Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

pro haters :D :D

zdroj, ofiko FB Skoda Ceska republika

Naučíme vás poznat na první pohled rozdíl mezi novou Octavií a Rapidem:

- Pokud vidíte vozy vedle sebe, je Rapid o kousek kratší, užší a zaoblenější.

- Octavia má v zrcátku blikače, Rapid je má v blatnících.

- Vozy mají jinak posazené a tvarované zadní světlomety.

- Na rozdíl od Rapida má Octavia na zadním nárazníku „kočičí oči“.

- Při pohledu z boku je Octavia protáhlejší a má ostřejší rysy. Liší se zejména protažením zadního okýnka a jinými klikami.

- Rozdíl ve výrazu auta dokresluje odlišná maska chladiče a tvarování kapoty.

octavia_rapid_rozdily.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnes me na dalnici predjizdel borec v cernym VW Jetta, moc pekne upraveny. Chtel jsem to auto okouknout, libilo se mi. Dojel jsem ho, ze se pokocham a typek asi pochopil, ze chci zavodit :D No, zkratka u 200km/h jsem ho pustil :D Mel jsem jeste rezervu, ale ocividne mel silnejsi motor (2.0 TSI) :)

Jinak panove nevite co by to mohlo byt? ..dnes po cca 2hod stani mi zacla spojka delat divny zvuk - staci nohou trochu drbnout do spojky (par milimetru) a ozve se takovy divny zvuk (lupnuti, jako kdyby plast). Zvuk jde od spojkoveho pedalu. Neni to zadna velka rana, jen to neni prijemny. Co to muze byt?

Upraveno uživatelem Lucasse
Odkaz ke komentáři

Myslím, že první jízdní video nové Octavie Combi:

http://video.idnes.cz/?idvideo=V130429_195548_tv-zpravy_krr

+ k tomu příslušný článek:

http://auto.idnes.cz/skoda-octavia-combi-0o5-/auto_testy.aspx?c=A130430_010759_auto_testy_fdv

Jen bych si z osobního pohledu dovolil s autorem nesouhlasit ve dvou bodech:

1) nejprodávanějším motorem asi bude 1,6TDi, ale asi ne 1,2TSi... to spíš 1,4TSi se 103kW.

2) poznámka k "bradavici" - nejednalo se o předsériový díl, ale jde o zcela běžný koncernový díl.

O umístění se netřeba dohadovat - vždy musí být v nejpřednější části vozidla, aby "výhled" čidla nebyl rušen žádnými jinými díly. Proto na autě existují jen dvě možnosti umístění - pod logo výrobce na kapotě (použito u VW Passat B7) či v mřížce chladiče (např. Volvo), nebo právě v dolní části nárazníku.

Odkaz ke komentáři

Nabídka motorů startuje s jednotkou 1,6 TDI Green tec o výkonu 77 kW (105 k), která v novém modelu Octavia Combi 4×4 vykazuje spotřebu 4,5 l/100 km, což odpovídá emisím CO2 119 g/km. Tento motor se kombinuje s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou. Maximální točivý moment 250 Nm je k dispozici v rozsahu od 1 500 do 2 750 ot/min. S touto základní motorizací zrychluje nová Octavia Combi 4×4

z 0 na 100 km/h za 11,7 sekund a dosahuje maximální rychlosti 188 km/h.

Nejvýkonnější naftovou motorizací je 2,0 TDI Green tec o výkonu 110 kW (150 k). V kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou spotřebuje průměrně 4,9 l nafty na 100 km a emisí CO2 124 g/km. Špička točivého momentu 320 Nm je dostupná mezi 1 750 a 3 000 ot/min. Maximální rychlost činí 213 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 8,7 sekund.

Vrcholem nabídky je 1,8 TSI Green tec o výkonu 132 kW (180 k), dodávaný výhradně s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. Kombinovaná spotřeba činí 6,7 l/100 km, emise CO2 pak 156 g/km. Maximální točivý moment 280 Nm dosahuje agregát v rozmezí 1 350 až 4 500 ot/min. Octavia Combi 4×4 tímto motorem jezdí až 227 km/h. Z 0 na 100 km/h zrychlí za pouhých 7,5 sekund.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...