Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Chystám sa na dorábku TPM do OIIFL, no potrebujem poradiť - potrebné diely mám nachystané, schémy naštudované, no zatiaľ netuším, kade ťahať kábel k RJ ESP. Pozeral som nejaké návody na webe, tie sa týkajú hlavne Golfov a Audi. Tam ťahajú kábel v priechodke nad spojkovým pedálom. Skúsil som sa na to dnes pozrieť v aute, no u OIIFL to tade asi nepôjde - okolo káblového zväzku je tvrdý plast a popri zväzku sa mi nepodarilo prestrčiť žiaden drôt. Druhú stranu za schránkou spolujazdca som ešte nepozrel, je tam nejaký použiteľný prechod?

Ak máte po ruke nejaké foto, pomohlo by mi to :palec:

Odkaz ke komentáři

je několik možností, u řidiče kolem kabelového svazku, je tam příprava na dva prostupy.

u spolujezdce to kolem svazku nejde, takže ideálně buď nad topením - je tam zacpávka na šroub výztuhy pro P starnné řízení a nebo zacpávkou na otvítání kapoty pro pravostranné řízení

Odkaz ke komentáři

Husík krk tam už je, idú v ňom hadičky k ostrekovačom. Ja som ťahal obyčajný kábel 1mm2 pomimo, obalený pekne izolačkou - vonku klasická, v interiéri textilná. Demontovať trebalo jedine schránku u spolujazdca a potom popolník, aby sa lepšie robilo tlačítko. Od motora potom len stiahnuť tesnenie a nadvihnúť plastový kryt nad stieračmi. Je tam ale hodne blbý prístup, hlavne pre človeka s väčšími rukami...

DSC09725.JPG

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak som v sobotu nahodil predné aj zadné parkováky, snímač hladiny v nádržke ostrekovačov, a k tomu sa prichomejtil aj kábel TPM.

Nebudem sa chváliť, TPM som napichol na nesprávnu dierku :lol: takže som to musel prepinovať :palec: TPM sa dá ovládať.

Ešte to treba nejak vyskúšať :D

 

No prikladám zopár fotiek, do interiéru som sa dostal cez prechodku ako igor, akurát tú pôvodnú záslepku som nepoužil.

 

Igor tu dal fotku zvnútra za kastlíkom, ja som mal odosť viac miesta, ale musel som tú prechodku hladať, lebo tam mám túi izoláciu.

 

Na CAN som sa napojil pri gateway :pivo:

post-9194-1306707168_thumb.jpg

post-9194-1306707193_thumb.jpg

post-9194-1306707223_thumb.jpg

post-9194-1306707249_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

škodovka by mohla z fleku začít používat systém kontroly přímo v pneu, stačilo by dát ventilky, co mají příbuzní ve VW a upravit SW v BCM, ale to by na to nesměla být restrikce od velkého bratra

 

Ale už vidím ty lidi, co dají za ventilek 1500,- až 2000,- .....

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři

Veď to je ten problém, tie ventily sú drahé... Už u niekoľko Touaregov, hlavne tých starších jazdených som deaktivoval TPM. Síce VW deklaruje výdrž niekoľko rokov, no senzory pravidelne odchádzajú do večných lovíšť. Buď nekomunikujú, alebo hlásia sprostosti... Takisto im nesvedčí, keď má niekto 1 sadu diskov a na nie 2x ročne obúva iné gumy, častokrát sa senzor pritom poškodí...

Odkaz ke komentáři
Ktoré koncernové auto to má cez BCM?

 

 

Passat, Passat CC, a vše, co se prodává v americe: Golf, Jetta, atd, tam je totiž TPM ze zákona, ale z těchto aut nejdou použít komponenty, jsou totiž na jiné frekvenci než s epoužívá v evropě USA 315MHz Evropa 434MHz.

Takže po prohození BCM by pak nechodila dálka, musela by se dát 315, jenže na této frekvenci se DO v evropě používat nesmí, už je rezervovaná pro jiné účely

 

To profor:

přesně tak, podle otáčení kol je to kompromis, který sice není 100% přesný, ale nestojí zbytečně navíc

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
Husík krk tam už je, idú v ňom hadičky k ostrekovačom. Ja som ťahal obyčajný kábel 1mm2 pomimo, obalený pekne izolačkou - vonku klasická, v interiéri textilná. Demontovať trebalo jedine schránku u spolujazdca a potom popolník, aby sa lepšie robilo tlačítko. Od motora potom len stiahnuť tesnenie a nadvihnúť plastový kryt nad stieračmi. Je tam ale hodne blbý prístup, hlavne pre človeka s väčšími rukami...

Tak jsem to zacal realizovat a kdyz jsem vse rozebral, vznikl mi jeden dotaz. Kde je nejhodnejsi pripojit druhy konec tlacitka, ktery jde na plus?

 

Ledku, ktera je v tlacitku mi pripada nejjednodussi zapojit paralelne k LED v tlacitku od parkovacich senzoru.

 

Diky

Odkaz ke komentáři
  • o 10 měsíců později...

Nee v jednotce ABS a pak u nekoho jeste v jednotce panelu pristroju.

 

Uz to mam nakonec vyresene tim, ze jsem stahl do VAGu jine labely a moznost zaskrtnout TPM se tam objevila.

 

 

Kdyby nekdo nekdy treba potreboval, tak u me to bylo kodovani misto 28 na konci kodu 2C (byte 16)

 

Zapojeni trech kabliku jsem udelal paralelne k tlacitku ESP dle rad 160R (2x pro osvetleni a 1x kostra) - barevne znaceni kabliku u dokoupeneho komponentu se shodovalo a pak uz jen protahnout do motoru k jednotce ABS kde se napinovala pozice 35 (plati pro jednotku s oznacenim MK60EC1 a 47polovej konektor)

post-15998-0-95318200-1340865519_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...