Přejít na obsah

zadní brzdy

Maxim

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...

Mám na oct combi bubny, které to mají dost zasebou. Hloubková koroze... kdo ví jak jsou sjeté. Chtěl bych si dát kotouče.

Podle servisáka mám nápravu v perfekt stavu, že vypadá jak po repasi (asi byla dělaná před koupí auta). Proto se bojím dávat celou novou nápravu a tím si nas*** do bot.

Jaké jsou porblémy s předěláním bubnů na kotouče? Není např jiný ochranný plech apod? Dík

Odkaz ke komentáři

Kotouče i desky vždy jen nové, jeté bych nikdy na auto nedal!

Jinak přestavba je možná dvěma cestami:

a) seženeš a přehážeš jen náboje s třmenama, lanovody atd, nápravnici si necháš svoji

B) přehodíš celou kotoučovou nápravu, doporučuju kontrolu (výměnu) ložisek

Rychlejší je přehození celé nápravy.

Odkaz ke komentáři

no tak co bolo povedane mne je,ze :"náboj s ložiskem může zůstat stejný " cize nie je potreba menit aj naboje.... Lebo teraz som si pozhanal vsetky veci na kotucove brzdy (tiez mam napravu ako novu,tak ju predsa nebudem menit)...Uz len mi to treba nahodit. Ale naboje s loziskami planujem nechat tie,co boli tam na bubnovych brzdach.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Nikdo nic nemá? :( Všude jsou na vše návody a na výměnu brzdového obložení ne? :wallbash:

Zdravím,

Skús si prehliadnuť súbor v prílohe. A podľa neho to sprav. Brzdový valček vymeníš jednoducho. Na zadnej strane bubna je prichytený jednou skrutkou typu imbus je to v mieste kde je do valčeka pripojená brzdová rúrka, ktorú je taktiež nutné od valčeka demontovať čo je väčšinou dosť obtiažne vzhľadom na nepriaznivé podmienky, ktoré tam pôsobia...korózia a podobne ;) ..dávaj si pozor aby si rúrku na valčeku nezalomil bolo by ju nutné meniť celú. Nakoniec nezabudni odvzdušniť ;)

PRÍLOHA : http://leteckaposta.cz/562503838

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

Skús si prehliadnuť súbor v prílohe. A podľa neho to sprav. Brzdový valček vymeníš jednoducho. Na zadnej strane bubna je prichytený jednou skrutkou typu imbus je to v mieste kde je do valčeka pripojená brzdová rúrka, ktorú je taktiež nutné od valčeka demontovať čo je väčšinou dosť obtiažne vzhľadom na nepriaznivé podmienky, ktoré tam pôsobia...korózia a podobne ;) ..dávaj si pozor aby si rúrku na valčeku nezalomil bolo by ju nutné meniť celú. Nakoniec nezabudni odvzdušniť ;)

PRÍLOHA : http://leteckaposta.cz/562503838

Díky moc, jen co bude chvíle tak se do toho pustím :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...