Přejít na obsah

Baterie

Doporučené příspěvky

Jakou má předepsanou baterii OI s tímto motorem... Ač mám servisní knížku, uživatelský manuál + další prospekty - jediné na co jsem narazil je "akumulátor měňte za stejný (Ah) jako montoval výrobce". Jelikož mám Octavii z druhé ruky a na baterce je štítek, v místě kde je popis baterie, odřený tak vím prd. Možná jsem se jen špatně díval... V jedné brožurce co jsem našel na netu a je od bůhvíkoho, jsem narazil na 44Ah což se mi zdá dost málo pro tak velký motor a el. výbavu vozidla.

Má tedy někdo info co tam dát? Já bych volil 56-60Ah... abych měl jistotu, že i v zimě bude mít akumulátor dostatek kapacity... ale chci to sladit s tím co říká výrobce...

Odkaz ke komentáři
Baterku dej určitě v rozmezí 60-74 Ah, rozhodující je, jestli máš na baterce nějaký kryt, tzn. aby se ti do něj vešla, pokud je baterka holá, tak můžeš dát klidně i tu 74 Ah (ale ta je spíš pro nafťáky), rozhodně pod 60Ah nechoď :lool:

To jsem si myslel... kryt mám, takže to změřím aby se mi tam bez problému vešla.

Odkaz ke komentáři

ahoj, dej Vartu Silver, ma vetsi startovaci hodnoty nez obycejna a porid tu nejsilnejsi, kterou narves do kastliku. podle me nejakych 65 - 70ah

chtel jsem dat i vetsi, ale to bys musel koupit kastl z TDi a neboj, to ze autu doprejes silnejsi baterku se nic nestane

Odkaz ke komentáři

Současná baterka má rozměry cca 280x175x175 Budu kupavat Banner - mám s touto značkou výborné zkušenosti. Zvolím 64Ah starovací proud 640A. je možné koupit také ve variantě se startovacím proudem 510A ale myslím, že větším proudem při startu nic nepokazím, ale nejsem elektrikář a popravdě proudům, ampérům, odporům atd. rozumím jak koza petrželi.

Odkaz ke komentáři

Vyšším startovacím proudem samozřejmě nic nezkazíš, i když ho startér nevyužije, tak je lepší mít nějakou rezervu (hlavně v zimním období) a co se týká těch rozměrů, tak u Banneru má ta 64Ah přesně ty rozměry co jsi napsal, ale stejné rozměry má i 74Ah (BANNER- Starting Bull 74 Ah 640 A) a pokud máš např. v autě udělanou nějakou hudbu nebo ji plánuješ do budoucna, tak ber tu 74Ah :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Podíval bych se pod auto na kabeláž snímače oleje . Resp. objednal si svorkovnici s pinama ,  tu co tam je ustřihl a dál nové piny . Jo a kontrola jestli se netře o poloosu . 
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
  • Vytvořit...