Přejít na obsah

Radu na octavii 1.6 mpi 55kw

Guest vana111

Doporučené příspěvky

No jak tak sleduju nikdo se zatím nevyjádřil, tak začnu já...

To že tato Octavia není na závodění a nahánění se v levém pruhu na dálnici je ti asi jasné.

Co se týče spolehlivosti, tak je tu pár drobných mušek, ale nějaké slabé místo se najde na každém motoru v Octavii.

Spolehlivost jako taková je samozřejmě velmi dobrá, ale uvědom si že budeš kupovat auto z roku 1998. Takže některé díly už budou potřebovat výměnu.

Z těch základních věcí si dej pozor na lambdasondu(bude-li kaput poznáš to výrazně na spotřebě), čistotu škrtící klapky(pokud ne, tak bude nepravidelný volnoběh).

U ročníku 98 se podívej na okolí víčka nádrže jestli tam není flíček koroze. Pokud ale říkáš že je v dobrém stavu, tak je to dobré znamení.

Spotřeba je v tématu "spotřeba", ale asi nebudu daleko od pravdy, když ti napíšu svoje cca 4 leté zkušenosti. Takže dlouhá trasa s prázdným autem klidně za 6,2l/100, s polovičním obsazením 6,6-7l/100. Krátké couračky od jara do podzimu 7,4-7,8l/100. Krátké couračky v zimě 8,5l/100. Město cca 8l/100.

Každopádně auto pořádně omrkni a nechej udělat diagnostiku.

Můžu se zeptat na stav tachometru a cenu?

Odkaz ke komentáři

No jak tak sleduju nikdo se zatím nevyjádřil, tak začnu já...

To že tato Octavia není na závodění a nahánění se v levém pruhu na dálnici je ti asi jasné.

Co se týče spolehlivosti, tak je tu pár drobných mušek, ale nějaké slabé místo se najde na každém motoru v Octavii.

Spolehlivost jako taková je samozřejmě velmi dobrá, ale uvědom si že budeš kupovat auto z roku 1998. Takže některé díly už budou potřebovat výměnu.

Z těch základních věcí si dej pozor na lambdasondu(bude-li kaput poznáš to výrazně na spotřebě), čistotu škrtící klapky(pokud ne, tak bude nepravidelný volnoběh).

U ročníku 98 se podívej na okolí víčka nádrže jestli tam není flíček koroze. Pokud ale říkáš že je v dobrém stavu, tak je to dobré znamení.

Spotřeba je v tématu "spotřeba", ale asi nebudu daleko od pravdy, když ti napíšu svoje cca 4 leté zkušenosti. Takže dlouhá trasa s prázdným autem klidně za 6,2l/100, s polovičním obsazením 6,6-7l/100. Krátké couračky od jara do podzimu 7,4-7,8l/100. Krátké couračky v zimě 8,5l/100. Město cca 8l/100.

Každopádně auto pořádně omrkni a nechej udělat diagnostiku.

Můžu se zeptat na stav tachometru a cenu?

Moc ti děkuji za rady.Cena je 47700kč. Stav tachometru 139000km,plna vybava.Chtěl bych to předělat na LPG.,Mám felicii na plyn a jsem stím maximálně spokojenej,ale potřebuji ještě jedno auto.

Odkaz ke komentáři

No to nezní jako špatná nabídka. A je to od soukromého majitele, nebo z bazaru?

Těch + - 139 000Km je taková "tradiční" hodnota. Všechny TDI z let 1998-2000 většinou najeto(rozuměj nastaveno) právě tolik ;)

Ale může to být pravda. Tento motor si většinou kupovali ti co jezdí málo.

Jestli chceš LPG, tak sekvenční vstřikování. Žádné starší podtlakové systémy. Sací potrubí je plastové a pokud ti to střelí do sání, tak půjdeš pro nové. Na vrakáči asi za dobrou cenu-origo stojí ve škodovce nad 6000,- . Ale o tom ti pak popovídají už zkušení plynaři.

Vezmi sebou nějakého mechanika, který ti to prohlídne zkušeným okem.

Odkaz ke komentáři

No to nezní jako špatná nabídka. A je to od soukromého majitele, nebo z bazaru?

Těch + - 139 000Km je taková "tradiční" hodnota. Všechny TDI z let 1998-2000 většinou najeto(rozuměj nastaveno) právě tolik ;)

Ale může to být pravda. Tento motor si většinou kupovali ti co jezdí málo.

Jestli chceš LPG, tak sekvenční vstřikování. Žádné starší podtlakové systémy. Sací potrubí je plastové a pokud ti to střelí do sání, tak půjdeš pro nové. Na vrakáči asi za dobrou cenu-origo stojí ve škodovce nad 6000,- . Ale o tom ti pak popovídají už zkušení plynaři.

Vezmi sebou nějakého mechanika, který ti to prohlídne zkušeným okem.

Je to bazar,mam ztoho taky strach.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

No hele nějakej dědula se sem tam najde. Toto byla pro ně "hitovka" motorizace.

i když je pravda, že taková auta se většinou do bazáče nedávají a prodají se v rodině, kamarádům, známým...

Ber to tak že já mám rok 1999 a najeto 94 000Km.

Od koupě do půlky roku 2007 tam bylo 76 000Km, no a já do prosince 2007 do této chvíle to posunul jen na těch 94 000Km.

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...