Přejít na obsah

Demontaz Tapecu OII


Maik

Doporučené příspěvky

Ahojte,

Potrebuju poradit,jak presne sundat tapecy u OII,resp. ty zadni. Mam vybavu ambiente. Povolil jsem vsechny srouby,sundal klicku oken,ale zaboha jsem neprisel na to,jak ten tapec vysunout a sundat. Je uz uplne volny. Vycvakl jsem vrchni dil jakoby z podokna,ale nevim,na kterou stranu s nim otocit,aby se vysunul z tech drazek,ve kterych je nasunuty... Mozna jsem to delal blbem,ale uvital bych nejaky podrobnejsi navod. Mam sice manual a zkousel jsem to podle nej,jenomze tam pisou,ze nakonec se tapec vysune smerem nahoru,ale to nejde. Diky moc za podrobne navody a rady.

Odkaz ke komentáři

Tapec je zacvaklej a musí se odtrhnout k sobě. Většinou se nějaký ten čudl zničí (dají se koupit za pár korun) ale když sem to dělal tak sem v místech kde je to zacvaklý zastrčil umělej šroubovák a tím si pomohl, nezničil sem ani jeden. Foto bohužel nemám.

Odkaz ke komentáři

No,mi se prave pri sundavani predniho podarilo ulomit i jednu drazku primo na tapecu...a taky jsem par cudlu zlomil...tak jsem si prave rikal ze takhle asi ne...Mam strach za to zatahnout,at tam neco nezlomim,ale tak kdyz se to jinak delat neda,tak teda potahnu..:-D

Odkaz ke komentáři

Ahoj....

 

Pod madlem jsou 2x velký šroub na torx 30,dole 2xtorx 15 a pod výškáčem u kličky 1x torx 20 to asi ale máš venku ???......pak jen v teplé garáži a dostatečně prohřáté auto !!!!! jinak se ani nepokoušej sundavat ulomíš potom kde co!!!!!a jak psal kolega lehce si pomoci v místech zácvaků.........věčinou když to dáš někam do servisu tak po jejich zásahu nestačíš koukat co vše uloměj...........

 

MRs.

Odkaz ke komentáři

... a ještě doporučuju předem nakoupit ve Škodovce ty plastové čudlíky, teď už dělají novější typ z jiného materiálu a jiné konstrukce, který se neláme ani nevylamuje uchycení z tapeců. Ty původní se lámaly i v létě v horku, ty nové mám vyzkoušeno v cca teplotách kolem 0°C jde tapec dolů v pohodě bez poškození

takže radši preventivně vyměnit a je pokoj :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

tyto se mi nezdají stejné jako na OII, večer dám foto těch nových OII

 

EDIT:

vlevo zelený starý typ, vpravo bíly nový typ, má tvar jakoby šroubovice, a je z měkčího materiálu

post-494-1296416352_thumb.jpg

 

... i když jak se tak dívám na ty Olafovy, možná by pasovaly, jen ji chybí ta gumka dokola

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...