GeorgeWWW Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 (upraveno) Jak jsem řekl, úkol zněl nabídku o něco "osekat" (zjednodušeně řečeno). Neptám se proč, když je to příkaz "shora". Všechny návrhy byly projednány s obchodní sítí, která sama musí mít největší přehled o tom, co zákazník "oželí" a co ne. Něco po dohodě odstraněno nebylo, něco naopak nad náš návrh. Nemá smysl se bavit, jestli to je správné nebo ne, člověk to tak musí vzít. Vždy se najde někdo, kdo by chtěl spíš lité rezervní kolo a oželil by ostřikovače světel, ale pak se najde i ten, který ty ostřikovače chce a litá rezerva je mu k ničemu, protože má auto na plechách. Brát to takhle, tak se nikam nedostaneme. Pořád má Škodovka velkou variabilitu, není to jak u "hjondééé", kde když si chceš objednat bixenony, musíš si objednat dalších 7 výbav a dát za to skoro 70 tisíc. Ikdyž nad tímto "zjednodušením" se také spekuluje. Upraveno Prosinec 29, 2012 uživatelem GeorgeWWW 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bojler Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Mně variabilita výbavy právě yhovuje. Mít auto na míru je pro mě důležité a ověřil jsem si, že se to i přes vyšší pořizovací cenu vyplatí. Stačí jednou za čas přesednout do auta bez koženého volantu, s mechanickou klimatizací nebo bez tempomatu. Že osekání výbav bylo spíš politické rozhodnutí jsem čekal. Amundsen si asi těžko bude výrazně častěji kupovat člověk u Rapidu než u Fabie. Respektuju to, že jde o okrajové výbavy, je to ale zhoršení stavu. Cesta paketů je pro mě akceptovatelná v okamžiku, kdy to bude spojeno s nějakou cenovou výhodou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Já samozřejmě tady nechci obhajovat názor, že je to tak lepší, to ne...jen jsem se snažil trochu vysvětlit, proč to tak je. A jen doufám, že neskončíme jako Hyundai u paketů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 já teda do cenotvorby nevidím, ale myslím, že se v tuto chvíli celý koncern musí trošku sjednotit, protože existuje celá řada unifikovaných dílů napříč koncernem, ale každá značka vlastně nabízí něco úplně jiného. A jsou díly, které využívá už jen škodovky, něco jen seat apod. a výroba těchto malých sérií dílů je značně nerentabilní. A třeba ta zmiňovaná litá rezerva je věc, kterou člověk na autě nepotřebuje. Protože "plechovka" udělá stejnou službu a rezervní kolo slouží pouze k dojezdu, né k trvalému ježdění. Tak se to přece povídá v autoškolách, ne? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 a to osekání výbav se týkalo jen česka nebo i jiných trhů? Protože čím dál víc na mě škodovka působí, že zkouší co si ještě nechají češi líbit proti tomu, že si koupí český auto. A pak se diví, že se Rapid neprodává, jestli vypálí cenu o OIII taky výš tak na tom budou podobně ... Nabídka a konkurence na trhu už je moc velká, aby mohli diktovat ceny.z 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Abych pravdu řekl, nemám přehled o zahraničních trzích, takže netuším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 jasný ;) jen když na to koukám z pohledu firemního /a to jsme 100% česká společnost/, kde se u nás víc a víc kupují Fordy, protože za stejnou cenu nabízí víc ... tak přístup škodovky prostě nepobírám. Ať jsou to motory nebo osekaný výbavy za přestřelený ceny. U lidí a i u firem v dnešní době už ekonomické hledisko nad vlastenectvím prostě převáží ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Petře vidím to úplně stejně jako ty. Dnes se každej dívá na cenu a co za tu cenu dostane. A je úplně jedno jestli je auto české nebo zahraniční. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pentadius Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 GeorgeWWW: bude výbava L&K stejná nebo vyšší jako u stávající O2 nebo naopak? Přibude něco u RS oproti stávající výbavě? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 pentadius: nevím, jestli chápu správně dotaz, ale LaK samozřejmě bude v sérii bohatší než Elegance...nicméně o této verzi je předčasné se bavit, jelikož bude ještě trvat než přijde na trh. RS nabídne stejně jako u stávající nějaký optický paket, silnější motor. Ale výbavu bude mít takovou, která jde alespoň jako mimořádka objednat u jiných verzí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Možná by mohla Škodovka vyházet inženýry, manažery a zaměstnat členy OC :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 já teda do cenotvorby nevidím, ale myslím, že se v tuto chvíli celý koncern musí trošku sjednotit, protože existuje celá řada unifikovaných dílů napříč koncernem, ale každá značka vlastně nabízí něco úplně jiného. A jsou díly, které využívá už jen škodovky, něco jen seat apod. a výroba těchto malých sérií dílů je značně nerentabilní. A třeba ta zmiňovaná litá rezerva je věc, kterou člověk na autě nepotřebuje. Protože "plechovka" udělá stejnou službu a rezervní kolo slouží pouze k dojezdu, né k trvalému ježdění. Tak se to přece povídá v autoškolách, ne? :D oni ty série nejsou až tak malé a navíc vývoj zcela zaplacen, takže není potřeba ho promítat dále do cenovky, litou rezervu bych si já osobně objednal, už k vůli tomu, že bych měl náhradní disk v případě poškození, pamatuju, že u OI byl hliníkáč jako rezerva automaticky, ale jen v prvních sériích ..... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ajif Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 to ne, ale mohla by minimálně víc sledovat názor "zaujaté veřejnosti". Protože u nezaujaté se je třeba snažit o to víc - čili pokud něco vadí příznivcům (nebo současným majitelům), bude to zřejmě vadit všem. Liťák jako rezervu teda nepotřebuju, na rezervu stačí pro mě za mě klidně neplnohodnotná dojezdovka jako v Golfu ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 (upraveno) jasný ;) jen když na to koukám z pohledu firemního /a to jsme 100% česká společnost/, kde se u nás víc a víc kupují Fordy, protože za stejnou cenu nabízí víc ... tak přístup škodovky prostě nepobírám. Ať jsou to motory nebo osekaný výbavy za přestřelený ceny. U lidí a i u firem v dnešní době už ekonomické hledisko nad vlastenectvím prostě převáží ... Naprostý souhlas, mám pocit,že škodovka zase něco zkouší, tohle tady už bylo, pokud člověk v ceníku dovybavil auto, tak vyšla nesmyslná cena, kdy téměř veškerá konkurence v dané třídě byla levnější. To bylo cca 1-3 roky zpět, tehdy jsem se dost o ceníky zajímal a OII byla prostě drahá a to o 50 - 100.000,- Kč. Následně došlo ke zlevnění a situace se srovnala, uvidíme jak OIII, ale po ceníku CG a Rapidu nějak nevěřím v rozumnou cenu. Uvidíme, protože ceny G7 jsou příznivé, v podstatě více muziky za cenu G6 .... Taky jsme česká firma, taky se vždy kupovali škodovky a bylo to fajn (ikdyž byly drahé, kupovali se s DPH, prostě se na ně dalo vydělat), dost lidí na to koukalo pozitivně, česká firma, česká auta, obchodně dobrý základ pro podporu českého zboží a produkce .... Pak jsem hledal auto pro sebe a OII by mě vyšla o 50.000-70.000,- Kč více než byla cena stejné výbavy v G6, takže rozhodnutí bylo vzhledem k ekonomické situace současnosti jasné ..... škoda pro Škodu (po půl roce to škodovka vyrovnala akčním typem 1,4 tsi drive) Jak jsem řekl, úkol zněl nabídku o něco "osekat" (zjednodušeně řečeno). Neptám se proč, když je to příkaz "shora". Pořád má Škodovka velkou variabilitu, není to jak u "hjondééé", kde když si chceš objednat bixenony, musíš si objednat dalších 7 výbav a dát za to skoro 70 tisíc. Ikdyž nad tímto "zjednodušením" se také spekuluje. Tak ona by nemusela být nabídka tak rozsáhlá, kdyby v základu to auto mělo všechny prvky jako každé jiné z téhle třídy aut (pomlčím o prezentaci OIII jako auta o třídu výše ), tzn. výbavu včetně rádia s mp3 a cd, climatronic, el. zrcátka a všechna okna, mlhovky, dálkový centrál a zelená skla. Upraveno Prosinec 29, 2012 uživatelem jar_da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 GeorgeWWW : Asistent únavy bude za stejnou cenu jak v SII a Yetim ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Ked uz sa tu rozoberaju ceny, tak momentalne nevidim dovod preco kupit Skodu (akykolvek model). Myslim si, ze nastava dost velky nepomer cena/vybava. CG, FII, Rapid - vsetko nadhodnotene nad aktualnu situaciu na trhu. A predpokladam, ze O3 bude tiez cenovo niekde uplne inde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bojler Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Nejlepší na tom je, že Škoda má spoustu akcí, díky kterým se dá pořídit za velmi slušné peníze. Ale z nějakého důvodu se o tom člověk sám od sebe nedozví a nebo dozví náhodou. Třeba takové Monte Carlo Champion, podpory na úroveň Octavie Champion v posledních měsících atd. atd. Poslední dobou jsem se pohyboval mimo jiné v salonech Chevroletu, Kie, Hojandé a dalších. Deklarované ceny třeba na Cruze jsou podmíněné užíváním v rámci podnikání (to znamená v lepším případě podepsání nějakého prohlášení), u korejců a Renaultu jsou často deklarované akční ceny jen na omezený počet skladových aut bez možnosti konfigurace atd. atd. Někdy jsou výsledky prodejců dost tristní. V rámci jednoho výzkumu paní v Hojandé řekla "no to snad musí vědět vy, co chcete, to já vám neřeknu co si máte koupit". :-) Příští rok bude hodně zajímavý. Něco udělá Golf, něco Rapid, něco Octavia, Superb bude muset trochu máknout. Yeti se dostal na mírně nižší ceny, Fabia pomalu dobíhá a bude muset bránit pozice. luborj: pokud budeš srovnávat Fabiu v rámci malých aut, tak na tom cenově není nijak extra špatně 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luborj Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Ceny su +- rovnake, ale nevidim dovod preco si nevybrat radsej nove Clio, Rio alebo i20 ale zrovna FII. Rozmerovo su vacsie, i20 ma klimu zdarma. Rio relativna velka volitelna vybava az po LED. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Dix: o cenách bych se tu nerad vyjadřoval, na to mám svou práci rád :) zveřejnění bude v lednu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ajif Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 A to já si troufnu tvrdit, že dražší (onen systém sledování únavy řidiče) rozhodně nebude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 jak to vyhodnocuje únavu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bojler Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 http://www.volkswagen.cz/modely/passat_alltrack/vlastnosti/50117_system_detekce_unavy_idi_e 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 aha, takže vlastně takovej asistent hlídání jízdy v pruhu bez protipohybu volantem, když usnu a pojedu rovně .... , tak nic? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
GeorgeWWW Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 vzhledem k tomu, že ten systém vyhodnocuje situaci právě díky pohybu volantu, tak by se nic nestalo, kdybys jel pořád rovně :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr81 Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Jardo a to si ještě vezmi co z těch 50-70t. rozdílu v ceně udělá ještě leasing ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dix Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Dix: o cenách bych se tu nerad vyjadřoval, na to mám svou práci rád :) zveřejnění bude v lednu V pohodě.Ono u SII a Yeti je za 800 Kč to je dobrá cena. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 vzhledem k tomu, že ten systém vyhodnocuje situaci právě díky pohybu volantu, tak by se nic nestalo, kdybys jel pořád rovně :) jj, do první zatáčky ... a že jich u nás máme, bych se moc nevyspal Jardo a to si ještě vezmi co z těch 50-70t. rozdílu v ceně udělá ještě leasing ... přesně tak, rpsn min 8% 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Škrtanie výbav nie je nikdy dobré, ale chápem, že niekedy nutné je. Škoda mala vždy výhodu, že sa dalo vyskladať auto podľa gusta každého zákazníka. Balíky výbav či preddefinované 2-3 stupne s možnosťou vybrať maximálne tak farbu, toto má zmysel jedine u japoncov a kórejcov, kde nie je možné čakať na auto zadané do výroby kvôli strašne dlhej prepravnej dobe na lodiach z Ázie... Čo sa týka predpokladanej ceny OIII, na základe toho, čo som videl na vlastné oči a počul, to auto nemôže byť za žiadnych okolností v rovnakej výbave drahšie, ako bola OII! Nie je totiž dôvod, trocha inak tvarovanú karosériu a pár milimentrov navyše za adekvátny dôvod nepovažujem. Tým nechcem vôbec povedať, že OIII je zlá, ale prínos voči OII je podstatne menší, než bol prínos OII voči OI. Zrovna včera som sa bavil s kamarátom a zhodli sme sa, že z OIII vôbec nie sme paf. Keď prišla OII, povedal som si, že to auto proste musím mať a vedel som, že to auto proste raz budem mať! Teraz, keď prišla OIII, tak ten pocit zatiaľ nemám Som rád, že aktuálne nemusím riešiť kúpu auta, pretože asi by som naozaj skončil niekde u konkurencie Škoda vždy ponúkala niečo viac, ale aktuálne sa vďaka R a OIII zaradila niekam k šedému priemeru - proste je to už len auto, približovadlo na presun z bodu A do bodu B. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bojler Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Je potřeba mít na paměti to, že Octavia ani po 8,5 letech v ničem výrazně nezaostává, spíš naopak v řadě ohledů není překonaná. Takové auto nahrazovat nikdy nebude jednoduché. Navíc skončilo období, kdy dostávala Škoda jako první novou techniku a nehledělo se moc na rozpočty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Prosinec 29, 2012 Sdílet Odesláno Prosinec 29, 2012 Možná by mohla Škodovka vyházet inženýry, manažery a zaměstnat členy OC :D Myslim, ze by to nebylo vubec marny... Je tu plno lidi, kteri tomu rozumeji vic nez zkrachovali inzenyri a manazeri z NDR, ktery sem VW nasadil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.