Přejít na obsah

Voda v motoru

Guest michhh

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny 2.0

Mám combi 2.0 AQY 3 roky a velká spokojenost.

Udělalo se hezky, a tak jsem se pustil do oprav které se přes zimu objevili(vodička v motoru a občas nejde nastartovat.

Zjistil jsem že se mě na krytu ventilů dělá pěna na víčku (a to dost ošklivě, ta trubka o průměru asi tak 3cm co vede do sání byla zcela neprůchozí plná pěny).

Usoudil jsem že bude asi těsnění fuč, a pustil se do opravy.Hlavu jsem nechal přebrousit a udělat tlakovou zkoušku.Všechno to zase poskládal(samozřejmě nové těsnění a šrouby), nastartoval a pochválil se(nevěřil jsem že to dám vůbec dohromady).

Teď když ujedu méně než tak 20Km – mám na víčku kapky (jako když se odklopí puklice na hrnci), po ujetí nad 20km je víčko suchý. Tak nevím jestli to tak má být nebo tam pořád teče voda. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti ? Nebo kudy ještě by se tam mohla dostávat ta voda?

Druhý problém byl asi zapalovací modul(prasklý plast na cívkách a vyrezlí kontakty mezi modulem a cívkami),koupil jsem českou prvovýrobu Tesla (nemeckej originál nebyl skladem a netroufal jsem si dále čekat).Ale auto jede teď nějak divně na to že má krásnej novej zap. modul(jako by měl pomalý reakce když přidám plyn),nepočítám lehké poškubávání kolem 2000 otáček (to si už poškubává celý ty 3 roky co to auto mám.Jinak kontrolka diagnostiky je zhasnutá a celou dobu se tváří jako by se jí to netýkalo a všechno bylo ready.

Odkaz ke komentáři

Jak už napsal Pavlus, ten kondenzát je normální, pokud se ti voda nestrácí, tak je to OK. Co se týká toho poškubávání, zkus vyčistit škrtící klapku :)

Tak to jsem rád že voda je O.K.

Problém mě dělá to poškubávání, a teď se k tomu ještě přidalo že nejde občas nastartovat.

Jak se motor ohřeje a já někde na chvilku zastavím tak ho nenatočím i kdybych se pos..l.

Musím počkat 5- 45minut než to trochu vychladne.Vyměnil jsem i zapalovací modul

Ale pořád stejný.Tak nevím co by to mohlo ještě dělat, jestli čidlo teploty nebo nejakej snímač otáček. Má 2.0 jen ten snímač otáček nahoře na rozvodech nebo má i na klice?

Kontrolka diagnostiky je pořád zhasnutá,to je taky divný.Jinak samozřejmě veškeré filtry

,svíčky i zap. kabely jsou nové.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Podíval bych se pod auto na kabeláž snímače oleje . Resp. objednal si svorkovnici s pinama ,  tu co tam je ustřihl a dál nové piny . Jo a kontrola jestli se netře o poloosu . 
    • Zdravím, mám tady takový záhadný problém. Z ničeho nic náhodně začne blikat displej climatronicu, po chvíli se k tomu přidá kontrolka airbagu, která se rozsvítí a "pulzuje" ve stejném rytmu jako climatronic a občas k tomu na maxidotu vyskočí "snímač oleje do dílny". A teď se k tomu přidá i to, že pokud je to auto v téhle " chybě" tak nejde nastartovat, prostě jen točí a nechytne, musím třeba 2x 3x vypnout zapalování a zase zapnout aby chytlo. Tato chyba se objevuje absolutně náhodně a neobjevil jsem žádný spouštěč toho. Jinak auto jezdí absolutně bez problémů a vše funguje. Na odkazu video jak bliká climatronic.Díky za každou radu.https://drive.google.com/file/d/1LCbdYU5Kk29SsHvF5B61BJq0NzYHi9sQ/view?usp=drivesdk
    • Ahoj Jen to trochu oživím,  nechal jsem dodělávat tažné v autorizáku kde se mě technik ptal co s tím budu tahat a když jsem řekl že jen příležitostně klasickou vlečku na bordel a tak, tak mi řekl že chlazení a altík řešit nemusím, pokud bych chtěl tahat karavan tak potom už ano. nechal jsem montovat oddělávací tažné za cenu 15k s daní a bylo do na OIII combi Fl 2018
  • Vytvořit...