Přejít na obsah

Sportovní rybolov


TomasB

Doporučené příspěvky

Tak jelikož tady tohle téma chybí, zůstalo na škodahome, tak to tedy zakládám. A jako první příspěvek hned hodím dnešní parádní vláčku na Loučné. Mnoho pstruhů na hauzrovo peří. Nad 30cm jsem chytil pouze jednoho, ale zato stál za to, rovných 40cm. Teď ho právě dělám na pánvičce na másle a už se těším. Zatím jsem snědl jikry co v něm byly. Nádherné veliké. Kamarád taky nachytal hodně. Dneska jsme znovuobjevili nádherný úsek řeky plný potočáků a mnoho velkých kousků. Bohužel ti větší jsou hodně mazaní. Kámošovi jeden přes 40 spadnul, poobných jsem viděl, jak mi to nedobrali docela dost. Beru opatrně, voda se odkalila a tak bylo vidět hodně ve vodě. Fotečka přiložena. Uvidíme jaké bude počasí, podle toho zítra chci buď na sumce nebo na potočáky. Sumců mám od zahájení letos 9ks. Všechno čistě uvláčeno.

post-226-1309641522_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Kdepak, jsem specialista na dravce, respektive přívlač. Dneska jsme byli s kámošem na potočáky a pár se jich zase pochytalo, voda byla kalnější a tak to bylo horší než předevčírem, ale šlo to. Já jsem si nakonec domů donesl 37cm chyceného na nymfu a kámoš si "střelil" na hausrovo peří krále tůně 47cm, viz foto. Aby jste měli představu, co takové chytání potočáků obnáší, tak prolejzáme trávou a kopřivami vysokými až po hlavu, křovím a podobným ksindlem, nejlépe tam, kde to není prochozený, tedy tam, kam nikdo nechodí, protože to není nic příjemného se prodíat roštím jak indián. Trošku se při tom bojím divokých prasat, jejich stopy jsem zaznamenal, tak snad na ně nenatrefím, nemám tušení, co bych v takové situaci dělal.

 

Jinak ta jedna štika co ji držím v kuchyni, tak ta sice nebyla nějaká délkově extrémní, ale byla šíleně vyžraná, ta byla jak moje stehno, což je myslím i hezky vidět na těch 2 fotkách.

post-226-1309813303_thumb.jpg

post-226-1309813320_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

díky Mi-rku. Dneska bída, šel jsem okouknout jiné loviště a ani prd. Tak jsem se už téměř za tmy kolem 22 hod přesunul z nadjezí pod jez a akorát jeden jelec 47cm, viz. foto. Vody je moc a je kalná a proudná. Doufám, že to co nejdříve opadne a vyčistí se. Jo a ještě jsem dneska vylovil z vody topícího se brouka, velkej a krásnej. Jen nevím co to je zač.

post-226-1309905941_thumb.jpg

post-226-1309906080_thumb.jpg

post-226-1309906113_thumb.jpg

post-226-1309906179_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnešní večerní vláčka od 18 d 22 hodin byla propadák. Já měl jen poměrně razantní záběr, podle mně candát, ale nedobraný. Kamarád vytáhnul asi tak 30cm štičku. Totálně mrtvý dneska. A to jsem ukecal dceru, aby jela se mnou, že si dneska určitě chytí sumce. Už umí i nahazovat, sice nahodí jen kousek, ale umí to spolehlivě. Ono asi i ten 3,20m prut je na ni moc velkej, k tomu velké nástrahy.... Moc se mnou na ryby nechtěla chodit, ale letos už párkrát byla. Postupně ji nechávám vláčet samostatně, i když se bojím, co nastane až jí to jednou fakt veme nějakej sumčák. Ona je to totiž docela rána, když to veme a bojím se, aby nešla i s prutem do vody, nebo v lepším případě aby nešel prut do vody. To bych asi blbě rozdejchával, kdyby mi utopila sestavu za 14 tis. Tak prostě stojím za ní a čekám, kdy ten okamžik příjde a co bude následovat. Už asi před 2 lety si chytila asi 50cm štičku a s tou jsem jí musel nakonec pomoci, protože i to na ni bylo moc, nad její síly. Ale přesvědčila tu rybu k záběru sama a to jí bylo 7. Tak dneska už je snad o něco silnější. Ale nedělám si iluze, že by si poradila byť jen se 70cm sumcem, nedej bože pak větším, ten by ji semlel. přesto to pokouším a těším se na okamžik, kdy tu ránu do prutu dostane a pocítí ten úžasný moment.

Odkaz ke komentáři

Tak právě odjíždím s dcerou na pstruhy na Loučnou a Orlici a večer to zapíchneme na úhoře na Orlici a beru i spacáky, protože tam asi budeme přes noc. Bude rybářská výchova :blink: Beru i alobal, že pstruhy rovnou uděláme na ohni u vody. Už aby byl mlej větší a udržel prut. Teď je nemocnej, tak ho neberu s teplotou. Ale jinak chodí taky, viz foto.

post-226-1310043693_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsme se právě vrátili. První den 6 potočáků, ale všecko malé kolem 25cm. Vzal mi to na poskakování hauzerovým peřím přímo pod splavem nějaký mobidyk, hned se snažil zajet pod břeh, byl to opravdu macek, protože jsem ho nebyl schopen vůbec na tu 16ku vlasec zvednout a po asi půl minutě, kdy jsem se ho snažil zvednout, tak se mi vyříznul. Jezdil mi pod nohama tak metr sem metr tam a hledal, kde to pod břehem zaparkovat. Kousek od toho je pod vodou silná větev, tak jsem ho tam za každou cenu nechtěl pustit a prot jsem ho chtěl co nejdřív dstat nahoru. Měl kliku, jinak by skončil večer na ohýnku. V noci se úhoři nekonali, totálně na to prděli.Takže plánovaná ryba na ohýnku se nekonala, to už tak bývá, když to rybář potřebuje, tak to nejde. Dneska jsem lapil 12 potočáků, opět velikost kolem 25, a to už byli ti větší. Přitom vím spolehlivě, že tam těch velkejch je dost. Prostě nezájem o nástrahu nebo už jsme je tak vyškolili, že jsou opatrní. Globálně brali dost málo.

Jo a málem bych zapoměl, na část výpravy se přidali kámoši a jelikož chtěli jet na muškařské pásmo v Chocni, tak jsem se přidal s půjčeným mušákem. Poprvé co jsem s tím chytal. No stálo to za prd, tomu nějak asi nepříjdu na chuť. Chytil jsem akorát 5 okounů na mouchu, jeden duhák mi spadnul. Ale furt sem byl zamotanej, nenahodím si kam přesně chci, zkrátka mně to nebavilo, litoval jsem, že jsem opustil původní místo.

přidávám nějaké foto řeky z mobilu. Tam kde už jsme to s kámošem proklestili je teď přístup fajn, ale tam kde to není ještě proklestěný, tak to je maso. S dcerou jsem ale spíš chodil po těch co už jsme vyklestili. Nevýhoda je, že to pak vybízí jiné rybáře tam taky zalézt. Obecně nejlepší fleky jsou ty, kde "sto let" lidská noha nevkročila a musí se prodírat roštím povětšinou čnícím nad hlavu. Malá je frajer, že se mnou lezla i do kopřiv, co mi šahají do výše hlavy.

 

Liberecko a povolenku mám celosvazovku :) na dravcích jsem člověče ještě nebyl :) nějak nestíhám, když mám chvilku čas, tak si to nahodim chvilku na Lbc přehradu a za 2 hodky jdu domů. Pokud bude pěkně o víkendu, tak zkusim podráždit kluky candátky :)

 

Popadni vláčák a přijeď do Pardubic na Labe. Dneska mi volal kámoš, že to co nám drbalo poslední dobou do nástrah při lovu sumců a něco většího mi spadlo, tak to byli podle našeho tipu opravdu candáti, jeden se mu povedl 71cm a naprosto stejný místo i projev. Jeden podobnej mu ještě spadnul z jednoháčku. Do dneška jsem si t jen myslel, teď už vím, že to jsou oni, vím přesně dobu kdy berou, tak přehodím cívku, dám tam 0,12 fireline, pozměním nástrahu a t by bylo, abych nějaké nevydoloval. Jen budu nasranej, když mi to bakne naopak nějakej pěknej sumár a příjdu o něj. Přecijen proto tam mám 0,25 fireline kvůli sumíkům.

post-226-1310159462_thumb.jpg

post-226-1310159480_thumb.jpg

post-226-1310159494_thumb.jpg

post-226-1310159514_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdar vydry! Tak jsem se dneska v 17:30 vysral na práci, zaklapnul noťas a vyrazil pro kámoše a pak na pstruhy. Lov od 18:15 do 20:45. Nejdřív jeden 32, pak jeden 29 a velké finále 40 a hned další flek opět 40cm a to v rozmezí asi 5 minut. 32, 40, 40 jsem hodil do brašny a dva si právě smažím na másle. Mimo to byly ještě nějaké menší co se sklepali nebo nedobrali. V té největší tůni mi to nedobrali 2 taky tak někde ke 40cm. Paráda, spokojenost. Kámoš chytil prd, jen asi 2 do 20cm.

post-226-1310504989_thumb.jpg

post-226-1310505006_thumb.jpg

post-226-1310505062_thumb.jpg

post-226-1310505091_thumb.jpg

post-226-1310505108_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Moc pěkní pstroužci :(

Já jsem se taky vykašlal na práci, páč mám dovču a jelikož nejsu rybář ani pytlák ( jak jsem již psal nějde výše ), tak jsem zajel do Rybníkářství Pohořelice a 15 pstruhů koupil na " Takové to domácí grilování " :pivo:

První dávka jde na gril dnes večer :)

 

Tomáši, jinak samozřejmě uznávám, že takhle pěkné pstruhy ulovit je jiný požitek, než je prach sprostě zajet koupit na sádky ! Tady jsou ti moji koupení těsně před vykucháním :

 

post-92-1310564811_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

čoveče, ale to jsou duháci, ne potočáci. Já dneska večer zase zajel na chvilku zavláčet pstruhy a výsledek je jeden 37 co jel se mnou domů a nepočítaně malých do 30cm a jeden přes 30 mi spadnul. Dneska jsem ale pozdě zjistil, že chtějí dnes něco jiného, po změně nástrahy to bylo výrazně lepší. Ale tak jsem i tak spokojen, lepší než drátem do oka.

Ale když jsem viděl tu fotku v náhledu, tak jsi mně vyděsil, že jsi to nachytal :pivo: To bys totiž ani nemoh legálně. Pak jsem si to přečetl. Tak dobrou chuť, ale bude vás asi dost na akci.

Odkaz ke komentáři

Jsme 5ti členná rodina, ale i tak to máme na 3x, něco se včera snědlo, zbytek je v mražáku a v průběhu prázdnin bude ugrilováno a snědeno. Loni jsem to udělal podobně, zajel na sádky, koupil, vykuchal a část "úlovku" zamrazil, když nevíš že je to v den grilování ráno vytažené z mrazáku, tak to na chuti nijak nepoznáš.

 

Ty svoje úlovky hned zpracováváš, nebo taky chladíš - mrazíš ? Nevíš jestli je mezi pstruhem duhovým a potočním nějaký chuťový rozdíl ?

Odkaz ke komentáři

Asi výrazný rozdíl nebude, nějaký ale ano. Asi jako různé druhy lososa. Do teď jsem je letos jen ihned konzumoval, ale pomalu už se mi t přejídá furt pstruh, tak jsem 2 zamrazil už. jsem si řekl, že nějaké nachytám, zamrazím a skusím někde vyudit. Takže teď budu hromadit na mráz, ať to má cenu udit.

Odkaz ke komentáři

Pekne ulovky, skoda, ze konci sezrane a ne z5 ve vode :)

 

Tak jsme se právě vrátili. První den 6 potočáků, ale všecko malé kolem 25cm. Vzal mi to na poskakování hauzerovým peřím přímo pod splavem nějaký mobidyk, hned se snažil zajet pod břeh, byl to opravdu macek, protože jsem ho nebyl schopen vůbec na tu 16ku vlasec zvednout a po asi půl minutě, kdy jsem se ho snažil zvednout, tak se mi vyříznul. Jezdil mi pod nohama tak metr sem metr tam a hledal, kde to pod břehem zaparkovat. Kousek od toho je pod vodou silná větev, tak jsem ho tam za každou cenu nechtěl pustit a prot jsem ho chtěl co nejdřív dstat nahoru. Měl kliku, jinak by skončil večer na ohýnku. V noci se úhoři nekonali, totálně na to prděli.Takže plánovaná ryba na ohýnku se nekonala, to už tak bývá, když to rybář potřebuje, tak to nejde. Dneska jsem lapil 12 potočáků, opět velikost kolem 25, a to už byli ti větší. Přitom vím spolehlivě, že tam těch velkejch je dost. Prostě nezájem o nástrahu nebo už jsme je tak vyškolili, že jsou opatrní. Globálně brali dost málo.

Jo a málem bych zapoměl, na část výpravy se přidali kámoši a jelikož chtěli jet na muškařské pásmo v Chocni, tak jsem se přidal s půjčeným mušákem. Poprvé co jsem s tím chytal. No stálo to za prd, tomu nějak asi nepříjdu na chuť. Chytil jsem akorát 5 okounů na mouchu, jeden duhák mi spadnul. Ale furt sem byl zamotanej, nenahodím si kam přesně chci, zkrátka mně to nebavilo, litoval jsem, že jsem opustil původní místo.

přidávám nějaké foto řeky z mobilu. Tam kde už jsme to s kámošem proklestili je teď přístup fajn, ale tam kde to není ještě proklestěný, tak to je maso. S dcerou jsem ale spíš chodil po těch co už jsme vyklestili. Nevýhoda je, že to pak vybízí jiné rybáře tam taky zalézt. Obecně nejlepší fleky jsou ty, kde "sto let" lidská noha nevkročila a musí se prodírat roštím povětšinou čnícím nad hlavu. Malá je frajer, že se mnou lezla i do kopřiv, co mi šahají do výše hlavy.

 

Jinak todle je na pohled nadherna voda !

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem se zase vysra na práci a v 17 jsem to zabalil a jel na Loučnou. Chytačka od 18 hod. Nejdříve pod jez, kterej už je asi ttálně vybranej, furt tam někdo loví, ale já vím, že se mi tam vyříznul mobidyk, tak jsem ho jel na hodinku zkusit. Nedopado to, jak se asi dalo čekat, tak jsem se přesunul pod vesnici a po zjištění, že na peří to nejde, tak jsem nasadil woblera a začal jsem "killovat". Nebyli moc při chuti ale nakonec jsem jich dostal 8 a 2 se se mnou projeli domů. Ale než jsem odjel, tak bylo překvápku! V "laguně", jak říkám té největší tůni mi to už skoro za tmy v cca 21:15 sbalil zase nějakej mobidyk a upálil mi 0,16 vlasec(4,6kg) i s woblerem samozřejmě. Tak jsem byl nasranej a hlava mi nebere, co to mělo znamenat. Hlavně veleúspěšný wobler v prdeli. Navázal jsem dalšího a po asi 3 hodech jsem ho už skoro po tmě nechal na druhé straně na stromě. Nasranej jsem to sbalil a jel domů. Takže dneska jsem "orval" za tři kila a zítra musím jet ráno do Hrocháče nakoupit malé woblery, ty malé co ještě mám se mi moc nelíbí. Každej má něco co na tu vodu není good. Kurňa, za poslední měsíc jsem už do nástrah zahučel tak bůro. Pomalu se ze mně stává úchyl maniak, už jsem si musel koupit větší brašnu a zachvíli budu asi potřebovat nějakej vozejk, kolik toho mám :palec: A tahám to skoro všecko sebou, aby se náhodou nestalo, že bude něco chybět. Normální úchylák se ze mně stává a nějak to přerůstá ve sbírku. Dneska jsem byl něco koupit u Konopase a dělal si srandu, že toho mám až do důchodu. Kromě dostatku běžných nástrah jsem nakoupil i nějaké věci co jsem ještě nezkoušel. Tak jsem zvědavý jak budou makat.

 

Michale, však můžeš přijet a zachytat. Zítra přijed kámoš z Prahy a ještě Láďa(stálej parťák na ryby) jede s námi. Kámoš z Prahy chce spát u vody, tak možná se přidám, ale Láďa asi nebude chtít spát venku, tak bude asi muset jet svým autem a nebo se přidat. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Přesně to znám, rodiče si koupili nového žigulíka, 2106 (1600) byl tehdy ten nejlepší. Postavili i kvůli němu novou dvougaráž a pod trámy na strop se natloukl heraklit (nebo jak se to jmenovalo) a udělala se hezmá stropní omítka. Asi po dvou letech co to bylo postaveno šel taťka jeden den do garáže (s autem se jezdilo tak 1x do měsíc, měli jsme ještě jiné) a strop o ploše  tak 3m2 spadl na auto. Nějací parchanti zvrchu vyžrali celý ten polistyrén, zůstala tam jen ta vrstvička rábicu a jednou to už nevydrželo ... . Takže náš klenot utrpěl pár šrámů. 
    • No ty kravo, tak to je teda stesti jako prase! 🙂
    • Příběh "Jak mi globální oteplování zachránilo auto". Protože bylo teplo, tak už jsem samozřejmě jezdil a měl jsem auto 3 týdny na dvoře... když nehlásí nějaky mordor nebo krupobití, tak to mám radši po ruce, když ta garáž není u bytu ... No, a jak ted hlasili a pripadny snezeni, tak jsem auto predminulou sobotu umyl a měl v plánu ho schovat ... přijedu ke garáži, otevřu a tam tohle překvápko ze stropu ... jakože, nevím, kdo při mě stál, ale fakt štěstí :-) Tak jsem zase odjel na dvorek, sníh nesníh ... lepší než mít na autě tohle... některý kousky byly silný tak 2 palce ... No a budu mít teda jinou garáž...
×
×
  • Vytvořit...