Rolbař Odesláno Červenec 9, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2011 (upraveno) u toho komentáře, který sem dal Houmik mělo být spíš místo "kolem" tak "do". Nejhorší varianta je neohřátý motor a bubli bubli 1500 otáček, z těchto otáček pak zrychlovat bez podřazení, to se to pak pěkně zasírá sazema. Rozhodně netvrdím, že jezdit na 1500 otáček je nesmysl, proč ne, pohodička, ale né stále, pokud je rovinka jde to. Ono hlavně záleží na tom, co je mezi pedálama a volantem, plno lidí co takto jezdí při potřebě zrychlit totiž nepodřadí a to už se motoru moc nelíbí, chce to jezdit normálně podle citu, zvyku a s ohledem na auto, koneckonců kurv**e si to většinou sami sobě). Znám bohužel plno lidí, co u jejich TDI otáčkoměr neviděl nikdy víc jak 2,5t otáček a pak se divěj, jak vypadají EGR, turba atd. Pro TDI je optimum 2-3t otáček krouťák:výkon. ad 4x4 vitto: ono z té 1,9TDI 4x4 dostaneš i 230 pak zasahuje omezovač otáček 4500ot, ale nemá cenu jí takle točit Upraveno Červenec 9, 2011 uživatelem Rolbař 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Červenec 9, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2011 To, že dnešní motory podtáčení snesou neznamená, že jim to svědčí. Nejsem odborník motorář, ale pod 1.500 ot. bude jakýkoliv benzín těžko pracovat v ideálních tlacích, teplotách, o mechanickém namáhání pohyblivých částí nemluvě, stejně jako o účinnosti motoru (spotřebě). Ano, snese to, pokud se jedná o plynulou udržovací jízdu na zlomek plynu, kdy těch doslova pár kilowatt nutných na dopředný pohyb auta vyprodukuje naprosto každý motor. Svého času jsem si opakovaně testoval svoji Oktu 1.8T a výsledek byl, že při 1.500 ot. na IV. (cca. 50 km/h) žrala naprosto stejně (tempomat), jako při 2.000 ot. na III. , ale při potřebě zrychlit byl rozdíl zásadní. Taky znám spoustu lidí, kteří podtáčí motor v domnění, že mají nižší spotřebu, ale pokud je takto motor provozován trvale, tak se prostě „zasere“ a těžce zleniví. To jsem si sám už 2x ověřil. Poprvé na Oktě, kdy přes zimu nebyla šance ji na místních okreskách prohnat. Na jaře jsem pak vyrazil v plné obsadě a po dálnicích pár set kiláků velmi svižným tempem, auto se „zbrchalo“ a k tomu spotřeba klesla skokem o půl litru na sto. Podobnou zkušenost mám se současným autem, kdy na sprintech mi ujela stejná, „nevyladěná“ auta s výkonem o 20% nižším jen proto, že moje, sic nadupané auto prostě nebylo zvyklé točit nad 3000. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 Samozřejmě, že máš pravdu, nikdo tady ani v žádném z příspěvků netvrdil, že je vhodné jezdit s benzínem pod 1500 ot. Celá ta debata začala tím, že Atila nevěřil, že můžu na čtyřku jezdit padesát a ujasňováním si, co vlastně je a není podtáčení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 Já sem nikde nepsal,že ty tak nemůžeš jezdit!!Já sem psal,že v padesáti mám na čtyřku 1200ot/min,a že je to pro mě podtáčení,a že když už musím padesát jet,tak na trojku.Ty si jezdi jak chceš.Taky sem nevěděl,že máš benzína,kdybych to věděl,tak Ti to napíšu hned,že ta debata nemá smysl. A pro mě je to uzavřené. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 To: Mischicka, Já mám samozřejmně taky 6kvalt,ale neříkej mi že můžeš jet na 4 padesát??!!Já mám vážně v padesáti 1200 - 1300 ot/min.Což je podtáčení jak kráva!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 Jak už sem psal:nevěděl sem že máš benzína!!!!!!!!!!!!Byl to můj pohled na motor 2.0TDI !!!!!!!!!!!!!!! A fakt už končím!!!!!!!!!!!!!!!! ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 Já taky fakt končím!!!!!!!!!!!!!!!! smich.gif A asi to můžu zrovna pomalu zamknout nebo smazat, kam se to dostalo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 to bych do Vás neřekl, že na tohle téma se dá diskutovat na 4 stránky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Červenec 10, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 10, 2011 Já taky fakt končím!!!!!!!!!!!!!!!! smich.gif A asi to můžu zrovna pomalu zamknout nebo smazat, kam se to dostalo. Proč by se zase mělo něco mazat? Aby se tady o tom, mohlo za pár měsíců zase kafrat znova? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Prt. to tu bylo k věci tak první stránku a půl ze sedmi, které to má teď :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Ja mam stranky 4. Jinak Rolbar a tesna napsali to, co jsem se tady snazil celou dobu rict i ja. Takze ja myslim, ze by se to mazat nemuselo, pro hodne lidi jsou to uzitecny informace. Ja sam se snazim marne presvedcit 2 kamarady, aby ty auta nepodtaceli, protoze vim, ze nemaji moc penez a nesledna oprava turba by pro ne byla dost rana. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Dobře, projdu to, promažu ty úplné zbytečnosti a ostatní nechám. Co mě zaráží u tesny je ten otáčkový "strop" 3 tisíce - nevím jakou má Focus převodovku, ale s Oktou je běžných dálničních 140 km/h někde mezi 3600 a 4000 otáčkami. PS. Já mám stránek 8, čím to jenom bude 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Proč ale něco mazat? Zabírají snad ty příspěvky nějakou velkou porci místa na serveru, či co? Nechal bych to tak, stejně už to podle všeho vyšumělo, a ať ten kdo to bude číst třeba za pár měsíců ví, o co celkově šlo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 'vittorio' - jj, ale mě to takhle vyhovuje dost. Sice je jednička hodně krátká, ale 6° na dálnici je fajn.Nicméně chip z toho udělá zase něco jinýho. Už to krásně táhne i na 6°. Jestli se někde sčuchnem svezeš se :D jj musim, sestka na dalnici by mohla byt tissi, je fakt ze proste pri 140 to auto dosti rve, ale jak rikam, neni to auto na dalnicni dlouhy cesty Jediné, co z toho plyne, že se tu míchají hrušky a jablka, prt. 77 kW diesel ve 4x4 se zcela jistě chová jinak než 147 kW benzín v RS a porovnávat otáčky na čtyřku je tak naprosto, ale naprosto zbytečný a nic neříkající údaj. no to jo, nastesti nekteri (my co mame 4x4) se to snazime porovnavat spolu a nehadame se o benzinech protoze je nemame ad 4x4 vitto: ono z té 1,9TDI 4x4 dostaneš i 230 pak zasahuje omezovač otáček 4500ot, ale nemá cenu jí takle točit uz jsem zkousel 200 v nemecku, jde to samozrejme ale nemam z toho dobrej pocit, proste maximalne na dalnici s ni jezdim nejakych 140 cca a spotrebu mi to pak hazi kolem 7,5 - 8,0 coz se mi moc nezamlouva pokecame o tom chipu pak jeste, dumam na tim ale nevim, preci jen uz ma 190t najeto aby se mi nezacala sypat :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Co mě zaráží u tesny je ten otáčkový "strop" 3 tisíce - nevím jakou má Focus převodovku, ale s Oktou je běžných dálničních 140 km/h někde mezi 3600 a 4000 otáčkami. Při 3.000 ot. to jede na VI. podle tacho 135. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo-Kolín Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 (upraveno) jj musim, sestka na dalnici by mohla byt tissi, je fakt ze proste pri 140 to auto dosti rve, ale jak rikam, neni to auto na dalnicni dlouhy cesty pokecame o tom chipu pak jeste, dumam na tim ale nevim, preci jen uz ma 190t najeto aby se mi nezacala sypat No čeká nás za 14 dní 1000km tak uvidíme jestli budem slyšet dál Chipu bych se nebál. Já chipoval když jsem měl 250tis. km Ale znáš to-ťukám.... ťuk ťuk Upraveno Červenec 11, 2011 uživatelem Dodo-Kolín 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 mají za úkol jen jedno, zajistit prijem z servisu. Atila: zajimave ti to zmenilo charakteristiku ten chip, ja na 4Q pri 60 km/h tacho ( cca 55 real) tocim tak 1800. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zabiak Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Já když chci jet na spotřebu, tak si pustím aktuální spotřebu a snažím se jí udržet co nejmenší. Na otáčky nekoukám. A právě, když to hodně podtáčíš tak to žere a je lepší podřadit. :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Ol@f:já to beru podle tachometru,tak že 50km/h tachometrově (podle GPS 47km/h) je u mě max. 1300ot/min. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 oprava tahometrovejch 60 km/h je 1600 ot na 4q , tachometrovejch 50km/h na 3q 2300 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomasB Odesláno Červenec 11, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 11, 2011 Dobře, projdu to, promažu ty úplné zbytečnosti a ostatní nechám. Co mě zaráží u tesny je ten otáčkový "strop" 3 tisíce - nevím jakou má Focus převodovku, ale s Oktou je běžných dálničních 140 km/h někde mezi 3600 a 4000 otáčkami. PS. Já mám stránek 8, čím to jenom bude nic nemaž! já mám otáčkový strop na 6q někde kolem 3500 rpm, což odpovídá cca 220-230 tachometrových 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Při 3.000 ot. to jede na VI. podle tacho 135. Hm, tak nějak podobně jako u RS Okty. Jezdíš po dálnici často? nic nemaž! já mám otáčkový strop na 6q někde kolem 3500 rpm, což odpovídá cca 220-230 tachometrových Tebe smažu Nebavíme se o maximálních otáčkách, ale o otáčkách, přes které není jeho auto zvyklé točit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Tak že přidávám foto z jízdy: tak tohle je na čtyřku,a to další na trojku: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Ti tam svítí nějakej šotek... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kitrab Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 zanedbatelný hlavně že to jede :D a nepodtáčíme. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Ti tam svítí nějakej šotek... tipuju na zaslepené EGR :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Hm, tak nějak podobně jako u RS Okty. Jezdíš po dálnici často? Naprosto výjimečně, co do počtu jízd jednoznačně vedou okresky. Dálnice pouze 1x za rok po slovenské a rakouské na zimní dovolenou, k tomu max 2x do roka pár set km po české na sraz. A to když nemusím jet po naší „dálnici“ svým, tak si raději vezmu manželčino Volvo, které je celkově podvozkem více tolerantní k těm našim highway tankodromům … Teď občas zařadím při cestě do práce RZtu přes Dušnou (kdysi náhrada Ecce Homo, nyní Valašský klobúk) , kde se dá na II. a III.-ku do kopce opřít otáčkoměr o omezovač, aby auto nezlenivělo … 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 12, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2011 Dusna tam jsem jel naposledy pred rokem cca a moc peknej asfalt tam byl a asi cerstve polozenej, tam se jede pekne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Atila Odesláno Červenec 13, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2011 Jojo,zaslepenej EGR,akorát se pořád nemůžu dostat k někomu,aby to diagnostikou odstranil natrvalo.Ale ty otáčky jsou snad jasný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 13, 2011 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2011 Naprosto výjimečně, co do počtu jízd jednoznačně vedou okresky. Dálnice pouze 1x za rok po slovenské a rakouské na zimní dovolenou, k tomu max 2x do roka pár set km po české na sraz. A to když nemusím jet po naší „dálnici“ svým, tak si raději vezmu manželčino Volvo, které je celkově podvozkem více tolerantní k těm našim highway tankodromům … Teď občas zařadím při cestě do práce RZtu přes Dušnou (kdysi náhrada Ecce Homo, nyní Valašský klobúk) , kde se dá na II. a III.-ku do kopce opřít otáčkoměr o omezovač, aby auto nezlenivělo … JJ, to je dobrá alternativa, taky se občas někde takhle vyblbnu, byť najezdím ve vyšších otáčkách po dálnicích tipuju tak 80% svých kilometrů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.