Přejít na obsah

Problémy s řízením po bouračce

Guest Mišel

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Chtěl bych se vás zeptat na jednu otázečku, jde o řízení.

Do naší firemní O1 vlítla nějaká slečna s meganem, na přední blatník. Zničila mimo jiných věcí i těhlici ( náraz v cca 35 km/h). Tak jsme dali těhlici z vrakoviště.

Pánové, od té doby, když s ní jedu rychlej - rozumněj přes 100 km/h (relativní rychlost) auto se třepe jak rosol. Ve volantu, když přibrzdím.. jsme z toho hotoví.. Vyměněna byla těhlice + tlumiče přední + čep poškozenýho kola - nutno říct, auto táhne trochu doleva, ři narovnaným volantu, takže to hoši asi trochu odflákli. Nemůže to být způsobeno třeba tím? Když nám oktávu mechanik spravpval, říkal, že by měla být poloosa v pořádku - ale věřte tomu, že ano.. taky mě napadá, nemohlo se nárazem uvolnit vyvážení kola a ted to takhle blbne?

Kluci, budu vděčnej za KAŽDEJ názor, který nás dovede tam, kde byla oktáva před bouračkou.

Odkaz ke komentáři

No záleží jak poctivě mechanik udělal svojí práci v každém případě měl zkontrolovat vyvážení kol a udělat sbíhavost a zůstává otázka v jakém stavu jsou po nárazu obě ramena a řízení.Pokud dostane ránu jedna strana tak dle mého názoru to schytá přes řízení i druhá.

Odkaz ke komentáři

presne jak rika roman, klidne to mohlo odflaknout i druhe rameno.

tehlice z vrakače? Gde maš zaruku že taky neni z podobne bourany octavky? Klide muže problem byt i u toho.

Za prve vyvažit kola, vyrovnat kotouče + naboj! Pak zkontrolovat geometrii, ale ja na špatnej geošce jezdim už pul roku a takove jevy nemam, ono to ma vliv akorat na sjiždeni pneu! Razy ne nespusoby!

Spravny mechanik by pri overovani geometrie už mnel vedet co se tam ješte potento, ale hlavne at zkontroluje i druhe kolo, tz. komplet predek.

I gdyž negdo na foru psal že ma podobne problemy a že je delal polosa, takže zkontrolovat i ji.

Odkaz ke komentáři

Krucaj, zatím zajímavý postřehy. Zapoměl jsem však říct, že se měnil náboj origo na levé i pravé straně tehlic.

Právě jsem to dával borcovi, který dělá zároveň i geometrii, tak nevím, proč auto pustil, at s tím jezdíme :unsure:

Každopádně kotouče mám uplně nový feroda

Odkaz ke komentáři

nove kotouče po bouračce nebo pred ni? oni se take mochli posrat od narazu, gdyž rikaš že to trese i pri brzdeni!

A co pneu? Take se mochla poškodit od narazu! Sjiždeji se nejak zvlašt divne? jakej tam maš disk (kolo)? treba je tolik ohnute že ani vyvaženi ne pomuže?

Odkaz ke komentáři

Nové kotouče jsme dávali až po nárazu, už byly sjeté i destičky tak jsme to všechno vyměnili. Doufám, že se to zase nějak nerozházelo..

Nevím co pneu, ten servismánek říkal, že by mělo být kolo snad v pořádku, ale včera jsem mu volal, a kola nevyvažoval.. jsem mu o tech problémech řekl a říkal, že to nedělal, nekontroloval.

jinak je tam obyčejný plecháč a pneu se sjíždí řekl bych obvykle, nikde není citelně ubraná guma

Odkaz ke komentáři

no zaleži co je s nima najeto na rozhazanem podvozku, ale ja myslim že jim nebude nic, ješte ferodo je dost kvalitni takže to bude OK co se brzd tyče.

to fakt nepohopim jak moch rict že kolo bude pravepodobne OK a prežilo naraz? Ješte plehač, ktery ne praskne ale se ohne????

Namontovat zdravej plechač s zdravou pneu - ona take muže utrpet deformaci pri narazu (ze zadnich kol nebo z rezervy), vyvažit a podle mne bude po problemech.

Odkaz ke komentáři

Teda. Jasný, pokud by se nějak lehce prohl disk, už by to vibrovalo, že? Hned zítra ráno na to vlítnu a šupnu tam rezervu a projedu to. Chlape, jestli to vyjde, zahrnu tě eurem!!!!! :unsure::smich::huh:

Odkaz ke komentáři

ted jsem si bral auto domů a zjistil jsem:

necukačka, do 90 km/h

nad 90 když malinko zážknu brzdu, auto pocukává do volantu.

když rozjedu auto nad 130, řízení háže decentně imrvére, i bez brzd i s brzdama :-(

To kolem asi nebude.. doufám že se nám zase nerozházeli kotouče po tom kvalitním podvozku, co máme :-(

Odkaz ke komentáři

mne ty same veci delalo nevyvaženo kolo (vybrace nad 130km/h ale jemne takove jako by se cele auto traslo) a na 90km/h brždeni tak to bylo selenblokama, ktere jsou OK ale priliš meke a tim padem maji vuly a vybruji pri brzdeni.

Nic nestoji vyzkoušet ty kola prehodit.

Odkaz ke komentáři

Pane tak pokus sis neopravoval sám tak honem reklamovat toto mě na lidech co neodvedou práci na 100% s..e !!!! Jinak samo neni problem vyřešit opravu ale když už to máš takto načaté necht to vyřeší opravovatel :-))))na dálku těžko radit co se vše stalo a jak proběhla oprava...........

M.

Odkaz ke komentáři

Věc se má následovně:

vyměnil jsem kolo za rezervu a světe div se - zlepšení tak o 90%! zbytek bych dával za vinu vymláceným gumám, koukal jsem se na ně a jou vážně na kaši.. Když jsem přijel na geometrii a řekl to pánovi, obvinil mě, že jsem vlítl do nějaké díry, prootže on měl geomterii seřízenou dobře.. Hádejte se s takovým volem. Tak jsem sebral auto a jel domů..

Marťas, prosímtě o jednu věc, zvládl bys mě na autě vyměnit pružiny za moje nový snížený a vyměnit silentbloky předních ramen a možná i stabíky + kotoučovou nápravu vzadu auta? Máme teď bubnovou¨

Jinak děkuji za rady, stály za to! Snad vám taky brzo pomůžu :palec:

Odkaz ke komentáři

Po bouračce jsme měnili (nechávali měnit) kotouče 280 mm.

Brzdy kopou už znovu a to s nimi nezacházíme nějak špatně. Na auto jsme dávali upgrade 280 mm brzdy - origo tam byly 256 mm. Z vrakoviště - nemůžou to dělat ty těhlice? ale nechali jsme přelisovat náboje a po výměně kotoučů se to daleko daleko zlepšilo, mě zajímá, jakto že se těd brzdy zase rozhasily :-/ Nebo nemohlo je odrovnat to blbý kolo? Ten plecháč?

Odkaz ke komentáři

hele dej narovnat brzdy a naboje, to by nemnelo stat moc penez, a timto určite nic neskaziš, akorat to muže byt lepši! pokud nepomuže vymen selentbloky a udelej vyvaženi kol. budeš myt klid. pokud se pneu nejak zvlašt nespotrebuje tak ta geo bude ok ale po vymene selenbloku se doporučuje ji udelat.

Odkaz ke komentáři

no tak to Ti nepovym jelikož nejsem z česka :palec: mnely by to delat všude gde maji struhy na metal, nevym, ale nejspiš by to mnely myt ty vetši pneuservisy.

Ale jinak rovanim kotouču se zlepši (a v dost pripadech) zvetši kontaktni plocha mezi destičkou brzdovou a kotoučem co ma za nasledek lepši brzdeni. Idealni by k tomu bylo poridit si nove destičky ale neni nutne pokud ty stare nejsou evidentne krive nebo jinak poškozene. Ono se, pokud nejsou moc tvrde, ty desky upravy podle kotouču a nebude žadny problem.

shvalne jak budeš kolem auta prohazet kopni do pneu a pokud se to kolo docela pohne nebo jak to mam rict, tak protrase, maš bud meke seleny nebo jsou negde potrhany.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...