Přejít na obsah

Příliš tuhé řazení a nerozpoznatelné dráhy


Doporučené příspěvky

taky zde přidám jednu zkušenost, nevrací se mi fofrklacek doprostřed, zůstane třeba mezi 1 a 2 a musím ji vracet sám na doprostřed, když chci třeba trojku.... naoctaviaforu jsem se mrkl na návod, dal ho mechanikovi ať si s tím pohraje a vše pěkně rozpohybuje a vyčostí a dostaa se mi odpověď, že je to prý zatuhlý v oprřevodovce, že musí dolů a v tom něco rozpohybovat. Moc se mi to nezdá, co na to říkáte, nesetkal jste se s tím někdo?

Odkaz ke komentáři
Mechanik ma pravdu, ale zkusil bych nejdriv promazat mechanismus co je za prevodovkou, olej v prevodovce si menil?

 

Dva dny s tím teď sám jezdím. Za dva dny jsem najezdil skoro 1000km a trochu to povolilo. V servisu říkali, že auto předtím asi dlouho stálo, táhla nebo co tam je, promazali a je to lepší. Subjektivně to porovnávám se svým autem, který je mnohem mladší a cenově trochu někde jinde.

Odkaz ke komentáři

nepomuze to. mam stejny problem a toto mi uz mechanik oopravoval. rikal ze po oprave to litalo jak novy a jak to dal do prevodovky tak zas ovsem zlepseni tu je. jsem objednany na rozkuch prevodovky, potom povim vic. Takovy laborovani z vestecke koule je o nicem.

Odkaz ke komentáři

tak na slovenském fóru se řešila spojitost s tím teplem,ale teď to nemohu najít........,prostě se tam psalo,že jak začne být venku tepleji,tak ta silonová pouzdra co jsou na konzole řazení se roztáhnou a tím pádem jde ztuha řadit!! řešení?? vzít pilník a nepatrně zvětšit průměr díry........

Odkaz ke komentáři

ja nevim, me to zacalo asi delat, co ´jsem vymenil prevodovy olej...protoze me slo spatne razeni...a bylo to tim, ze nebyl ucpany EGR ventil, tak se to s otackama hadalo, proste to delalo pri rozjezdech neplechu a razeni z jednicky do dvojky. Ucpal jsem EGR ventil a uplne to radi jinak, akorad je ten problem, ze kdyz jsem to zahreje, tak to jde tuzssi, to je ten problem. mozna jeste zkusim vymenit olej a dat jinaci...neverim, ze by to byla ta konzola, preci tam neni takovy teplo

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
tak v hlavne ted v lete,kdyz se auto zahreje,tak mi jde razeni ztuha a ke vsemu razeni mirne zadrhava..,ale jak rikam,deje se to pouze pri zahratem aute. Kdyz je auto studene,tak parada

 

 

 

přesně toto mi auto dělá, od pondělka ho mám v servisu a ve 3 hdiny dnes si pro něj jedu.

 

Řeknu částku a příčinu, kterou mi mechanik sdělí, vy pak můžete laborovat dál, já doufám, že tyto problémy mít už nebudu. Jiank mám naježděno necelým 155tis. km.

 

Jen připomínám, že rozhození a promazání (vyčištění) kulisy nepomohlo, prý řazení krásně chodí, než se dá do převodovky

proto od pondělka vyhodil převodovku a pustil se do ní. Závadu popíšu k večeru :pivo:

Odkaz ke komentáři

takže pánové, vyzvedl jsem si auto.. zlepšení jsem čekal, ale až tak zásadně? to jsem tedy netušil. Převodovka kompletně vyčištěna, když se rychlost vycvrnkne, páka vyletí takovým fofrem, že stačí kopnout do ruky. Opravdu jako nová převodovka!

 

v převodovce byl zatuhlej mechanismus od řadící páky do převodovky (součástí převodovky) kam se volně dostává sůl, prach apod.., takže si jistě dovedete představit ten sajrajt. Vše mi promazal a vyčistil ložiska apod.

Cenovka víc než nádherná - 3100,- :pivo:

 

určitě doporučuju, investice stojí za to

 

bez diskuze lepší, než upilovávat nějaké silikonové pouzdro a podobné nesmysly

Odkaz ke komentáři

jo pane, tak sem nevim jakou to ma spojitost. Kazdopadne rano se s tim dalo jezdit chvili ale odpoledne ve vedrech hruza... kazdopadne vyzkouseno vcera odpoledne a naprosto bez jakyhokoliv problemu. vsak v Baldovci muzete vyzkouset

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Takže přispěju do této diskuze i já s mýma poznatkama ohledně tuhého řazení...

Diagnostikovali mi vadný spínač couvaček, výměna za nový. Další den jsem vyrazil na výlet s rodinkou, bylo nádherně a při zpáteční cestě jsem začal mít problémy s vyřazováním rychlostí, šlo to čím dál hůř, až mi zůstala zařazená pětka a mě čekalo ještě cca 30 km cesty. Chudák spojka - musel jsem se na pětku párkrát rozjíždět. Vymontovali jsme nový spínač, dali tam starý a problémy s řazením zmizely!!! Dali jsme tam opět nový, před tím jsme tam kápli pár kapek oleje a opět to jezdí. Až po nějaké době se mi opět projevuje problém s vyřazováním rychlostí, jde to ztuha,hlavně teda když je teplo, ale jde. Že by teda ten spínač couvaček nebo opravdu rozebrat a vyčistit převodovku?

Mám auto r.v. 1998, ale najeto jen 80TKM.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

ahoj všichni ;) chci se jen zeptat,jak Vám jde řazení? ptám se jen,že dnes jsem jel tdi-čkem a naprostá paráda....přesné,lehké....prostě radost řadit :wub:

jenže mé řazení je naprostá katastrofa :angry: zdrhává se,nepřesné atd. :wallbash:

kloubky jsem dneska pořádně promazal grafitkou,ale pořád to není ono.....mám koupit nové? pomůže to? http://www.cc-autodily.cz/konzola-na-tahlo-raz?brand=SKODA&model=OCTAVIA

díky za každou radu :pivo:

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

zdravím, mohl by jste mi nekdo poradit jak zjistím množství oleje v převodovce. mam octu 1,6 mpi 75kw motor BFQ , převodovka je celkem od uniku oleje zaspinená a tak bych se chtel podívat zda-li je jeste neco uvnitř, dik za jakýkoliv komentář

 

:palec::lol: Nabuduce napis aj kolko mas najazdenych KM :prcprc:

 

 

Najlepsie je ten olej - VYMENIT. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...