Jump to content

Sportovní rybolov

TomasB

Recommended Posts

Tento víkend jsem jel s klukama na jeden písák v Čechách. Jelikož mi tam neplatí papíry, tak jsem jel jen grilovat, popít, pobavit se. Kluci chytali. Od pátku dledne do neděle poledne byly 4 záběry a z toh jedna ryba to urvala pod nohama. Chytil se 11kg amur, 20kg sumec a jeden cejn. Všechno chytil Martin. Jeden amur přes metr Lájšovi urval háček pod nohama, byl to pěknej macek. Hanz s Pavlem neměli ani potah. Přidávám videa z ukončení akce.

Todle je proste prasarna a ja byt rybarska straz, jel by domu bez papiru !

Chystáte se někdo na Orviscup? Orviscup.cz

Pořádáme už asi 6. rokem ;-), doufám, že vyjde počasí jako loni a předloni.

Martin, Leoš a Hanz ano, Martin je ten lovec z videa a leoš je ten menší. Hanz tam myslím vidět není ale někde je slyšet. Já jsem o tom neuvažoval, neplatí mi tam povolenka a navíc jde o mouchu a já jen vláčím.

Todle je proste prasarna a ja byt rybarska straz, jel by domu bez papiru !

Ale no tak nepřeháněj ;) Není tam nic, co by bylo v rozporu s řádem. Ryby byly uloveny řádně, každá v jiný den, byly uchovávány tak jak se smí. Byly zabity tak jak se má. Tady nemáš za co. Rozumím, že máš námitky proti tomu, že jim nedal do řepy hned, ale není to nikterak v rozporu s řádem. Nakonec jsi mně asi i slyšel, jak jsem mu řekl, ať mu už dá konečně do řepy a následně ať ji vykrví. Ty ryby nešly zpět do vody, tak je to OK. To jsou jiní frajeři co takhle blbnou s rybama, následně je pouští a myslí si, jací jsou pašáci.

Martin, Leoš a Hanz ano, Martin je ten lovec z videa a leoš je ten menší. Hanz tam myslím vidět není ale někde je slyšet. Já jsem o tom neuvažoval, neplatí mi tam povolenka a navíc jde o mouchu a já jen vláčím.

Tak já jsem ta brunet/zrzavá paní v maskáčích, co tam rok co rok dává dohromady výsledky v hlavním stanu :palec: .

tak jsem se zrovna vrátil z krámku...puvodně jsem šel jen pro krmivo a červiky a jak to zase zkončilo v peněžence uragan...háčky,krmelce,gumove kuličky,návnady...si to snad budu radši obědnávat přez net,se tam vždycky zakecam a hlavně když tam dělá taková simpatická slečna...ale hlavni je že je nakoupeno a zejtra hurá na ně...

já plně zastavam nemam rád ryby ale miluju rybaření...všechny ulovky pouštim...pro mě to je sport...za svoji rybařskou karieru jsem byl u smrti dvou kapru a je mi jich líto furt si říkám jakou radost by mohly udělat za pár let ale u nějakejch ryb viz sumec se nedá skoro nic dělat je to škodná a na některejch revirech ji nesmíš vrátit do vody ale jsem pro šetrne zachazeni s rybou ne ji třeba trápit x hodin ve vezírku ale když už jsem rozhodnutej že ji vezmu zabít co nejšetrnějším zpusobem kterej je v tu dobu možný...lidi čekam kritiku na svuj názor... :rolleyes:

Edited by luckywrc

Já to vidím podobně.

Toto téma je nazvané sportovní rybolov. Ten ale podle mne znamená chytání ryb a následné pouštění. Prostě sport-pro radost. Ne kvůli žrádlu!

přivlastnit si ulovenou rybu normální součást rybařiny. Naopak CaR považuji za ujeté a nenormální. Pokud někdo nechce rybě ubližovat, jak se tito CaR holedbají, pak by je neměl vůbec chytat. Stále se jedná o lov a lov je za účelem získání kořisti. Neříkám, že seberu všecko co chytím, ale vezmu si co chci a uznám za vhodné. Tady ty ryby splnily svůj účel, byly vysazeny za účelem ulovení a následně vyuzeny a sežrány a ještě mělo asi 15 lidí skvělý večer při uzení.

já plně zastavam nemam rád ryby ale miluju rybaření...všechny ulovky pouštim...pro mě to je sport...za svoji rybařskou karieru jsem byl u smrti dvou kapru a je mi jich líto furt si říkám jakou radost by mohly udělat za pár let ale u nějakejch ryb viz sumec se nedá skoro nic dělat je to škodná a na některejch revirech ji nesmíš vrátit do vody ale jsem pro šetrne zachazeni s rybou ne ji třeba trápit x hodin ve vezírku ale když už jsem rozhodnutej že ji vezmu zabít co nejšetrnějším zpusobem kterej je v tu dobu možný...lidi čekam kritiku na svuj názor... :rolleyes:

Osobně vezírek ani jiné přechovávací zařízení nemám a rybu zabíjím ihned, to mi trošku na klucích vadí, ale na druhou stranu chápu, že když jsou u vody 3 dny, tak to prostě nejde. Pokud se s rybou fotím, tak už bývá omráčená, viz též moje výzva na videu: "tak už jí dej do řepy".

Velmi ale protestuji, že je sumec škodná. To bych ti tady mohl říkat, že kapr je vodní prase a zbytečně je ho ve vodách tři prdele. Sumec je pro mne jedna z cílových ryb a tak bych jich přivítal naopak větší množství, takže tohle je jen čistě sobecký pohled. Sumec do vody patří a spolu s jinými dravci udržuje čistotu.

tak dálší super víkend a chytání za mnou...sice nešly tak jako minule ale zas jsem si poctivě zakrmil kuličkama a pak vytáhnul pár pěknejch kousku nad 70 jak lisce tak šupináče a po setměni jako bonus přišlo i par amuru z vrchu na rohlik super chytání...

Edited by luckywrc

Já byl včera od 18 ho 19:30 na písáku a jen jedna 53 a jedna mi za tím přijela pod nohy a nedobrala. Dneska od 17 do 19:30 a opět jen jedna 57. Ale dneska jsem měl na prutu asi candáta podle všeho, ale vzal to jen za ocásek a třikrát poškubnul a nic. Jak vidno, štiky se už probouzí, ale berná zatím žádná.

Tak jelikož jsem se v pátek, tedy spíše už v sobotu vrátil domů z práce až ve 2 ráno, tak jsem ani nešel spát a na 6tou jsem vyrazil k vodě. Šel jsem na slepé rameno Labe a do 10 min. jsem měl candáta 50, po rzednění pak ještě štiku něco přes padesát. Pak až do 10:30 nic. Candáta, letos bohužel prvního jsem zmasil navzdory tomu, že mám svou "interní" míru 60cm pro candáta.

• 2 weeks later...

Martinovi dneska ukradli Fabku na rybách i s nějakým rybářským cajkem. Stalo se na Slapech. Byli tam kluci 3 auty, auta měli asi 30m za prdelí a každou chvíli do těch aut někdo z kluků chodil pro něco.

Auto bylo služební, ale cajk je v prdeli. No a samozřejmě starosti.

• 1 month later...