Přejít na obsah

Laurinka 1.8TSI DSG Black Magic Omicrona (FL MR2010)

Doporučené příspěvky

Pokud by byl zájem, můžeme dát někde "stretko" a projet navzájem svoje auta. Možná by to bylo lepší, než se tu handrkovat jako báby na trhu. :lol:

Hlučnost, stejně jako spousta jiných věcí, je relativní a každý ji vnímá jinak. I s ohledem na to si ale dovolím tvrdit, že motor 1.8 TSI se svojí hlučností (nebo tichostí) nijak zásadně nevymyká kategorii benzínových motorů. Asi i proto jsem cítil potřebu napsat to, co jsem napsal.

Na závěr snad jen to, že mám stejnou výbavu jako Omicron, jen je to kombi, manuál a 4x4, viz moje téma na ŠkodaHome. Proto sleduju i tohle téma tady, abych byl v obraze a mohl sdílet zkušenosti ostatních majitelů tohoto pseudo luxusního korábu. :)

Odkaz ke komentáři
A jak jsi na to prisel ? Pokud si to prectes zpet, tak zjistis, ze nic takoveho, spise to vypada na dalsiho, ktery chce nejakou konfrontaci za kazdou cenu ? Za kritiku asi lze tezko povazovat cokoliv, co neni k veci, je doprovazeno urazkami a tvrzenimi z druhe ruky. Za kritiku lze tezko povazovat vyjadreni typka se zkusenosti, kdy jednou sedel v nejakem aute s mozna nespravne fungujici DSG, ackoliv zde o ni vubec neslo, a jeho kamos pri tom neco zajimaveho pronesl o "neci ci necem" pomalosti. To vse pri docela dobre diskuzi o tom, zda-li je "1.8 TSi" hlucny nebo tichy motor. Majitele tohoto motoru v tom jiste jasno maji, a myslim, ze to nepotrebuji podpirat takovymi argumenty.

Ako som na to prišiel? Prečítal som si túto diskusiu od začiatku, náhodou som narazil aj na tvoje príspevky v DSG téme na ŠH (spomínal si tam aj citujem "šašky-dehtaře na konkurenčním foru") a až potom som písal svoj príspevok.

Bohužiaľ musím dať za pravdu Ljukovi a ostatným. Príspevky, ktoré sú k téme, píšeš naozaj rozumne. Je ale škoda, že "v zápale boja" častokrát prejdeš do útočnej konfrontácie s každým, kto má iný názor. Je to úplne kontraproduktívne, tvoja téma tu kvôli tomu nakoniec môže dopadnúť tak, že si tu budeš písať príspevky sám a radšej ti na ne už nebude nikto reagovať, aby sa náhodou zasa niečo nestalo. Myslím, že to nie je ani v tvojom záujme, ani v záujme nás ostatných. LaK s 1.8 TSI v kombinácii s DSG je ako šafránu, sám vidíš, že na fóre ste až dvaja. A bolo by škoda, keby si si nemal s kým "pokecať" o svojom aute, nie?

Peace!

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem nedávno osadil do předních obrysových světel nové LED moduly.

Poněvadž jsou tyto místa chráněny diagnostikou vozu (OBC chyby), je potřeba instalovat přídavné odpory, což je u FL a auta v záruce drobet problém. Objevily se ale na US trhu nové 8LED Super Bright 360-degree shine Onboard Computer Error Free T10 LED bulbs, které mají již integrované SMD odpory přímo na tělese světelného zdroje, takže náhrada stávající žárovky je jednoduchá.

Po instalaci 1 ks za pár dní přestal svítit, nicméně rychlá reklamace s pomocí "superfattyho" (který mě je na přání i dovezl - jsem rád, že jsem to objednal u něj., a nekupoval sám, nevím, jak by ta reklamace dopadla jinak) to brzy vyřešila.

Zkusím to ještě někdy večer nafotit přímo na autě, nicméně pořád prší, a v dešti se mě nechce dávat foťák na stativ.

Aktualizace - noční foto viz níže

Svítí to docela pěkně, ale i bílá verze je trochu víc do modra, než standardní xenony u O2, a bodovému charakteru LED by víc prospělo trochu více rozptylové sklo u FL O2 reflektoru, než je to stávající zcela čiré. Je to ale velmi atraktivní, výraznější (zejména ve tmě), a hlavně doufám, že to něco již vydrží.

post-472-1275478434_thumb.jpg

post-472-1275781238_thumb.jpg

post-472-1275781245_thumb.jpg

post-472-1275781252_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 8 měsíců později...

Diky, ani to Tve nevypada spatne :smich:

Mel jsem podobne (zluty kanarek v combi) zapujcen z Boleslavi, kdyz me na zacatku zlobily el. sedacky, takze jsem si 2.0 TFSI uzil asi 3 tydny. Dost brutus, maji to jeste drobet posilene, ale jiz vyhledavam pohodli, komfort a ticho, a v tom to snizene (a pro me hlucne) RS jiz pro me nebylo (tak na vikendove poskadleni). A kvedlacka, uz se me moc radit nechce, jsem zmlsly automatem nebo prip. padly...

Ale motorove to jiz takovy velky rozdil neni - pred par dny jsem na nejake Skoda VIP akci mel moznost dokonce si zajezdit se Supem 4x4 3.6V s DSG, moc zajimave, ale prave ten vykonnostni rozdil me uz nepripadal tak veliky (pocitove - coz me prekvapilo) oproti 1.8TSI, i kdyz moc pekna zvukomalba, a jeste vetsi akcelerace :smich: Ale ta spotreba, to jsem si prave vzpomnel i na toho RS kanarka, ja se s tim dost neovladal (to opravdu neslo), a spotreba porad kolem 11-12 (!)...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zadní parkovací/couvací kamera (O2 FL)

Zprovozněno :smich: , ještě jednou velké díky Rolbařovi, chodí to skvěle, do naprosté dokonalosti již chybí snad jen superpozice pohyblivého schématu polohy auta do zobrazení kamery podle natočení předních kol (pevné schéma auta v obraze je samozřejmě superponováno i nyni), což vyžaduje nějakou special jednotku (tak to má např. Audi), a ani nevím, zda-li to má pro O2 řešení.

Současně zprovozněno a nainstalováno osvětlení prostoru nohou vpředu i vzadu, také bezva vychytávka, zatím tam mám jen originál žárovky, a přesto, že mám celé auto v LED (takřka vše co jde a co má smysl), tak tady se mě žárovky s tím svým teplým světlem docela zazdávají. Samozřejmě chodí perfektně nastavení úrovně osvětlení za jízdy na Maxíku, kde přibyla nová položka v Menu pro nastavení osvětlení.

post-472-1306136649_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Obraz kamery bez toho schématu je trošku naprd, ne? Asi to chce cvik než se naučíš poznávat co a jak, co?

Ale schema tam je, jako u 90% jinych couvacich kamer (ktere jsem videl v jinych autech), ale u spickovych Audi (a par dalsich z lepsi spolecnosti), tam vidim i projekci toho, kam auto muze vjet, podle toho jak ma natocena predni kola - to uplne bezne neni.

Mimoch. ja uplne v pohode vidim presne schema auta, takze vim, kam se vejde, krasne vidim i fyzicky konec zadniho okraje auta, takze tj. takova ta posledni vyspa, ktera jde na "prvni kontakt"... Je to original VW reseni, je tam vedle obrazku z kamery superponovan na stojak obrazek ze vsech senzoru, muzu to ruzne prepinat atd. Dam se zitra nejake video a foto...

Mj. se pri instalaci pripravila i jina bezva vec, ktera se ale nestihla udelat (musi se dodelat priste), ale tj. opravdova libustka, pri ktere se video ze zadni kamery na Columbovi dost oceni :-)

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...
Vypadá to super :huh: . Co je k tomu všechno potřeba? Stačí taková kamera nebo máš origo koncernovou?

Je tam original koncernova kamera, integrovana primo v madle otevirani kufru (tusim ze je to obj.cislo pro Tiguana nebo Tourana), jinak by to neslo tak dobre sparovat s Columbusem, beha to po CANu... Vic by Ti rekl Rolbar, ktery me to "zprocesoval".

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

jar_da to tehdy uhadl :-)

Ano, byla to priprava na tehdy u Octavie jeste velmi ojedinele automaticke parkovani (dodelavalo se pozdeji, neb nebyla hned k dispozici ta spravna ridici jednotka pro tuto super extrovni funkci), ktere jiz par patku perfektne funguje a ktere hlavne manzelka velmi, velmi ocenuje... Spolecne s parkovaci kamerou to je velmi uzitecny balicek, ktery kazdy zavidi a vetsinou i dost nechape, kde se to ve skodovce vzalo :D

Jeste vaham, zda to nerozsirit o trochu jeste luxusnejsi verzi, ktera umi i pricne zaparkovani (to az tak treba neni), ale hlavne umi sama vyparkovat z rady za sebou stojicich vozidel, coz se nekdy v supertesnych parkovacich pozicich tuze hodi, hlavne pro tu zenskou. Je to ale jiz vetsi zasah do auta, kde se musi menit nektere dost drahe komponenty, tak zatim nevim.

Co me jiz ale dobre funguje, je jiz opravdu funkcni kontrola LED zarovek (zadne OBC/CAN chyby pri nahrade zarovek za LED zdroje, a ktere nemusi mit zadne odpory ani jina šidítka), trvaly podsvit pristroju hned po zapalovani a horni texotvy pruh na MAxiDOTu v cervene barve, coz je vsechno velmi prakticke a prinosne.

Funkcni jsou i obe zadni mlhovky, coz jsem si tez dlouho pral.

Odkaz ke komentáři

Diky za pochvalu :-)

Opravdu závist...

Co dodat,snad jen ať slouží dále a dělá ti stále větší a větší radost

Mas takrka neuveritelnou spotrebu, o te se me muze jen zdat, ale mel jsem pred par lety podobnou, nez jsem presel na TSI, ale zase si to ted uzivam trochu jinak, nez s TDI :) Na spotrebu bohuzel moc nejezdim :-(

ty blaho,parada!Tise zavidim!Pekne si hrajes! ;-) kura jestli to budes vse mit chtelo by to video! ;-)

Diky, neco tu nekde jiz je, mozna neco jeste udelam...

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...