Přejít na obsah

TDI 66kw-skudani motoru

Guest sx250

Doporučené příspěvky

Zdravim.Nacipoval jsem na nejakych 85kw a stoupla mi spotreba na 7litru.Tak jsem zacal jezdit na rostlinny olej,vse bylo v poradku(vykonostne i spotreba zustala na 7).Dnes jsem poslouchal motor,obcas v nem neco klepe.Po ctvrtem seslapnuti plynu na 3000 otacek vyletela carna koule z vyfuku a motor se zacal klepat a to i po spadnuti otacek.Vypnul jsem klicek,nastartoval a jel.Pri 3000 to zaclo skubat,kdyz jsem udral,tak v pohode.Po dvou hodinach klidu je to zatim v poradku.Cim to muze byt?

Odkaz ke komentáři

Tak co Ti na to říct.První čipuješ a ve finále tam nacpeš lukanu.A co zkusit tam dát normál naftu jestli není pozdě.Ono totiž pro bionaftu není dobré ji nechávat dlouho v nádrži.Může se vytvořit škraloub i ucpání pal.filtru atd.Dej normá naftu a testni to :palec:

Odkaz ke komentáři

Měl se vykašlat na chip a radši kupovat normální naftu chlape bídná. Aspoň by ti to jelo :(

Taky záleží na tom kdo ti chip dělal. Jastli to byl nějakej "šikula garážník" kterej si hraje na chiptunera tak se nediv hlavně spotřebě. Většinou, co jsem slyšel a četl, po chipu jde spotřeba o trochu dolu :huh:

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

Měl se vykašlat na chip a radši kupovat normální naftu chlape bídná. Aspoň by ti to jelo :(

Taky záleží na tom kdo ti chip dělal. Jastli to byl nějakej "šikula garážník" kterej si hraje na chiptunera tak se nediv hlavně spotřebě. Většinou, co jsem slyšel a četl, po chipu jde spotřeba o trochu dolu :huh:

Chtel jsem ten olej zkusit,cetl jsem tady na foru,ze se na to jezdi normalne.S tim chipem jsem si taky myslel,ze spotreba pujde dolu,ale jak si uz rikal,delal to nejaky garazmistr a ted se k tomu nema.Co ted s tim?Jezdit na naftu,to je jasne.A odstranit cip?Jaka by mela byt spotreba,kdyz jezdim 2x25km pri rychlosti 110km/h?

Odkaz ke komentáři

Přesně jak píše Spooky1 - dojeď někam, kde ti dají řídící jednotku motoru do pořádku a zlikvidujou tu prasárnu co ti tam udělal soudruh bastlíř.

Pak se pokus nějak vyčístit motor a palivovou soustavu od toho oleje. Je pravda že se na to jezdit dá a je to levnější(?), ale nic se nemá přehánět.

K tomu čištění: nedávno jsem někde narazil na firmu která čistí motory "zevnitř" a používá k tomu tuhle chemii.

pozn. nemám s tou firmou nic společnýho.

Upraveno uživatelem Mirouch76
Odkaz ke komentáři

Jinak ještě k tomu oleji. Kámoš to jezdí v dodávce Mercedes 207 a v Corolle 2.0D. Hrozně si chválí jak ušetří. Moje postřehy jsou takový že cca do 2000 otáček (odhad nemá otáčkoměry) to celkm trochu jede,ale ve vyšších vůbec. POrád zasraný filtry a nechce to chytat. NA druhou stranu mě povídal, že ušetří tak 20k za rok. Ale já bych si to do auta asi osobně nedal... To budu raději chodit pěšky...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
Guest Jiří Kovář

Dobrý den pánové mám problém ve škubání motoru 1.9 TDi 66kW r.v.99 a když přidám tošinku plynu tak to přestane . Škube to tak když sedím za volantem škube to i jemně se mnou :-( . Děkuji předem za odpověď .

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj. Potřeboval bych poradit, dneska jsem přijel s autem v klidu domu a asi po 20ti minutach jsem potřeboval znovu nastartovat, motor naskočil ale drží 1100 otaček a strašně sebou hází v silentblokách při tom bliká žhavení. Motor jde vytočit ale pomalu klesá při ubraném plynu na volnoběh z otáček a má zvýšenou kouřivost. Nevíte někdo co s tím?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zdravim.Nacipoval jsem na nejakych 85kw a stoupla mi spotreba na 7litru.Tak jsem zacal jezdit na rostlinny olej,vse bylo v poradku(vykonostne i spotreba zustala na 7).Dnes jsem poslouchal motor,obcas v nem neco klepe.Po ctvrtem seslapnuti plynu na 3000 otacek vyletela carna koule z vyfuku a motor se zacal klepat a to i po spadnuti otacek.Vypnul jsem klicek,nastartoval a jel.Pri 3000 to zaclo skubat,kdyz jsem udral,tak v pohode.Po dvou hodinach klidu je to zatim v poradku.Cim to muze byt?

Zadrene vstriky, nebo cerpadlo, ucpany filtr a super mega chiptuning vrazedna kombinace. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...