160R Odesláno Květen 3, 2011 Sdílet Odesláno Květen 3, 2011 Chystám sa na dorábku TPM do OIIFL, no potrebujem poradiť - potrebné diely mám nachystané, schémy naštudované, no zatiaľ netuším, kade ťahať kábel k RJ ESP. Pozeral som nejaké návody na webe, tie sa týkajú hlavne Golfov a Audi. Tam ťahajú kábel v priechodke nad spojkovým pedálom. Skúsil som sa na to dnes pozrieť v aute, no u OIIFL to tade asi nepôjde - okolo káblového zväzku je tvrdý plast a popri zväzku sa mi nepodarilo prestrčiť žiaden drôt. Druhú stranu za schránkou spolujazdca som ešte nepozrel, je tam nejaký použiteľný prechod? Ak máte po ruke nejaké foto, pomohlo by mi to 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kully Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 Ja jsem v pruchodce nad spojkovym pedalem na OII FL protahl koaxial. Nejjednodussi cesta je propichnout okraj pruchodky (guma) necim tvrdym a pal protahnout kabel. V motoru se musi vyndat baterka s drzakem a vzduchovy filtr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 4, 2011 Sdílet Odesláno Květen 4, 2011 je několik možností, u řidiče kolem kabelového svazku, je tam příprava na dva prostupy. u spolujezdce to kolem svazku nejde, takže ideálně buď nad topením - je tam zacpávka na šroub výztuhy pro P starnné řízení a nebo zacpávkou na otvítání kapoty pro pravostranné řízení 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 5, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 5, 2011 Vďaka za tipy, podarilo sa. Nakoniec som šiel cez ucpávku ponad kúrenie a bolo to skoro hneď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deli Odesláno Květen 9, 2011 Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 160R: Prosim Te, jaky jsi tam dal husi krk? A co vsechno jsi musel demontovat, aby se Ti podarilo natahnout kablik? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 9, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 9, 2011 Husík krk tam už je, idú v ňom hadičky k ostrekovačom. Ja som ťahal obyčajný kábel 1mm2 pomimo, obalený pekne izolačkou - vonku klasická, v interiéri textilná. Demontovať trebalo jedine schránku u spolujazdca a potom popolník, aby sa lepšie robilo tlačítko. Od motora potom len stiahnuť tesnenie a nadvihnúť plastový kryt nad stieračmi. Je tam ale hodne blbý prístup, hlavne pre človeka s väčšími rukami... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Květen 27, 2011 Sdílet Odesláno Květen 27, 2011 V sobotu idem na to. a skúsim to potom cez spojku. Odtial sa ako v motorovom priestore najlepšie dostať na pravú stranu? Idem totiž ťahať aj parkovacie senzory. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Květen 29, 2011 Sdílet Odesláno Květen 29, 2011 Tak som v sobotu nahodil predné aj zadné parkováky, snímač hladiny v nádržke ostrekovačov, a k tomu sa prichomejtil aj kábel TPM. Nebudem sa chváliť, TPM som napichol na nesprávnu dierku takže som to musel prepinovať TPM sa dá ovládať. Ešte to treba nejak vyskúšať :D No prikladám zopár fotiek, do interiéru som sa dostal cez prechodku ako igor, akurát tú pôvodnú záslepku som nepoužil. Igor tu dal fotku zvnútra za kastlíkom, ja som mal odosť viac miesta, ale musel som tú prechodku hladať, lebo tam mám túi izoláciu. Na CAN som sa napojil pri gateway 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Květen 30, 2011 Sdílet Odesláno Květen 30, 2011 Kam se hrabe Škodovka se svým TMP, Chevrolet ukazuje tlak přímo v kPa. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Květen 30, 2011 Sdílet Odesláno Květen 30, 2011 Moooj ale ševrolet má zrejme tlakomer priamo v kolese na ventilku tak ako to mal tuareg a to je kapanek drahšie riešenie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Květen 30, 2011 Sdílet Odesláno Květen 30, 2011 Moooj, samozřejmě vím, že z otáček kola tlak přesně neodvodím, takže škodovka ani jinou možnost než jen blikající, ne vždy úplně spolehlivě fungující kontrolku, nemá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Květen 30, 2011 Sdílet Odesláno Květen 30, 2011 Jeine že by inžinieri z chevy mali tak presne kalibrované tlaky a obvody :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Květen 30, 2011 Sdílet Odesláno Květen 30, 2011 Tomu nevěřím, prt. můžeš použít různé pneu, které se navíc sjíždí. Zkusím to dofouknout a zjistit, jestli to reaguje i když ještě ani nepojedu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 30, 2011 Sdílet Odesláno Květen 30, 2011 (upraveno) škodovka by mohla z fleku začít používat systém kontroly přímo v pneu, stačilo by dát ventilky, co mají příbuzní ve VW a upravit SW v BCM, ale to by na to nesměla být restrikce od velkého bratra Ale už vidím ty lidi, co dají za ventilek 1500,- až 2000,- ..... Upraveno Květen 30, 2011 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Květen 31, 2011 Sdílet Odesláno Květen 31, 2011 Ktoré koncernové auto to má cez BCM? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Květen 31, 2011 Autor Sdílet Odesláno Květen 31, 2011 Veď to je ten problém, tie ventily sú drahé... Už u niekoľko Touaregov, hlavne tých starších jazdených som deaktivoval TPM. Síce VW deklaruje výdrž niekoľko rokov, no senzory pravidelne odchádzajú do večných lovíšť. Buď nekomunikujú, alebo hlásia sprostosti... Takisto im nesvedčí, keď má niekto 1 sadu diskov a na nie 2x ročne obúva iné gumy, častokrát sa senzor pritom poškodí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Květen 31, 2011 Sdílet Odesláno Květen 31, 2011 Ktoré koncernové auto to má cez BCM? Passat, Passat CC, a vše, co se prodává v americe: Golf, Jetta, atd, tam je totiž TPM ze zákona, ale z těchto aut nejdou použít komponenty, jsou totiž na jiné frekvenci než s epoužívá v evropě USA 315MHz Evropa 434MHz. Takže po prohození BCM by pak nechodila dálka, musela by se dát 315, jenže na této frekvenci se DO v evropě používat nesmí, už je rezervovaná pro jiné účely To profor: přesně tak, podle otáčení kol je to kompromis, který sice není 100% přesný, ale nestojí zbytečně navíc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červen 1, 2011 Sdílet Odesláno Červen 1, 2011 Ještě je možnost nějaké neorigo sady ventilků a jednotky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wrc5 Odesláno Červen 11, 2011 Sdílet Odesláno Červen 11, 2011 Rolbar prosim Ta bolo by mozne to tam dat s passata tak aby mi to slo na maxiku? dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deli Odesláno Srpen 9, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 Husík krk tam už je, idú v ňom hadičky k ostrekovačom. Ja som ťahal obyčajný kábel 1mm2 pomimo, obalený pekne izolačkou - vonku klasická, v interiéri textilná. Demontovať trebalo jedine schránku u spolujazdca a potom popolník, aby sa lepšie robilo tlačítko. Od motora potom len stiahnuť tesnenie a nadvihnúť plastový kryt nad stieračmi. Je tam ale hodne blbý prístup, hlavne pre človeka s väčšími rukami... Tak jsem to zacal realizovat a kdyz jsem vse rozebral, vznikl mi jeden dotaz. Kde je nejhodnejsi pripojit druhy konec tlacitka, ktery jde na plus? Ledku, ktera je v tlacitku mi pripada nejjednodussi zapojit paralelne k LED v tlacitku od parkovacich senzoru. Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Srpen 9, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2011 Ja sa napájam vždy na tlačítko ESP/ASR, keďže je tam všetko pekne po ruke. Jedine káblik k RJ ESP/ABS ide dopredu na správny pin... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deli Odesláno Srpen 10, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 10, 2011 tak to jsi me potesil EDIT: zapojeno, nakodovano a vypada funkcni jeste jednou moc diky za informace 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OctaviaLUB Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Chtel bych poprosit o radu s kodovanim ABS/ESP jednotky s oznacenim 1K0 907 379 AN Component: ESP MK60EC1 H45 0107 a kodovani ma 113B201C092400FD881004EA902000412800 Bohuzel pri preklikavani na jednotlivych BYTE nevidim moznost nekde zaskrtnout TPM. Mohl by mi nekdo prosim poradit ... diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jar_da Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 (upraveno) nekóduje se to náhodou v centrální elektrice? a v gateway? Upraveno Červen 23, 2012 uživatelem jar_da 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OctaviaLUB Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Nee v jednotce ABS a pak u nekoho jeste v jednotce panelu pristroju. Uz to mam nakonec vyresene tim, ze jsem stahl do VAGu jine labely a moznost zaskrtnout TPM se tam objevila. Kdyby nekdo nekdy treba potreboval, tak u me to bylo kodovani misto 28 na konci kodu 2C (byte 16) Zapojeni trech kabliku jsem udelal paralelne k tlacitku ESP dle rad 160R (2x pro osvetleni a 1x kostra) - barevne znaceni kabliku u dokoupeneho komponentu se shodovalo a pak uz jen protahnout do motoru k jednotce ABS kde se napinovala pozice 35 (plati pro jednotku s oznacenim MK60EC1 a 47polovej konektor) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.