jsem to tam taky objednal, cena je v ČR nejnižší. Mělo by to dorazit příští týden, jsem zvědavý. O víkendu nasadím 18", abych si na ně zvykl a pak za týden dám ty pružiny, abych mohl porovnat tvrdost, ale myslím, že tvrdší než ty moje ze sportovního podvozku to snad o moc nebude. Zároveň si nechám udělat novou geometrii.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...