Přejít na obsah

Podtáčení motoru (TDI DSG)

Guest Atila

Doporučené příspěvky

houmiku zase to nesmis tak zrat ze tady neco vyresime :) vischni neco k tomu placnou, od toho je to v hospode ne, aspon se nenudime :) nakonec kazdej bude jezdit jak si mysli ze je to spravne i kdyby to bylo sebeblbejs :)

ostatne o podtaceni, kdyz bratr ode me prebral svetra tak sme jeli na dalnici 90 na petku do kopce a ja uplne cejtil jak je to na prd - prumerna spotreba nejakych 6, sem mu rek at mi to pujci a hezky na tu samou petku po stejny islnici sem jel 120 a ejhle, spotreba 5,3 :) takze to bylo na vyvraceni jeho pocitu ze to nesmi tocit aby to nezralo :D snad uz se poucil :) bylo to poprvy co mel diesel a po rozezranym leonovi se bal no :D

tak to zase moje trocha k tematu :D

Odkaz ke komentáři
Jj - kamarád si v DE koupil Focuse. Od nějakýho dědka.

Trvalo mu celou cestu domů než to trošku začalo jet.

Prej to byl strašnej lenoch.

Divím se, že to šlo tak rychle, prt. většinou se stává, že to něco odnese (typicky turbo), tenhle případ mi spíš připadá jak nekvalitní palivo v systému.

Ale, ale, zrychlovat při předjíždění?

...

:) Veděl jsem, že se toho někdo chytne, ale Tebe jsem netipoval :)

Chudaci lidi, co povas ty auta koupi. :) Jezdit po meste na 4 50 km/h, to je otres. Pokud pojedu tech 50 z nejakyho mirnyho kopce a nebudu chtit brzdit, klidne tu ctyrku zaradim, at se jen prevaluje motor, ale pri pridani plynu radim trojku. Jeli jste nekdy s automatem? Ten taky netaha z nejakych 1000-1200 otacek vyssi rychlost, ale automaticky podradi. U atmosfery je to zase trochu neco jinyho. U Pandy taky muzu zaradit 4 ve meste, to je ale atmosfera a je 6g, je to taky o prevodech.
Nechce se mi to moc rozebirat, ale presne takhle jezdil muj otec. :D Skudlil to vzdycky na maly otacky, po meste za 4 atd atd, presne takovej pripad, jako se tady vetsina prezentuje. Vsude na netu jsou clanky, jak je 85 kW PD TDI kraaasne zivy a "rychly" motor, haha. Timhle stylem jizdy se totalne zabilo, prdel by mu natrhnul i Favorit. A to vsechno jen diky stylu jizdy. Ted jezdi v automatu a taky sam vidi, ze je treba radit, i ten automat si podrazuje. Aspon vidi, co delal driv spatne.

Ale tyhle diskuze jsou o ho*ne, stejne jako vetsina jich tady. Netreba nikoho presvedcovat, at si kazdy jezdi tak, jak uzna za vhodny.

Diskuze o ničem a takhle Tě rozvášnila, zvláštní.

Nevšiml jsem si, že by tady někdo psal, že jezdí na tisíc otáček, snad jen ten šéfkonstruktér zmínil, že to jsou u dieselu otáčky možné. A už vůbec Tě nikdo nenutí jezdit jinak než jezdíš nebo nedej bůh tak, jak jezdil Tvůj otec.

Otázka k tématu č. 1: Kolik tisíc kilometrů jsi najezdil s TFSI v OII, že víš, jak se v které situaci chová?

Otázka k tématu č. 2: Kolik tisíc kilometrů jsi odseděl vedle lidí tady, že víš jak jezdí a jak bude vypadat potom jejich auto?

Odkaz ke komentáři

Hele, vis jak se to rika, ne? Diskuze na internetu je jako zavod postizenych. I kdyz vyhrajes, jsi stejne retard.

Takze si jezdete jak chcete a ja se budu modlit, abych po zadnym takovym auto nekoupil.

edit: Jeste doplnim, ze se tu nekde bude valet mereni teploty vyfukovych plynu, kdyz se auta "podtacela" a vytacela. Zjistilo se, ze jizda v nizkych otackach je daleko, daleko horsi, nez kdyz motor vytacis. Uz si moc nepamatuju, kdo to tenkrat meril a kdo u toho byl, ale mam pocit, ze Neznalek asi, ale nejsem si jisty.

To samy, kdyz jsem byl s Pandou na technicky kontrole. Technik na emisich hned poznal, ze auto jezdi na nizsi otacky (zarazena vyssi rychlost). Nehadam se, ze to neni mozny, samozrejme to ty auta zvladaji, ale neni to pro ne optimalni.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
1.6 to odkroutí od těch cca 1500 otáček, ale třeba 1.4 16V 55kW to utočí až od 2000 otáček.

Takže ve městě jezdím 55 na 4 RS. Kdysi jsem jezdil i na 5 ale od té doby, kdy jsem měl problém se zapalovacími kabely a škubalo to v nízkých jsem se naučil to tak nedrtit v nízkých.

Potvrzuju. 1,6 55kW nemá s 1500ot. žádný problém. na II, III z nich obstojně zabírá, na IV taky ale už to není tak svižné a na V se taky po chvilce rozhýbe.

Záleží na motoru a na průběhu křivek točivého momentu.

Odkaz ke komentáři

Dodo: Tak to se ale nebavime o podtaceni. :)

Atila: Presne tak.

Luks: Az budete v sekci "motor" brecet, ze vam auto pada do nouzaku, moc rad si o tom zase neco prectu. :)

Je to boj s vetrnymi mlyny, jako kdyz jsme resili vyrazovani rychlosti. Nekdo je na to zvykly a pres to nejede vlak, je blbost se tu o tom hadat. Jen jsem nahodil nejaky svoje zkusenosti. Najezdi s tim autem treba 150.000 km a jezdi po meste na hodne nizky otacky s tou rotackou, pak rozeber EGR ventil a uvidis, jak na tom bude. Ja ho mel po 300.000 km skoro cisty. Vcera jsem se schvalne bavil s otcem, jak se chova ten automat. Pri dojizdeni nebo jizde z kopce samozrejme zaradi vyssi rychlost, ale pokud ma jit ve meste motor do tahu, vzdycky podradi, nikdy nezacne tahat vykon od nizkych otacek na vyssi rychlostni stupen. A o to presne jde.

Byl jsem ted rano s Fiatem nakoupit, pri 50 km/h (tacho) ma na 4 nejakych 2000 otacek.

Odkaz ke komentáři

Luks: Budu citovat Rolbare, jednoho ze zdejsich klubovych mechaniku, vsichni moc dobre zname jeho vynikaji praci. Uz nevim, jak jinak poradit... Kdyz se ti zdaji moje slova jako placani do vetru, ver prosim alespon mechanikum.

"...takže pro něj platí to samé, jako pro rotačku s tím samým systémem truba, je potřeba ho občas vytočit přes 3t, aby se lopatky natočily a tím nezarostr mechanismus. Smrt pro toto turbo je prakticky stálá jízda kolem 2t otáček, bez vytáčení, turbína se zalepí sazema, pokud se s tím nezačne hned něco dělat, tak ve většině případů odejde nadobro"

Odkaz ke komentáři

@ Houmik

přesně tak,

teď se montují do VW group ty skvělé rádce řazení, jel jsem s tím několikrát a jeho rady bych nejraději z maxidotu vymazal, mají za úkol jen jedno, emise

navíc dostávají na prdel nejen turba, ale i další věci v motoru

Upraveno uživatelem jar_da
Odkaz ke komentáři

Ten rádce řazení je úplně mimo, je to totálně k ničemu.

Navíc je to proti BESIPU, protože co má co člověk sledovat budíky, má koukat na cestu.

Ono totiž kouknout na budíky pro kontrolu otáček, rychlosti spotřeby je něco jiného, než na ně čumět a čekat, kdy to ukáže že se má přeřadit.

Je to naprosto absurdní.

Odkaz ke komentáři

to je zase debata o ničem.. každej motor se musí vytáčet, jinak je z něj potom lenoch.. proč by asi konstruovali TDIčka do 4500ot/min, když by jim stačilo 2t? 50km/h je přesně 2000ot/min na 3ku.. na 4ku jezdím akorát z kopce, když dojíždím do vesnice, jinak v obci jedině 2-3..

Odkaz ke komentáři

'houmik' - přesně tak :)

'vittorio' - jj, ale mě to takhle vyhovuje dost. Sice je jednička hodně krátká, ale 6° na dálnici je fajn.

Nicméně chip z toho udělá zase něco jinýho. Už to krásně táhne i na 6°.

Jestli se někde sčuchnem svezeš se :)

...takze to bylo na vyvraceni jeho pocitu ze to nesmi tocit aby to nezralo....

Ano od toho je turbo - ve svém pracovním poli snižuje spotřebu ;)

Odkaz ke komentáři
Hele, vis jak se to rika, ne? Diskuze na internetu je jako zavod postizenych. I kdyz vyhrajes, jsi stejne retard.

Takze si jezdete jak chcete a ja se budu modlit, abych po zadnym takovym auto nekoupil.

...

Sis vypůjčil něčí podpis, nezdá se Ti ;)?

Ale neboj, mojí si nekoupíš, ta už budoucího majitele zná :)

Musel jsem si rýpnout :P

Od Tebe to beru :)

Dodo: Tak to se ale nebavime o podtaceni. :)

...

Tímhle celá ta debata začala - Atila říkal podtáčení něčemu úplně jinému, než podtáčení je, na což jsem reagoval nejdřív vysvětlováním a pak jsem házel ten odkaz. K předjíždění, rozjíždění a kupování líných aut to sklouzlo až potom. Jinak souhlasím s Tebou, vždy tu budou minimálně dva nesmiřitelné tábory jako u toho vyřazování, srovnávání nefťáků a benzínů, dodržování 50 km/h, apod. Jediné, co z toho plyne, že se tu míchají hrušky a jablka, prt. 77 kW diesel ve 4x4 se zcela jistě chová jinak než 147 kW benzín v RS a porovnávat otáčky na čtyřku je tak naprosto, ale naprosto zbytečný a nic neříkající údaj.

Odkaz ke komentáři
@ Houmik

přesně tak,

teď se montují do VW group ty skvělé rádce řazení, jel jsem s tím několikrát a jeho rady bych nejraději z maxidotu vymazal, mají za úkol jen jedno, emise

navíc dostávají na prdel nejen turba, ale i další věci v motoru

Nejen do VW, ale i do Fordů. A je to na hovno totálně. Mně to v Mondeu 1,6 Ecoboost 118kW nabádalo řadit 5q pod 50km/h. A když to posloucháš dostatečně dlouho, vypěstuješ si kytičku. Kámoš má teď nové Mondeo 1,6TDCi a volal mi tudle, že to zkoušel vypěstovat a že je to děs. Já jsem se svezl s tou benzínovou 1,6 Ecoboost v rámci asi 40km testovací jízdy. Nevím, diesly mají dneska všechny filtr pevných částic, což je na hovno a ten benzín ase moc žere. S tou 1,6 Ecoboost se sice dá dle PP jezdit pod 5 litrů, když posloucháš šipky, ale to není jízda, ale likvidace motoru a příslušenství. Když tomu naložím jak jsem zvyklej, když spěchám, tak je průměr hnedle 10-12 litrů.

Odkaz ke komentáři
Jakou kytičku?

na budíkách ti vyroste barevná kytička. Navíc roste postupně, když jezdíš "dobře", tak roste, když jezdíš "neekologicky", tak chřadne. Kámoš to zkoušel jen kvůli toho, aby viděl, jak roste a co to dělá, ale najezdit tak musel stovky km. Nevím jestli to má každá verze nebo jen ty s Conversem. Converse je takový velký barevná display se spoustou údajů a nastavení. Je to něco jako menu v telefonu. Příjde mi to ale spíše jako záležitost pro "hračičky", prtože to je na můj vkus moc komplikované a reálně nevyužitelné, pokud to někdo nemá jako hračku.

Odkaz ke komentáři

To: Mischicka,

říkám,že 50km/h na 4 při 1200ot/min je podtáčení!!Prostě to tak je,alespoň u 2.0 Tdi,a to mám čip na 125KW.Bere mi to úplně odspoda,ale prostě cítím,že to tomu motoru nesvědčí.Možná z kopce,nebo chvilku rovinka,ale jinak když musím jet 50km/h,tak na trojku.

Tímhle stylem jezdí dročkaři,ale jednak je to auto lenoch,měníš setrovák atd..

A tím spíš,že mám čip,tak to podtáčet nebudu.

Odkaz ke komentáři

Houmik a osatni s TDI: kolik vam to toci pri 90km/h na 5 (popr. 6)? nebrete to jako rypani, je to ciste jenom pro zajimavost. tahle debata podle me nema moc smysl, kazdy mame prece tu svou pravdu...

akorat si teda myslim, ze pri 40 km/h na 5 bude spotreba vyssi nez na 3 - 4. staci kdyz se clovek podiva na graf spotreby a otacek...

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem jel po městě 40-50 km/h 4ka, 60km/h 5tka....motor úúúúplně v klidu a zlehka. něco okolo 1200ot. po rovince neměl nejmenší problém a pocitově mi dokonce přišlo, že při udržování rychlosti se cítí mnohem líp než kdybych to víc točil...

Samozřejmě když se na tohle vjede do kopce, už se mu to nelíbí a podřazuju...Problémy začal mít cca u 900-1000ot. Ale 1200-1400 je fakt úplně v klidu (podle zvuku a chování motoru)

toť mé pocity z dneška, 2.0TDi 103kw 4x4

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...