Přejít na obsah

Sportovní rybolov

TomasB

Doporučené příspěvky

Tomas : chci dravce a privlac ... nic jineho me nezajima, jedine snad kdyz budu nekde na chate tak vecer tak neco hodit co kdyby nahodou.

Idealne chci asi zacit s nejakou lehkou privlaci, nemusim chytat velke ryby, stejne sem za chyt&pust ;) ... takze ocekavam tipy a triky na vybavicku.

Jinak bohuzel co se vod tady v okoli tyce, tak nemam vubec predstavu :(

Odkaz ke komentáři

že by jsi mi mohl omrknout revíry u vás, které spadají pod VČ svaz, viz hír: http://www.rybsvaz.cz/?page=reviry/reviry&lang=cz&fromIDS=&typ=pr

Jestli tam pstruzi jsou nebo ne. Moc se mi nechce jet přes 200km, zjistit že je tam hovno a zabít tím půl dne.

Máš VČ povolenku? Nebo celosvazovou? No můžeš přijet na sumce po zahájení na Labe. Jen to by chtělo trošku prut tak kolem 30-60g nebo něco takového, šel bych do 2,7m nebo lépe 3m. A jednoznačně Fireline, na sumce doporučuju zvlášť cívku s min. 0,18(já mám 0,25 FL). A určitě i na sumce používat lanka, já si je vážu sám z Technosteelu. Můžeš počítat s tím, že příjde i candát či štika.

Na ostatní dravce je osvědčená 0,12 FL. Nejlepší barva je ta žlutozelená.

Odkaz ke komentáři

Prut nevím, sám bych se rozhodoval pocitově přímo v krámě.

Naviják bych asi doporučil ARC. Rozhodně něco celokovového. Při přívlači dostává naviják pěkně po prdeli.

Fireline schvaluji, dopručuji 0,12. Ale jednoznačně dopručuji zajít si tam, kde to prodávají na krámě a mají navíječku. Určitě si to nech navinout na cívku a vem si plnou cívku. Doma si to nenavineš ručně moc dobře a jsou z toho pak jen problémy. Když si necháš navinout celou cívku, postupně ti bude šňúra ubývat. Když už bude mc nízko na cívce, tak ji jen podmotáš a jedeš dál se stejnou šňůrou. Když si koupíš jen třeba 150m, tak vypotřebuješ půlku a tu druhou můžeš rovnou zahodit, protože to je málo na chytání.

Odkaz ke komentáři

Hele ja premyslel o red arcu, ale jsou dva tabory lidi, jedni rikaj, ze se jim mota druzi, ze nee a jak se znam, mne by se zrovna urcite motal. Byl to muj nej favorit, ale nakonec sem ho zamitl.

Spis mi porad jake karabinky navazce a vsechny tydle picovinky okolo, to jako nemam vubec predstavu, idealne s odkazem na nejakej shop, abych vedel o cem mluvis.

Odkaz ke komentáři

Na shopy nekoukej, najdi kterej ti bude vyhovovat, jen ti dávám co koupit. I když zrovna z toho RS Fish jsem myslím jednou nakupoval. Tehdá mi něco poslali jinak než jsem objednal a na námitku, že jsem si objednal něco lehce jiného nereagovali. Prostě poslali něco podobného. To mně tedy docela nasrali, protože nedali vědět a smrkli tam něco jiného, co bych si jinak nekoupil, když nebylo to co jsem chtěl.

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/lanko-technosteel-659.html

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/karabina-pevnostni-c-s-1034.html

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/obratlik-658.html nebo http://www.rybarskepotreby-shop.cz/obratlik-pevnostni-1354.html

Velikosti a nosnosti musíš podle sebe a účelu. Já RED ARC mám a s Fireline OK. Je ale fakt, že s jinejma šňůrama se dělají pavučiny, což jsem teda přičítal šňůrám, i kámoši s jinejma navijákama s jinejma šňůrama nadávali. Prostě Fireline se nám osvědčila nejvíc. Ale bacha, Fireline se taky někde objevovala nějaká čínská napodobenina nebo co to bylo a to se trhalo jak pavučina. Nebo jestli se im nějaká šarže nepovedla, nevím. Ale jednu dobu dost lidí nadávalo, že to praskalo v rukách. Jinak je FL výborná, perfektní odolnost na otěr oproti jiným a nesukuje se (pavučiny po náhozu). A když už k tomu dojde vlastní blbostí, tak se dá dobře rozmotat.

Odkaz ke komentáři

Fireline mají v Zico v HK. Je pravda, že není jen tak k sehnání.

Dneska od 4:00 na Labi, ale jelikož bylo šíleně kalné, doslova jako bahno, tak jsme to po půl hodině vzdali a jeli jsme na mrtvé rameno. Tam oba dva čisté zero. Takové zahájení nepamatuju, že bych nechytil sumce. Jelikož jsme přišli domů dneska z hospody až v 1 ráno a šli spát ve 2:30 a ve 3:55 jsme byli u vody, tak jsme v 10 ráno dorazili domů, do 14 hod jsme si schrupli a v 16:00 už jsme tahali pstruhy. Pár jsem jich pochytal, největší 43cm potočák.

Jen teda ráno jsem neměl nejlepší pocit, když jsme jeli na ryby, protože poslední pivko jsme dorazili asi v 00:30 :pivo: A každej jsme od 20:00 dali 5ks. :rolleyes: Měl jsem trošku strach jak by dopadlo dýchání...

... sakra Ty pises pomalu :D

nebuď nedočkavý :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...