Přejít na obsah

Pomoc při koupi Columbusu

Guest fesoj.4

Doporučené příspěvky

Guest fesoj.4

Ahoj lidi.Snad mi poradíte.Dlouho přemýšlím o koupi navigace Columbus.Proč jsem píšu.Sháním ji na internetu,ale nechci se spálit a naletět.Nikdy jsem nic takového přes internet nekupoval.Neznáte někoho o kom víte, že ta navigace bude 100% v pořádku?Přeci jen to není levná záležitost,abych si to nekoupil a ono mi to po chvíli přestalo fungovat,snad mi rozumíte.Jestli víte čemu se při nákupu vyvarovat atd.Na co bych měl přihlížet atd.Předem děkuji za Váš čas na odpověd.Děkuji.Hezký večer.S pozdravem Pour

Odkaz ke komentáři

Co se týče Columbuse je to dost ožehavé téma, koupě přes internet naslepo bych se asi vyvaroval, spíš zkusit něhoho ověřeného u nás v bazaru, protože po tom co to začali vyrábět jako kopii pingpongáči bych se bál, že mi dojde domů něco co jsem nechtěl :)

Druhá věc je také to, jak dlouho Ti tam případně v autě vydrží nemáš-li garáž a parkuješ s autem venku, holt je to žádané zboží, které se dost "točí".

Odkaz ke komentáři

To neřeš jestli tam vydrží nebo ne, to by mohl chodit pěšky, prt. tam možná nevydrží ani auto.

Buď můžeš koupit třeba od Pražáka, www.autoasp2.cz nebo jak má tu adresu, tam bych se podrazu nebál, ale zase vyšší cena, nebo tady v bazaru od uživatelů, co tu už nějaký čas jsou. Přes aukro nebo ebay bych věc za 20 tisíc nekupoval.

Odkaz ke komentáři
To neřeš jestli tam vydrží nebo ne, to by mohl chodit pěšky, prt. tam možná nevydrží ani auto.

Buď můžeš koupit třeba od Pražáka, www.autoasp2.cz nebo jak má tu adresu, tam bych se podrazu nebál, ale zase vyšší cena, nebo tady v bazaru od uživatelů, co tu už nějaký čas jsou. Přes aukro nebo ebay bych věc za 20 tisíc nekupoval.

Ted ma novou adresu www.skoda-parts.cz

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

já jen k tomu jak psal mishicka, abys neřešil to jestli ti zůstane nebo nezůstane- doplňující info- pokud nemáš auto pojištěný víc než povinným ručením, tak se na to vyser. pár čísel- 14dní zpět mi columba vzali z SII, rozbité okýnko, poničená chrom lišta kolem okýnka, poškozená neopravitelná střecha, vodítka okna a samozřejmě columbus- suma sumárum škoda za 91tis Kč. samozřejmě při koupi columbuse jako náhradního dílu, tzn cena 50tis bez daně.

z aukra si možná koupíš toho co mi vzali (i když rámeček mi nechali). spousta lidí mě od columbuse odrazuje, protože to je tak nedostatkový zboží, protože pasuje do oktávky, passata, superba a kdovíkam ještě.

tohle je bohužel daň za to, že do škodovek lze cokoliv dodělat jako stavebnici, proto to jde všechno i snadno vyndat.

vyndání columbuse se vším všudy, tzn i z rozbitým oknem je práce podle mě tak na 2minuty.

btw jsem rozhodnutej, že až mi ho vyndaj podruhý, tak tam dám rádio a koupim si tomtoma

Odkaz ke komentáři

Protože se sem stahuje svoloč z celý republiky.

A ještě k tomu pojištění:aby si nemyslel ten kdo si tam tu navigaci dodá,že když mu ji ukradnou,tak že pojišťovna proplatí,pojišťovna proplatí to co máš ve vin.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...
Guest Cronnwall

Ahoj Škodováci.

Taky bych potřeboval poradit s Columbem. Rád bych vyměnil původního Streama za něco lepšího..

Prvotně kvůli handsfree, druhotně pak kvůli navi a další fičury co např. Columbus umí, beru jako +.

Ve své OII 2007 před FL mám maxidot a tak bych byl rád kdyby rádio umělo spolupracovat s klimou, parkovacíma senzorama a pod.

Snažil jsem se tu o tom něco přečíst, ale je to všechno "vyšší dívčí" alespoň co se týče věcí který se ke Columbu musí připojit.

Ad.1 - jak zjistím jakou mám verzy maxidotu? (červenej, žlutej atp. nějak vlastně nevím o co jde a kam koukat :-D )

Ad.2 - BT HF sad je takový množstvý s šíleným označením, že se mi z toho motá hlava, rád bych třeba na týhle krabičce něco ušetřil, ale nevim jak moc je rozumný kupovat z druhé ruky (na netu jsem našel: 7P6 035 730 D, 5NO 035 730 B za pěkný peníz, ale koukal jsem, že každý typ umí něco jinýho a podporuje i jiné telefony tak jsem z toho mírně rozladěnej..)

Ad.3 - prý je docela jisté, že Columbus musí mít novější "Gateway" aby nevybíjel baterku, jak zjístím kterou jakou verzi mám?

Ad.4 - Kdybych všechny potřebné věci sehnal najde se tu na fóru odborník kterému bych mohl montáž svěřit? nebo někdo kdo by mi s tím pomohl? Myslím, že monžáž bych zmáknul, ale kódování si zcela jistě sám neudělám.

Předem díky za odpovědi ;-)

Odkaz ke komentáři

1. maxidot - prostě barva písmen - octávky mají bílé

2. pokud v předFL aby to fungovalo na columbu i maxidotu tak nejlépe 1Z0 035 729B - je jich málo...

3. zjištíš bud přes diagnotisku, nebo fyzickým pohledem... gateway je nad plynovým pedálem vpravo - modrý konektor do ní jde

4. Vaša - Prostějov, Rolbař - Praha

Upraveno uživatelem Hydraulik
Odkaz ke komentáři
Guest Cronnwall

Díky za odpověď :pivo:

na GW mrknu až bude chvíli čas a nářadí po ruce. O 1Z0 035 729B jsem se snažil něco zjistit, ale koukal jsem, že na některých shopech uvádí, že nepodporuje mfvolant. Je to pravda?

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...
  • o 8 měsíců později...

to by mal byť starší trubicovo podsvietený columbus, ten má len škodaauto a na druhej strane mp3.

nové ledkové by mali mať už v strede nápis. Myslím že tak to bude.

ja mám od výroby auta 2008 tam nápis nebol, ale po odpálení dosky som kúpil použitý ledkový 2011 a tam už nápis bol.

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...