Přejít na obsah

Liborova 1.8 TSI

Doporučené příspěvky

Tam ani nejde o ten sklon na strese, ale je rovna. Jak bude kryta? Plech, specialni lepenkove pasy s povrchovou upravou, ci nejake podobne veci. Tak jednou za tri az ctyri roky tam budes muset vlezt, prorezat bubliny, zalepit je a celou strechu natrit tekutym asfaltem a nejaky odrazivym materialem ... pokud chces mit rovnou strechu tak si tam nech dat plech(ale to vyjde dost draz), mas tady jedinecnou moznost tam nechat protahnout standardni strechu a mas od toho pokoj a vznikne ti nad garazi mala pudicka na odkladani nejakych nepotrebnych veci, ktere nemuzes vyhodit :palec: ;)

Odkaz ke komentáři

Nevím přesně, jak to bude udělané, ale krytina tam bude stejná jako na střeše domu, tedy asi tašky Bramac. Ty se ovšem smějí dávat až od většího sklonu, protože jinak jimi protýká voda. Stavitel říkal, že ten Bramac bude jen proto, aby to vypadalo hezky a pod ním to nějak bude (nevím jak). Popravdě střecha nad garáží byla pro mě oříšek, původně měla být úplně jinak, nakonec jsme ji změnili na skoro plochou. Pokud bych protáhl střechu domu nad garáž, tak by stejně nad příštřeškem musela zůstat plochá. Navíc na té střeše garáže budou solární kolektory, které směřují dozadu za dům, na jih.

Odkaz ke komentáři

Libore, rovná střecha, resp. s mírným sklonem bude o.k., ale nějak nechápu ten Bramac na sklonu 4 stupně, to bude odle mě průser, kdy ti bude vnikat pod něj voda i roztátý sníh, pokud rovnou střechu, tak jedině takovou tu gumovou (teď si za boha nemůžu vzpomenout na název), dáváme ji na všechny nově postavené haly, na staré rovné střechy a zkušenosti jsou dobré (říkáme jí šprcka),

taky nějak nevím jak to bude s kolektorama, budou tedy na ploché střeše více na stojato? pokud ano, tak to bude jako pěst na oko, to bych je dal raději na střechu domu,

osobně se mi garáž i přístřešek s plochou střechou líbí, tak jak to máš navržené, jen bych tu delší boční stranu přístřešku vyzdil zdivem, to už zase není takové navýšení nákladů, auto nebude zaflákané a zachumelené, sám jsem to musel po zkušenosti řešit dodatečně.

p.s. edit, na střechu domu kolektory nepůjdou, není to k jihu, jsem si to blbě přečetl,  :palec:

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Ano to je fatrafol, daval jsem to na balkony pod pokladak, ale na strese to proste nedela dobroty, musi ta folie byt aspon pod kacirkem a nebo to necim musi byt zakryte, jakmile se do toho opre slunce tak to po case dela bubliny.

Pokud na to jeste bude davat krytinu, tak pak to ma smysl(kazdopadne tu krytinu bude muset kotvit do toho podkladu, protoze jinak by to mohlo tu krytinu i odfouknout), ale nechapu proc neprotahnout strechu z domku(podle meho by to vypadalo mnohem lepe) a jeste si vytvorit malou pudicku, pocet krytiny zustane stejny a zvetsi se ulozna plocha. Nad tim bych jeste popremyslel.

Pristresek tak jako tak muze zustat s nejakou krytinou pokud to bude drevena konstrukce, da se s tim hodne delat.

Odkaz ke komentáři

nasadili jste mi brouka do hlavy, ještě o tom popřemýšlím, jak to udělat, ale už není moc času, musí to být vymyšlené maximálně příští týden, střechaři začínají 1. září...

Rovná střecha se mi líbí, to mi nevadí. Spíše by se jednalo o tu krytinu, to fakt nevím, co tam dát. Pobavím se o tom se stavitelem.

Na prvním obrázku je to, co máme v plánu. Mírně jsme sešikmili střechu a tímpádem bude přední okraj tak vysoko, že když se dají dozadu kolektory, tak budou vidět jen z větší vzdálenosti od domu. Dálle jsem zkusil nakreslit variantu spojené šikmé střechy s domem. Možná to nevypadá špatně, ale na kolektory by bylo vidět ještě více.

Třetí obrázek je z programu Arcon, ve kterém jsem si celý dům udělal a můžu se v něm procházet už teď. :smich:

post-507-1279980962_thumb.jpg

post-507-1279980995_thumb.jpg

post-507-1279981549_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ja bych to nelamal, ja bych udelal jeden sklon na teto strane po cele delce stejny a bylo by to, rozhodne se o tom pobav se stavarema a uvidis co ti a to reknou.

To wrccko: Rok je jeste v pohode, prvni problemy se zacaly projevovat po 3 letech po 5-ti se to muselo opravit. Take zalezi hodne na tom jestli je to na jizni strane, na strechach je mnohem vetsi teplotni rozsah nez treba na lodziich apod.

Odkaz ke komentáři

Jenom se hloupě zeptám. Myslíš taky na to, že v zimě pádá sníh (někdy dost) s deštěm nebude problém. To utěsníš, aby při menším sklonu to nepodtíkalo. Mám to doma podobně. Pouze sklon né dozadu, ale do boku. Mohu ti říci, že v zimě tam je sněhu jako prase, když z té vélké části to sjede na tu nižší. Mám tam italskou vrstvenou tvarovku, imitující tašky a je to hladké. Ten sníh i po tom sjede dolů. Máš to moc pěkně vymyšleno a přeji ti hodně štěstí a co nejméně problémů.

Odkaz ke komentáři

včera jsem to konzultoval se svým střechařem, dá se to udělat, ale musí to být poctivě uděláno, takže klasická střecha s malým sklonem, zaprknovat, hodit latě po trámech a celé zaizolovat, třeba právě tou šprckou, nabité latě pěkně tou folíí přejet, následně nabít latě na bramac, ale pozor, latě přibíjet přes nějakou bandáž, pak už jen položit tašky a hotovka, každopádně pod taškama musí být vzduchový prostor jako na normální střeše,

no Libore, když na to tak koukám, nej řešení (vzhledem k instalaci kolektorů) by byla klasická "A" střecha s hřebenem kolmo na hřeben domu, ale to jsou další náklady na vazbu a krytinu, navíc vzniknou úžlabí, které nemám vůbec rád

Odkaz ke komentáři

p2p, nene, to je v pohodě, tak přece něco podobného občas fotím, tak se mi to líbí.

storme, z druhé strany by to bylo vulgární, což určitě nebyl záměr fotografa, navíc by modelka musela být o poznání odvážnější, ale jako každý chlap bych se na ní z druhé strany taky rád mrknul (nejen) :)

prochy, na sníh myslíme. Důležité bude nejen mít to dobře utěsněné, ale taky dostačně staticky dimenzované, aby se mi to nezbortilo na auto. V projektu se s tím počítalo, takže to bude ok.

jar_da, svému staviteli věřím, zatím mě v ničem nezklamal, tak snad si s tím poradí. O střeše "A" jsme uvažovali jako o první variantě, ale byla by dražší a taky se nám to nelíbilo vzhledově, vypadalo to jako stodola, zbytečně to bylo moc velké a prostor nad garáží a přístřeškem bychom nevyužili. Na kolektory by to bylo určitě nej. Původně jsme o kolektorech vůbec neuvažovali, rozhodli jsme se pro ně až po hotovém projektu, tak to potřebujeme nějak napasovat s minimálními změnami v projektu.

Odkaz ke komentáři

Libore, co dát kolektory na zem, nebo na zadní stěnu garáže? nevím co tam budeš mít na zahradě, aby to nevadilo, ale pokud budeš muset někdy sníh odhazovat z rovné střechy, tak může konstrukce kolektorů vadit,

já bych se asi na ně vyprdnul, v každém případě budou pohledově "na ráně", nebo zkusit variantu nízké naležato a třeba dvoje za sebou, aby to tak netrčelo

Odkaz ke komentáři

Ještě o tom popřemýšlíme. Pokud by existovaly nějaké kolektory, které můžu dát na šířku, tzn. na šířku třeba 2m a na výšku 1m, tak když to bude pod úhlem 45°, tak na výšku bude mít 70cm, takže když přední strana střechy bude o 50-60cm výše než zadní, tak to nebude vidět. S odhazováním sněhu to snad nebude tak strašné, půlmetrovou vrstvu sněhu by to mělo zvládnout. Tento rok je tam možná hned dávat nebudeme, až příští rok na jaře, tak je ještě čas, ale zase jsme si říkali, že je možné, že budou zrušené dotace, tak aby nás to pak nemrzelo.. Budeme to řešit, až to bude aktuální, momentálně čekáme na schnutí desky a příští týden se jde na zdění.

Edit: Našel jsem na netu, že kolektory na šířku existují (šířka 115cm), tak by to mohla být ta správná varianta. Možná je můžu nechat přečuhovat přes zadní hranu střechy garáže. Prokonzultuju se stavitelem.

Odkaz ke komentáři
Ještě o tom popřemýšlíme. Pokud by existovaly nějaké kolektory, které můžu dát na šířku, tzn. na šířku třeba 2m a na výšku 1m, tak když to bude pod úhlem 45°, tak na výšku bude mít 70cm, takže když přední strana střechy bude o 50-60cm výše než zadní, tak to nebude vidět. S odhazováním sněhu to snad nebude tak strašné, půlmetrovou vrstvu sněhu by to mělo zvládnout. Tento rok je tam možná hned dávat nebudeme, až příští rok na jaře, tak je ještě čas, ale zase jsme si říkali, že je možné, že budou zrušené dotace, tak aby nás to pak nemrzelo.. Budeme to řešit, až to bude aktuální, momentálně čekáme na schnutí desky a příští týden se jde na zdění.

Edit: Našel jsem na netu, že kolektory na šířku existují (šířka 115cm), tak by to mohla být ta správná varianta. Možná je můžu nechat přečuhovat přes zadní hranu střechy garáže. Prokonzultuju se stavitelem.

Na baráku máme tři kolektory vedle sebe 200cmx100cm, sklon 45stupňů

post-422-1280226902_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nejsou ty kolektory takhle nachylnejsi na rozbiti?

Pokud se bojize zatizeni strechy snehem, tak si tam muzes poridit system vyhrivani, ktery sleduje zda-li je zima a take zda-li je vzduch vlhky=> snezi....potom to zacne samo vytapet, dokud neni snih rozpusten, popr. se to da spoustet i manualne. Ty systemy existuji uz nejakou dobu, takze to maji uz celkem vychytane(da se to dat i do prijezdovky, apod.), ale samozrejme, zere to elektriku, zalezi jak moc by si to vyuzival, jestli by si to zapinal jen rucne pri nejakych kalamitach a nebo jestli by si to nechal na automatice a pri kazdem snizku by to spoustelo, ale to si myslim, ze levneji vyjde ta standardni strecha :)

Odhrabovani snehu ze strechy v zime neni dobry sport, to mi ver :lool:

Odkaz ke komentáři
jj, to je supr řešení, které na té střeše vidět nebude, díky za názorné foto. Jak jsem tak hledal, tak jsem objevil, že jsou asi dva druhy kolektorů. Jedny jsou ploché (asi ty stejné jako máš ty) a druhé jsou vakuové. Jaký je mezi nimi rozdíl? Cenový je velký (trojnásobná cena těch vakuových).

Trubicove maji “vetsi“ ucinnost diky tvaru trubice kdy slunecni paprsky vetsi plochou dopadaji na trubici, pri mechanickem poskozeni lze jednotlive trubice vymenit, nevyhoda musis z mich odvadet prebytek tepla tzn.. Nahrejes bojler a prebytecne teplo musis odvest napr. do bazenu.

Odkaz ke komentáři

Ještě nemám žádnou jinou fotku s tou černou maskou, až budu mít, tak to upravím, možná vyberu nějakou jinou starší fotku, kde dodělám i masku. Zrovna teď už na to nemám čas, tak spíše zítra to zkusím. Pořád přemýšlím i o nějakém lízátku, ale zatím se mi žádné nelíbí. Líbilo by se mi něco, co mají sportovní Audiny (myslím, že třeba RS4 nebo RS6, teď přesně nevím).

Odkaz ke komentáři

Myslím na předek. Takovou vlnu jakoby, těžko se to popisuje, spíše najdu nějaké fotky.

Audinu bych bral A5 Sportback a A7. Z Octavie ji opravdu neudělám a ani jsem to nechtěl. Už tak jsem se bál závisti blbých lidí...

Stavba pokračuje od pondělka penetrací a izolací základní desky. Dnes přivezou Ytong na přízemí. První řada se bude pokládat v pátek a v sobotu. Příští týden se bude dělat přízemí. Zatím vše ok, všechno klape podle plánu.

Odkaz ke komentáři

hele skodovka ma neco v prislusenstvi pro klasickej naraznik, treba by to slo zbavit tech nevzhlednejch nastavcu na boky a dat to tam. A nebo zkus zjistit kolik stoji lizo na RS6/RS4 a hlavne jakej je to material (hlavne ne PUR) a pak to upravit aby to sedlo na octu. Ti svareci dneska dovedou veci

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...