zdenda2.0 Odesláno Srpen 29, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2011 Jakou má předepsanou baterii OI s tímto motorem... Ač mám servisní knížku, uživatelský manuál + další prospekty - jediné na co jsem narazil je "akumulátor měňte za stejný (Ah) jako montoval výrobce". Jelikož mám Octavii z druhé ruky a na baterce je štítek, v místě kde je popis baterie, odřený tak vím prd. Možná jsem se jen špatně díval... V jedné brožurce co jsem našel na netu a je od bůhvíkoho, jsem narazil na 44Ah což se mi zdá dost málo pro tak velký motor a el. výbavu vozidla. Má tedy někdo info co tam dát? Já bych volil 56-60Ah... abych měl jistotu, že i v zimě bude mít akumulátor dostatek kapacity... ale chci to sladit s tím co říká výrobce... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 29, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2011 Baterku dej určitě v rozmezí 60-74 Ah, rozhodující je, jestli máš na baterce nějaký kryt, tzn. aby se ti do něj vešla, pokud je baterka holá, tak můžeš dát klidně i tu 74 Ah (ale ta je spíš pro nafťáky), rozhodně pod 60Ah nechoď :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Srpen 29, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 29, 2011 Baterku dej určitě v rozmezí 60-74 Ah, rozhodující je, jestli máš na baterce nějaký kryt, tzn. aby se ti do něj vešla, pokud je baterka holá, tak můžeš dát klidně i tu 74 Ah (ale ta je spíš pro nafťáky), rozhodně pod 60Ah nechoď :lool: To jsem si myslel... kryt mám, takže to změřím aby se mi tam bez problému vešla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 29, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 29, 2011 Ok, změř to (popř. i tu baterku) a pak ti můžem víc poradit :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Srpen 30, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2011 Dával jsem vloni, Exide 64Ah. Je tam akorát, vejde se i do krytu. Předtím tam byla Varta 62Ah, Ještě původní z roku 2001 :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Srpen 30, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 30, 2011 ahoj, dej Vartu Silver, ma vetsi startovaci hodnoty nez obycejna a porid tu nejsilnejsi, kterou narves do kastliku. podle me nejakych 65 - 70ah chtel jsem dat i vetsi, ale to bys musel koupit kastl z TDi a neboj, to ze autu doprejes silnejsi baterku se nic nestane 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Srpen 31, 2011 Autor Sdílet Odesláno Srpen 31, 2011 Současná baterka má rozměry cca 280x175x175 Budu kupavat Banner - mám s touto značkou výborné zkušenosti. Zvolím 64Ah starovací proud 640A. je možné koupit také ve variantě se startovacím proudem 510A ale myslím, že větším proudem při startu nic nepokazím, ale nejsem elektrikář a popravdě proudům, ampérům, odporům atd. rozumím jak koza petrželi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Srpen 31, 2011 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2011 Vyšším startovacím proudem samozřejmě nic nezkazíš, i když ho startér nevyužije, tak je lepší mít nějakou rezervu (hlavně v zimním období) a co se týká těch rozměrů, tak u Banneru má ta 64Ah přesně ty rozměry co jsi napsal, ale stejné rozměry má i 74Ah (BANNER- Starting Bull 74 Ah 640 A) a pokud máš např. v autě udělanou nějakou hudbu nebo ji plánuješ do budoucna, tak ber tu 74Ah :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Září 2, 2011 Autor Sdílet Odesláno Září 2, 2011 Ne ne... auto mám jako "daily car" na práci - není tam nic navíc - naprosto origo. výbava. Mám jen klimatronic a okna v el. a to ta 64Ah utáhne Dík za rady... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 2, 2011 Sdílet Odesláno Září 2, 2011 Ok, tak to bude bohatě stačit ta 64Ah 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Milly Odesláno Září 16, 2011 Sdílet Odesláno Září 16, 2011 Ahoj ja mám sice golfa AQY, ale menil jsem baterku ted pred letem a mám tam 62 Ah a stejnou jsem tam měl i predtim. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zdenda2.0 Odesláno Prosinec 26, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2011 Tak, nakonec padla volba na: BANNER 12V 62Ah 540A P6219. Zatím naprostá spokojenost, jak se startováním tak s velikostí - do origo kastlíku padne jak ulitá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.