Přejít na obsah

Čidlo tlaku klimatizace


borlan

Doporučené příspěvky

VAG nahlásil natvrdo závadu - Tlakovy spinac klimatizace (F129) /komponenta Climatronic 2.0.0/.

 

Co má tento spínač konkrétně za funkci? Resp. co se děje pokud nefunguje?

 

Rozhodil mne totiž pohled na ceny v obchodech...teda pokud je to ono (mají krapet jiný název, ale asi je to ono):

 

Čidlo tlaku klimatizace

 

A pokud dojde na výměnu, tak asi samodomo ne-e, co? Takže ještě asi plus náklady na servis (odsátí media a znovu natlakování). No potěš...já z toho snad nevyjdu... :angry:

Odkaz ke komentáři

Dík za tip, vypadá to dobře.

 

Přesto - jak se přesvědčit, že je opravdu v háji ten spínač a ne třeba přívody? Nemám tucha kde se nachází a jestli na něm něco jde odzkoušet-naměřit...

 

Abych nevyhodil jen tak 700 a vono problém jinde...a zase nepropást tuhle akční cenu...tak babo raď...

Odkaz ke komentáři

Jo díky za tip...ale nevím s tím obracením na jELDA když (zatím...ale přece jen už trochu měním postoj a zvažuju)odpírám řádný vstup do klubu... :D Ale to CC fakt vypadá moc dobře všeobecně...pokud budu kupovat, tak asi ještě něco přibalím...když už... :palec:

 

 

Ale nyní mne trochu něco rozhodilo - někde je v shopu uvedený "Čidlo tlaku klimy" a někde "Tlakový spínač klimy"...já teda považuju za dost rozdílný věci čidlo-snímač (posílá někam info s kterou pak je nějak naloženo) a spínač (podle nastalých tlakových podmínek sám může něco ovládat-spínat)...ale v tomhle případě jsem si myslel, že to je jen nepřesnost a jsou myšleny stejné součástky. Ale pak jsem dostal do ruky stránku z nějakého manu a tam je uvedeno, že od 2000 je SNÍMAČ tlaku G64 a předtím byl SPÍNAČ tlaku F129. Ta stránka je teda nadepsaná RUČNÍ REGULACE a já mám Climatronic, ale snad tahle pasáž je totožná.

 

Já mám OctuI 04 a VAG mluví o F129...tak nevím...jestli je VAGu jedno co tam je namontovaný a hlásí to jako F129 i když je tam G64...? Každopádně kouknu pod kapotu a podle přívodů (3 nebo 4) bych to měl identifikovat v reálu. Jestli tam mám opravdu F129 tak to odporuje tomu textu manu (že od 00 = G64).

 

Dále z textu vyplývá, že je možná demontáž bez vypouštění a napouštění media...ale to mi taky nějak neštymuje, bojim bojim...nebo se tam tlakuje něco jiné než medium (nějaký jiný okruh)a s mediem to nesouvisí a tudíž nevadí když to otevřu?

 

A poslední - jak zjistit přímo na součásti nějakým měřením funkčnost (tedy ne VAGem)...aby nebyla chyba v drátech nebo konektorech a já zbytečně kupoval čidlo (nebo snímač)...

 

Kurňa furt píšu romány...no sorry, ale jinej asi nebudu... B)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

S odstupem času mohu psát toto - přestože mi VAG hlásil chybu F129, ukázalo se, že jsem měl KO chladič klimy (propíchnutej) a tedy totálně prázdnou náplň. Po výměně chladiče vše makalo a po smazání chyb klimy ve VAGu se znovu neobjevily. Snímač F129 jsem tedy nemusel řešit. Takže v mém případě byla hláška o chybě F129 zřejmě jen následek děravého chladiče, resp. prázdné náplně.

 

Jen doplním obrázky, co jsem sehnal, když jsem se ještě na ten F129 chystal:

 

post-14250-0-71332300-1401885657_thumb.jpg post-14250-0-93368000-1401885684_thumb.jpgpost-14250-0-97336300-1401885700_thumb.jpg

Upraveno uživatelem borlan
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zdravím tak nakonec došlo na výměnu tlakového spínače a ejhle klimatizace se rozběhla. Čidlo jsem objednával v cc-autodíly.cz, ale vypadá úplně jinak než co tam bylo namontované předtím. Proto by mne zajímalo, jak dané čidlo funguje? Zda nějaké táhlo mačká na ventil, protože u toho nového žádné není. Tam je jen výčnělek.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 let později...

Rád bych oživil toto téma, v těchto vedrech.

Mám problém, klimatizace je doplněná na mé Octavia II 1,9 TD, ale chvílku chladí, chvílku nechladí. Při napojení na diagnostiku, žádné chybové hlášení, ale všiml jsem si, že tlak v systému kolísá. Tlak samovolně kolísá 6 - 9,5 bar (při větším tlaku chladí a naopak). Mám podezření na čidlo tlaku G65 nebo regulační ventil klimatizace na kompresoru. Co tipujete vy?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...