Radek20VT Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Ahoj, chci se zeptat na případné důvody těchto obtíží... motor 1.8T AGU Když přijdu ráno k autu a nastartuju, tak otáčky vyskočí něco málo přes 1000-1500 otáček (což je normální) a postupně klesají, ovšem v poslední době se mi stává, že otáčky vyskočí na tuto hodnotu, klesají a auto zdechne. Po druhém nastartování a jemném sešlápnutí plynu už auto běží bez problémů.... Kamarád mi tvrdil, že důvodem může být zanesený palivový filtr? Druhá věc co se začla projevovat a zhoršovat je jízda se studeným motorem - nastartuju, rozjedu se (nikdy auto netočím do vysokých otáček studené), ale než se motor ohřeje, občas při plynulém zrychlování například na dvojku auto táhne a najednou sebou škubne, pak zase táhne, zase sebou škubne. Jakmile se motor ohřeje, problémy téměř zmizí... čím to může být? Opravdu nejsem mechanik a netuším, ale co třeba svíčky, nebo spojka? Auto má najeto poctivých 123 000Km... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Váha......klapka.....atd. Chce to napíchnout na kabel... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 Projdi si celé toto vlákno, je tam spousta informací, které ti snad pomůžou : http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=183 Jak už napsal VSemi : váha vzduchu, škrtící klapka, a taky gumové hadice - největší slabina tohoto skvělého motoru ! Udělej určitě diagnostiku ! To co popisuješ na studeném motoru " kolísání otáček " bývá dle VAG chyba 17705, v mém případě díravá gumová hadice ( vše v tom vláknu najdeš ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Květen 4, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 vlákno jsem pročetl, asi budu muset nechat napíchnout na VAG a zkontrolovat i ty hadice. Ovšem dneska další problém - jedu, motor ohřátý, do zatáčky na Proseku si podřadim na dvojku, točim do zatáčky a auto zdechlo prostě zničehonic, tak jsem musel zastavit, znova nastartovat a pak už bez problému... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 Nemůže tam být nějaká chyba v elektrice nebo v přívodu paliva ? Já jsem na svém šípu takovou "náhlou smrt motoru" nikdy nezaznamenal . Kolik má najeto palivový filtr ? ( má se měnit po 60 tis. ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feluxis Odesláno Květen 5, 2011 Sdílet Odesláno Květen 5, 2011 to skubání studeneho motoru - praskla nejaka hadice a to zdechání?to může delat relátko napajeni rj motoru - projit diskuzni vlakna... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Květen 17, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 17, 2011 tak zatim se zdá, že problém byl nejspíš vyřešen - mechanik rozdělal škrtící klapku a ta byla totálně zanesená a připečená, takže snad nic horšího to nebude... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Květen 17, 2011 Sdílet Odesláno Květen 17, 2011 Pokud to bylo špinavou klapkou a máš to po vyčistění v pořádku, tak jsi měl kliku, je to asi ta nejjednodušší závada na 1,8T a vyčistění klapky skoro nic nestoji . Ať ti auto pěkně jezdí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek20VT Odesláno Srpen 5, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 5, 2011 Tak problém vyřešen nakonec - dělal to d.ebilní "tajnej" vypínač - když jsem najel nejspíš na nějakou nerovnost (třeba v Praze koleje tramvajový, kostky), tak se kontakt mezi drátem a vypínačem přerušil a auto začalo buď cukat nebo chcíplo úplně - jelikož je vypínač připojenej na čerpadlo paliva.... :-D taková ptákovina a takový starosti.... teď už lítá jako ďas a prohánim s ní silnější auta :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.