Přejít na obsah

Blikání žhavení

Sterny

Doporučené příspěvky

Kluci mám problém bliká mi žhavení, v servisu to píchli na diagnostiku a ten nahlásil chybný brzdový spínač(ten se teda vyměnil) ale pořád to bliká dál nevíte co by s tím mohlo být???

Jinak to začalo blikat když jsem předělal všechny brzdová světla do ledek tak mě napadlo jestli to s tím nemá nějakou souvislost????????????????

Odkaz ke komentáři

Chlapci díky za rady :smich: jsem rád že je to teda těma ledkama a né nikde v kebelech :D takže to zkusím pořešit těma rezistorama :smich: ale mohl/i bys te mi poradit kolik bych jich potřeboval???? já a matika si moc nerozumíme :D přeci jen tohle je pro chytřejší lidi než jsem já :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Taky mi teď začlo blikat, myslíte že odešel brzdový spínač? Jednou jsem ho už měnil.

Může to být taky tím, že jsem se u jednoho světla tam vrtal měnil jsem žárovku tak jestli jsem tam omylem nějaký kabel nevytrh.

I když jedna žárovka by to neměla dělat, protože jsem měl kolikrát prasklou a neblikalo to.

A nezačlo to dělat hned. Ujel jsem asi 40km a pak to začlo blikat.

edit: tak byla prasklá žárovka. :D Tak snad to bude dobré.

Odkaz ke komentáři

Pokud to indikuje i jednu vadnou žárovku, musí se vyhodnocovat velikost proudu. Pro 2ks žárovek 21W=42W je proud I=P/U=42/12=3,5A. Tomu odpovídá odpor obou paralelně spojených žárovek R=U/I=12/3,5=3,43 Ohm. Takovým odporem bychom museli nahradit obě žárovky, aby elektronika nic nepoznala.

Pokud nahradíme žárovky LED diodami- jako příklad uvedu příkon obou LED světel 5W. Do 42W zbývá 37W. Přídavný paralelní odpor nyní bude (dle vzorce P=U*U/R) R=U*U/P=144/37=3.9Ohm. Tento odpor musí být dimenzovaný na výkon 37W - jinými slovy, bude moc a moc topit a pracně budeme takové množství tepla odvádět.

Snad bych volil paralelní spojení odporů 8 Ohm, na každé straně světel jeden (výsledek bude 4 Ohm). Odpor např. tento

http://www.gme.cz/cz/rr-w20-8r-p114-139.html

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...