Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Ahoj, tak taky přidávám svoje auto... Škoda Octavia 1.8T RS - rok výroby 2004 - motor 1,8T benzín AUQ - výkon 132 kw (180hp) - kroutící moment 235 Nm - zrychlení 7,9 s - v-max 235 km/h To nejdůležitější…1,8T AUQ: Dle mého osobního dojmu je motor 1,8 T AUQ jeden z nejpovedenějších, jaký se do Octavie první generace dával. Je to můj osobní dojem co se týče spolehlivosti, ´´rozumné´´ spotřeby, ale hlavně výkonu. Doma máme 1,6 55kw a s několika TDi jsem se taky svezl (Octa I 1.9 TDi 66kw+81kw, Octa II 2.0 TDi 103kw), ale po prvním svezení, když jsem se na ni jel podívat, bylo jasno že si ji odvezu domů :-) Po sešlápnutí plynového pedálu se do cca 2000 ot/min auto chová jako normální 1.8 benzin. Po překročení této hranice se připojí turbo a 235 Nm začne naplno účinkovat. Poté auto plynule zrychluje až k 5500 ot/min kdy dosahuje maximálního výkonu 132kw (180hp). Po překročení této hranice už výkon pomalu uvadá. Když se ručička otáčkoměru přehoupne přes 6000 ot/min, výkon uvadá docela razantně… Jízdní vlastnosti: RS neberu jako sportovní auto, ale jako svižné 5ti dvéřové auto. Od toho se odvíjí i můj styl jízdy. Výkon využívám převážně k předjíždění nebo svižným rozjezdům než častým výletům ručičky tachometru nad 200km/h. Na dvojku je auto schopno upalovat až 120 km/h a na trojku dokonce 170km/h !!! Podvozek je proti klasické Octavii snížen o 15mm. Po ujetí cca 12000 km se mi jeví spíše jako komfortní. Přijde mi, že se auto v zatáčkách docela naklání. To je ale asi způsobeno použitím pneumatik o standartním rozměru 205/55 R16. Na druhou stranu při delších cestách po dálnici naopak komfort přidávají... Spotřeba a benzín: jelikož to mám do Polska co by kamenem dohodil, jezdím z 99,9% tankovat tam. Natural 98 tam vyjde u velkých čerpacích stanic cca o 3-4 kč levněji než u nás. Teď spotřeba... záleží na zvolené trase a samozřejmě na stylu jízdy. Trasu 110km předpisovým tempem v provozu a počítač ukazuje 6,3l. Samozřejmě, že se někdy taky svezu. To pak na mě svítí číslice 14-16l... Celkový průměr mám po ujetí posledních cca 6000km solidních 8,3 litrů. Výbava: - posilovač řízení - nastavitelný volant ve 2 osách - 4x okna v elektrice - elektrická a vyhřívaná zrcátka - ABS, ASR, ESP, - rádio Symphony, CD changer v kufru - vyhřívané, výškově stavitelné přední sedačky, kožené, s bederní nastavitelnou opěrkou - automatická klimatizace - MAXI-DOT - venkovní teploměr - 16" kola Spider - elektrický šíbr - 4x airbag - alarm, centrál na dálku, safesystem - chladící přihrádka před spolujezdcem - plnohodnotná zadní sedadla, 3x opěrka hlavy - senzor opotřebení destiček - nekuřácký paket - xenony s ostřikovači - zadní stěrač - parkovací senzory vzadu - tempomat - přední loketní opěrka - signalizace poklesu hladiny kapaliny ostřikovačů Údržba: - po startu cca 30 sekund šel z motoru kompresorový zvuk. Vše vyřešilo vyjmutí netěsného sekudárního vzduchového ventilátoru, odvrtání nýtků a nahrazení šrouby imbus - opravnou sadou opraven zadní levý brzdový třmen - výměna předních zvlněných brzdových kotoučů za nové ATE (+ destičky ATE) - výměna oleje za Liuqui Moly Top Tec 4600 5W-30 + filtr Mann - výměna rozvodů originál Škoda + vodní pumpa SKF + chladící kapalina - výměna trysky ostřikovače předního okna V plánu: - kompletní nerez výfuk od Milotecu - výměna svíček za NGK - údržba škrtící klapky - nový kabinový filtr Pneumatiky: - zimní Goodyear UltraGrip (205/55 R16) - letní Dunlop SP Sport 01 (205/55 R16) Silné stránky: - antikorozní ochrana - kvalita zpracování - kvalitní motor - výkon a jízdní vlastnosti - spotřeba - kufr - ESP+ASR+ABS - sedačky - perfektní volant - zvuk motoru - 5 dvěří - vzhled Slabé stránky: - nemá 6ku - nepřesnost řazení - nízká hrana předního nárazníku ještě snížená křidélkami od Milotecu - docela drahý originál náhradní výfuk Úpravy: - vzduchový filtr K&N - výměna zvlněných předních brzd za kompletní ATE - před zimou nainstalovány zástěrky kvůli kamínkům - předchozím majitelem přidány doplňky od Milotecu (mračítka, křidélka pod nárazník, lemy blatníků, zadní difuzor) - LEDky už jsou dole - mračítka jsem už taky sundal jen to teď umýt a nafotit :-) Případné další info časem doplním :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
štěpán 4x4 Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Máš jí hezkou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Máš jí hezkou Dik...snazim se ji udrzovat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 tak tě tu vítám z tvojí novou pěknou a ostrou holčičkou jen jí udržul dál :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Vítej mezi náma, octuje je moc pěkná a jde vidět že se o ni dobře staráš, jen tak dál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Vítej mezi náma, octuje je moc pěkná a jde vidět že se o ni dobře staráš, jen tak dál Dik za privitani... snazim se v ramci financnich moznosti :-) a taky zkusenosti. Momentalne s chystam na rozborku-zborku starteru. Po nastartovani cca 0,5 sekundy ten roztoceny pastorek dela kraval jako prase. Jinak ledky a mracitka uz mam dole... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
splouchy Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 akorát sem ti to chtel napsat ze by tp chtelo dát dolů :-D jinak vypadá moc hezky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 akorát sem ti to chtel napsat ze by tp chtelo dát dolů :-D jinak vypadá moc hezky mracitka se mi pri demontazi polamaly a skoncili s ledkama v popelnici... Budu ji muset umyt :-) a udelat nejake nove fotecky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jord Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 (upraveno) hlavně ty rámečky pod spz vyměn jinak hezká jinak koukám, že tam máš 16tky, vypadá to strašně zapadle, sežeň na to léto origo spidery Upraveno Prosinec 18, 2011 uživatelem Jord 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 hlavně ty rámečky pod spz vyměn jinak hezká jinak koukám, že tam máš 16tky, vypadá to strašně zapadle, sežeň na to léto origo spidery ramecky uz mam namontovane nove. Klasicke cerne. ty stribrne uz se osoupaly.Jsou tam origo spidery, ale ty 16ky... uvazoval jsem o kolech OZ Canova, ale kdyz se clovek sveze po te nasi dalnici... uz ta nova z Ostravy do Bohumina je masakr. ted jeste resim ucpani der po tech ledkach v narazniku. Bracha mi donese folii a prelepim to... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jord Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 tak těmahle kolama to auto úplně zabiješ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 tak těmahle kolama to auto úplně zabiješ proc? mi se libi 8x17... ale brat je nebudu. Ty 16ky mi na nase cesty staci. Na minulem aute jsem mel 195/50 R15 a bylo silene tvrde a skakalo to jak koza :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Prosinec 18, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Mas ji hezkou, stribrnou jako ja :D Jak popisujes vykon, ze po 5tis otackach upada a po 6tis je uplne pryc, doporucil bych Ti chip. Bud to nepoznam, nebo nevim, ale me vykon neupada do 7tis otacek :) A podle ostatnich co meli moznost to porovnat i s origo stavem tam je rozdil razantni. Na 3.stupen neni problem 180 :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 18, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2011 Na dvojku jedu 120 a na trojku jedu 170... ale prijde mi,ze to pres 6000 uz netahne... Chip tam zatim davat nebudu... aspon zatim se mi tech 180 koniku zda OK :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Prosinec 19, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2011 Pekna ;) Vitej. At ti slozi bez problemu a snad se nekdy potkame v regionu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jackie Odesláno Prosinec 19, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2011 taky te tady vitam s tvoji RSkou je fakt pekna i kdyz stribrna neni zrovna moje oblibena barva.ale jinak je to krasavice 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirek1.8T Odesláno Prosinec 19, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2011 Pěkná ochcávka ! Tož vítaj mezi námi :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Prosinec 19, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 19, 2011 (upraveno) tak te vítam i tady :) Upraveno Prosinec 21, 2011 uživatelem libor.kratas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 21, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 21, 2011 Tak dneska rano konecne prvni ´´drifty´´ na snehu :-) parada... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Prosinec 22, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 Tak dneska rano konecne prvni ´´drifty´´ na snehu :-) parada... ne ze bych chtel nekomu kazit radost, ale k driftum potrebujes nahon na jinou napravu :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ironpipi Odesláno Prosinec 22, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 No jo, s oktávkou není v zimě taková sranda jako s baworem:-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Deko Odesláno Prosinec 22, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 (upraveno) Ty jako nestezuju si. Jel jsem s Puntem a konecna. Kazda zatacka bokem :D PS: a to ma silenych 40kw :D Upraveno Prosinec 22, 2011 uživatelem Deko 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Prosinec 22, 2011 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 ne ze bych chtel nekomu kazit radost, ale k driftum potrebujes nahon na jinou napravu :lool: pro upresneni.... Ono to slovo ´´driftu´´ bylo napsano v uvozovkach a taky tak mysleno. Jinak znam par lidi, kteri se s bavorem s nahonem na zadek v zime ani nerozjedou na rovne ceste... natos jeste tak projet zatacku driftem... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
rehy.11 Odesláno Prosinec 22, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 pro upresneni.... Ono to slovo ´´driftu´´ bylo napsano v uvozovkach a taky tak mysleno. Jinak znam par lidi, kteri se s bavorem s nahonem na zadek v zime ani nerozjedou na rovne ceste... natos jeste tak projet zatacku driftem... Nebylo to mysleny nijak zle :) zas tak hrozna zima s bavorem ale neni, kdyz ma clovek slusny obuti tak se s tim jezdit necha. Ale v beznym provozu je to samozrejme problematictejsi nez predoskrabka :) zas je tu kompenzace tou zabavou kdyz uz se clovek vyhrabe z garaze :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jajiN Odesláno Prosinec 22, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 22, 2011 U predokolky se "bokuje" :D Jinak myslim bawory se daji, ale co jsem si cetl 350Z forum, tak 50% tech kteri vyjednou kdyz je snih tak konci ve svodidlech/prikopech :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martyp Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 Krasavice pane! pro me trosku nostalgie,kdyz to tu vidim... ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kube Odesláno Prosinec 23, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 23, 2011 Kluci porad mate blbe nahony 4x4 rules :D :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ovosh Odesláno Březen 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 23, 2012 (upraveno) Tak me ceka vymena vyfuku na O1 RS a nasel jsem dve pro me vhodne varianty a neumim se rozhodnout :-) oba splnuji me financni naroky a vypadaji dobre... http://www.hothatchs...s-1-8t-205.html http://www.highperfo...ombi-0204.25664 Mate nekdo zkusenosti s tim druhym obchodem? Upraveno Březen 23, 2012 uživatelem Ovosh 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Octavius84 Odesláno Březen 23, 2012 Sdílet Odesláno Březen 23, 2012 Obchod funguje docela obstejně ale občas ty díly, no... Za mě teda varianta Blueflame... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HHS_Bořek Odesláno Březen 23, 2012 Sdílet Odesláno Březen 23, 2012 Ten Blueflame je skladem ;) Jak Catback, tak první díl výfuku bez katalyzátoru, to znamená dodání do dvou dnů ;) Poštovný se neplatí ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.