Přejít na obsah

Maximální rychlost s 1.6 MPI

Doporučené příspěvky

Dnes jsem si hrál s climatronicem a jednou z hodnot, kterou ukazuje je i reálná rychlost, tedy jsem zkusil maximálku a z mírného kopce max 186km/h, tacho to bylo nějakých 195km/h.

Z toho mi tedy vyplývá, že buď je výrobcem udávaná maximálka rychlostí dle tachometru nebo mi to nějak málo jede. Přikláním se spíše k verzi první, neboť i otáčkami to sedí spíše na max 190 tacho, kdy se to pohybuje v otáčkách maximálního výkonu.

Jaké jsou vaše poznatky?

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak já to na rovince vytáhl určitě přes 200km/h, až mě to samotnýho překvapilo, kolik z tohodle motoru jde dostat, je pravda, že jsem jel sám, bez další zátěže. Celkově mi přijde, že je tenhle motor dost podceňovanej. Největší nevýhody vidím asi v tom, že prostě dost těžce nese velkou zátěž a má pupínky z moc prudkých kopců, ba když se tyhle dvě okolnosti skombinují :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Jak už tu bylo řečeno : kolem 6400ot a určitě jsem se blížil tacho 210km/h + tekla krev z uší a motor chtěl uletět i vertikálně.

Mnohem spokojenější auto s tímto motorem je při pohodové cestě 130-150km/h, na kterou je podle všeho dimenzované. Není to závoďák, nad 130km/h už je to opravdu líná mrcha ve všech případech co se dynamiky týče. Do těch 120km/h ale skutečně překvapí svojí dynamikou (1 stupeň - 3 stupeň), 4 stupeň a 5 stupeň bych viděl pro čistě ekonomickou jízdu, u kterých je navíc nutné vždy podřadit alespoň na trojku, pokud člověk chce někoho např. předjet. (což obzvlášť špatně rozdýchávají majitelé dieselů, když sednou do auta s tímto motorem:-))

Upraveno uživatelem Palad1n
Odkaz ke komentáři

Jojo, souhlasim, ale ja to prisuzuju prave kratkemu zprevodovani 1 a 2 stupne:)

Jinak na rovince je to plne srovnatelne s 1.9tdi 77kw, otestovano. Jak uz jsem nekde psal, hlukovy projev 1.6MPI VS 1.9TDI se lame nekde ve 150km/h, kdy zacina byt 1.6 vic urvana nez diesel. Diesel zatez nebo kopce defakto vubec neregistruje, za to 1.6 dost citelne a musi se podrazovat.

Odkaz ke komentáři

Taky přispěju do mlýna. Ač mám tedy upravu od Sportmotoru (ikdyž si myslím že na maximálku to až tak velký vliv nemá), tak tu tak dlouhou rovinku v okolí nemame a je možné že by se to k těm 200 přiblížilo.

Ale z mírného kopečka jsem už přes 200 letěl (asi 6200ot). Nicméně bych chtěl poukázat na fakt, že maximální výkon motoru v serii je při 5600ot a ruku na srdce, to je přiližně ve 185kmh (a s tímto motorem to taky pravdivě uvádí AUDI A3). Nevím, kde škodovka vzala údaj 190kmh.

Odkaz ke komentáři

Každopádně je i logické, že ti Fabie pojede víc než na papíře, když max. výkon máš v 5000ot což je skoro 180kmh na tacho ne?

Ať je to jak chce, je divné, že AUDI A ŠKODA uvadí u stejného motoru a podobnými auty jiné rychlosti.

Osobně jsem si na to nemohl vzpomenout, ale našel jsem na yt video a zdá se, že jsi to trefil

175 tacho při 4900 ot.

Odkaz ke komentáři

Pěkný výsledek. Měl jsem to podobně a to mám úpravu SPORTMOTOR :-)

Možná to nasvědčuje tomu, co jsem se dočetl v jedné příručce o dlouhém a krátcem sacím okruhu tj. proměnné saní.

Při volnoběhu jsou klapky otevřené (krátké sání) a už jen změna plyn.pedálu je uzavírá (dlouhé sání). Při 4200ot. dochází opět k otevření klapek na kratčí sací okruh a při 6200ot se opět uzavírá na dlouhý, prý pro měkký chod motoru.

Jestli Vám to funguje, pak se sundá víko vzduch. filtru (filtr se ponechá) je přechod kolem 4200-4300ot krásně poslechově poznat, motor opravdu zvukově přikrášlí - samozřejmě, že okolo filtru je vše hlučnější. Při 6200ot už to zavření poznat moc nejde.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...