Přejít na obsah

Sportovní rybolov

TomasB

Doporučené příspěvky

Já jsem před hodinkou dorazil z hospody, čekám až ze mně ty 3 nefiltrované Budvárky vyvanou a jedu na Slapy za kámošema. Počítám tak kolem 2 hod ráno vyjedu a kolem 4 ráno bych tam mohl být. Beru si Volvíčko, abych se projel na pohodu a vychutnal jízdu. Kluci na mně budou čekat a až dojedu mám jim zavolat, vzbuděj Mirečka, ten nachystá člun a převeze mně ke klukům. Maj tam ochočenýho nějakýho domorodce Mirečka s motorovým člunem, smrkli mu 3ku a flašku slivovice a za to jim hlídal flek a půjčil motorový člun na 4 dny a maj u něj na zahradě uskladněný auta(minule kámošovi na Slapech auto ukradli). Už mám připravený koření, alobal a vyndal jsem sumce z mrazáku, tak půjde zítra na oheň. Přibalím štangli salámu, brašnu s jemným cajkem, brašnu s hrubým cajkem, velkej a malej vláčák a jedeme.

Jo a v Itálii, kde mám domluvenej hotel, tak jsem skypoval s majitelem, sice není rybář ale miluje moře a hned se nabídnul sám od sebe, že mně veme na moře na ryby :D Vezmu mu karton českýho piva a bude můj :lol:

Jak jsem s majitelem a jeho ženou mluvil, tak jsou to velmi milí lidé. Už se těším.

EDIT: čuráci, telefon a prej: "sedej do auta a jeď sem, vystřízlivíš cestou!" :D :lool: :facka:

Odkaz ke komentáři

Bohuzel ne jen male reky. Dejte tip kam pristi tyden na den dva na MP ? Nejde mi o velikosti spis o mnozstvi, abych si zachytal. Privlac.

Co máš za povolenku? Celosvazovou?

No a jsem zpět. Na vláčku ani ťuk, na rybičky klukům taky ani ťuk, ale lovili tam boleni a velcí okouni jak vzteklí dneska ráno. Kluci chytali cejny kolem 50cm a o jednoho big kapra kámoš přišel. Zabalil jsem to včas, jen co jsem sedl do auta, tak okamžitě slejvák jak kráva, bouřka. Jel jsem i 30-40km/h a hovno jsem viděl. Cestou asi 1km před Sázavou hasiči odstraňovali ze silnice padlej strom. Volvo je jak prase od toho bordelu na cestách. Takže jedinej efekt je ten, že jsem se krásně projel, pokecali jsme a poválel jsem se pod korunami stromů a tamtéž dopoledne prospal. Jinak cestou tam jsem potkal jelena, lišky, zajíce, kočky a neskutečné množství srn. Jak jsem jel přes posázaví, tak fakt masakr co tam bylo na cestě zvěře. Jsem měl stažené půlky.

Na foto grilování sumce(filety bez kůže) a jeden z cejnů.

post-226-0-72487300-1341525759_thumb.jpg

post-226-0-90146400-1341525769_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Prut 2,4 nebo 2,7m, leze se roštím a hází se mezi porostem. Vlasec asi ideální 0,16. Šňůru ne, vláčí se na krátkou vzdálenost a tady je napak lehká průtažnost vlasce výhodou při boji. Hlavně šnůru by mohli vidět. Víc jak 10-20m stejně nenahodíš ani náhodou, většinou jsou to hody kolem 5m. Záběry jsou perfektně rozeznatelné, to není jak candát, kde naopak šňůra je prakticky nutnost, zejména na větší vzdálenost. Nástrahy doporučuji malé Hornety od Salma, ideálně provedení pstruh. Jiné woblery tak nefungují. Někdy to na ně jde výborně, někdy hůře, ale je to obecně jedna z top nástrah. Já pak ještě používám hauserovo peří, k němu si ale musíš dokoupit menší trojháčky, hauserovo peří se jen provlíká na vlasec a zajištěno je právě trojháčkem na konci. Samotné hauserovo peří je pak volně pohyblivé po vlasci. Ještě by mohly fungovat nymfy od Berkley, taky jsem na to něco chytil, malé rotačky eventuálně malé gumy, ale opravdu malé. Kdysi jsem chytal duháky na asi 2cm twistry.

Jinak dneska jsem byl nejdřív na sumce, ale tam jsem byl tak 0,5 hodinky a když jsem viděl co teče, tak jsem se na to vysral a jel na pstruhy. Dneska jsem si zachytal perfektně, domů jsem donesl a už i sežral PO 30,32. Celkem jsem pochytal tak kolem 30ks. Nějaký mobidyk mi zajel do roští, když jsem chytal v tůni kolem padlého stromu. Měl to kousek do bordelu a jak to vzal, tak okamžitě mazal samozřejmě do toho roští, přes brzdu tam najel jak parník. Tůň má tak asi 2m hloubku. Na Horneta moc dneska nešli, jen do toho dloubali nebo si to prohlíželi, ale jakmile jsem dal hauserovo peří, tak to byl hukot.

Odkaz ke komentáři

Severní Morava ,kousek od Ostravy konkrétně HAVÍŘOV :palec:

Tak já někdy přijedu za tebou a dáme vláčkovanou rallye :D

Hornet od Salma je u me momentalne nejuspesnejsi navnada. Ovsem s tim perim sem se nikdy nesetkal a koukam v eshopech taky zadna slava.

www.rybarikpp.sk/rybarske-potreby/umele-nastrahy/101/koguty

Tak koguty vypadají použitelně, ale gramáž bych viděl tak kolem 5g. Já mám peří 4-7g. Mám přesně tyhle, kupoval jsem je tady http://obchodupetra.cz/product.php?id_product=725 loni, vykoupil jsem všechno co měl :D Ten z toho byl tak vykulenej, že se se mnou začal bavit po mailu co chytám a tak :lol: Už mi taky pomalu dochází. Jsem jich bral něco kolem 100ks.

No a já mám na 2 týdny vystaráno, budu pryč.

Odkaz ke komentáři

poslední týden v červenci(tuším 27.-29.7.) bych dal akci Michal, Neználek, já s přespáním u vody a nočním chytáním na rousnice. Přes den vláčka na pstruhy. Sjeli by jsme se v sobotu někde v Pardubicích, jeli by jsme na pstruhy, něco by se nachytalo na oheň na večeři(typuju 2ks na osobu velikosti nad 30cm by bylo OK), večer nahodíme rousnice na úhoře(potenciálně taky pstruh větších rozměrů, kapr, mník) a uděláme pstruhy. Druhý den pokračování vláčky. Lahváče sebou.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...