Přejít na obsah

Prasklé svody, RS, Motor AUQ

Doporučené příspěvky

Ahoj,

na aute se projevuje pokles vykonu, turbo zapina kdy chce (obcas 1800, obcas klidne i v 3tis, obcas vubec),

na diagnostice se pravidelne vyskytuje chyba s poklesem tlaku mezi skrtici klapkou a turbem

a obcas i chyba s prizpusobenim smesi - rada valcu 1, smes prilis chuda.

Postupne vymeneny svicky, vsechny civky, praskla odvetravaci trubka.

O dost se to zlepsilo, ale stejne to neni ono...

... dle technika v servisu je na prvni poslech slyset, ze jsou praskly svody (asi jsem hluchej, neslysim to, ale budu mu verit :P )

Sháním tedy originál svody k O1 RS, motor AUQ. Nikde je nemohu bohužel najít (elit, autokelly, skoda-dily)...

Neznáte někdo přesné označení dílu? Muzete doporucit kde je sehnat?

Narazil jsem pouze na http://tuning-individual.cz/eshop/vyfukove...03-p-31793.html ,

které by měly jít na originál turbo K03. Ale dle popisu jsou asi na slabší motor (150k).

Respektive tyhle : http://www.highperformanceparts.cz/vyfukov...3s--k04001.6002

Kupovali byste radeji original dil, nebo rovnou poladenou verzi? (cenovej rozdil nebude velkej)...

Ma vyznam kupovat jiz pouzite svody? (musi se stejne nechat prebrousit dosedaci plochy?)

Auto ma najezdeno 170t.

Diky za rady, Zdenek

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
Guest lukasko3119

[prasknute zvody mozes mat ja som to uz na svojej rs menil,a tiez mam taky isty problem ako ty..kolisaju otacky pokles tlaku maedzi turbom a klapkou,zmes bohata niekedy chuda..sviecky nove,hadica odvetravania vymenena..dalej neviem..

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

JJ klasika ....nejlépe je prostě ověřit demontáží a netvrdit nic bez prověření......

PS mě se jednou samovolně povolilo turbo od svodů jak to tam je na třech šroubech s těsněním pravda je ,že auto bylo pod velkou zátěží a dlouhé jízdy :-)))))) dělalo to přesně tento efekt.(bylo to způsobeno původním výfukem 2.0MPI který jsem tam ještě nejakou dobu měl něž jsem se dostal na RS výfuk po přestavbě menší průměr výfuku a nadměrná teplota na turbu)...po cca hodině zkoumání problem vyřešen :-)) Ahoj MRS.

Upraveno uživatelem MartinRS
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...