PLUSH Odesláno Duben 5, 2012 Sdílet Odesláno Duben 5, 2012 Zdravím, uvažuji o odstranění katalyzátoru, nemáte stím někdo zkušennosti? Použitý materiál, vliv na zvuk... Staží pouze výměna kus za kus (trubka)? díky za tipy... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Michal70 Odesláno Duben 5, 2012 Sdílet Odesláno Duben 5, 2012 čau,já bych to spíš řešil rezonátorem(nerez)stojí kolem 1500kč. -na octě s tím nepočítám ono se i projeví hluk ladáku a stím bolehlav jak sem to řešil u předešlích aut. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 5, 2012 Sdílet Odesláno Duben 5, 2012 normálně ho zevnitř vybouchej vysyp a zavař skrz trubku aspon to bude vypadat že tam je 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PLUSH Odesláno Duben 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2012 Právě jsem přemýšlel, KAT ůplně pryč nahradit trubkou a zadní tlumič také ale asi to bude hučet jako kráva. Tak asi jen vymlátit kat. Bude lépe slyšet turbo? Nebo se musí i konec upravit? jako trubku jsem použily do kat 55mm? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Duben 6, 2012 Sdílet Odesláno Duben 6, 2012 nic nevybouchávej pokud do vnitř nenavaříš trubkubude to mít hroznej zvuk kat dej pryč místo něj trubku a ze zadním tlumičem nic nedělej stejně je průchozí a bude to ok co se týká zvuku uvidíš sám turbo je krásně slyšet a hluk v autě není vůbec 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PLUSH Odesláno Duben 12, 2012 Autor Sdílet Odesláno Duben 12, 2012 Ok to bude asi nej. Jaká trubka se používá ta těch 55mm? nebo spíš co se najde 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sluky Odesláno Leden 20, 2013 Sdílet Odesláno Leden 20, 2013 nic nevybouchávej pokud do vnitř nenavaříš trubkubude to mít hroznej zvuk kat dej pryč místo něj trubku a ze zadním tlumičem nic nedělej stejně je průchozí a bude to ok co se týká zvuku uvidíš sám turbo je krásně slyšet a hluk v autě není vůbec Vím že je to trochu mimo téma ale jeden známej co opravuje škodovky,říkal že odstranění katalyzátoru se zvedne trochu výkon,auto prý bude mít lepší zátah, je to pravda??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ska Odesláno Leden 20, 2013 Sdílet Odesláno Leden 20, 2013 No zvednou by se měl, když můžou spaliny volnějc letět pryč O:-) jen by mě taky zajímala o kolik vyletí spotřeba... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sluky Odesláno Leden 20, 2013 Sdílet Odesláno Leden 20, 2013 No zvednou by se měl, když můžou spaliny volnějc letět pryč O:-) jen by mě taky zajímala o kolik vyletí spotřeba... No to mě taky:)vyzkouším a řeknu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 20, 2013 Sdílet Odesláno Leden 20, 2013 Já to mám, kat vybouchanej a dovnitř vevařená trubka 55mm. Spotřeba zůstala stejná, výkon se ti nezvedne, možná půjde malinko lépe od spodu-lepší náběh turba. :) Zvuk taky stejnej, akorát ve výfuku jde slyšet turbo. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Leden 20, 2013 Sdílet Odesláno Leden 20, 2013 To vám pak projde emisema? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 21, 2013 Sdílet Odesláno Leden 21, 2013 Projde v pohodě....musíš poctivě vyhánět pavouky a chip ti nesmí udělat nalejvač,že z toho pak lítají brikety. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Libor460 Odesláno Leden 22, 2013 Sdílet Odesláno Leden 22, 2013 Přesně tak sem octavku koupil. Kat pryč, jelo to jako prase, takže sem hned poznal, že je to chipnutý. Dlouhodobá spotřeba na nádrž byla 4,8 ale real 6. Takže šla znovu na chip. Tam mi kamoš řekl, že to dělalo nějaké hrozné prase, protože to dýmilo jak kdyby někdo pálil gumy v kamnech. Po přechipování se spotřeba na počítači upravila na 5,2 a reál nějakejch 5,4. Takže paráda, nekouří, jede krásně. Emisemi prošla taky, ale mám tam známýho, ten mi řekl, že to bylo tak tak. Prostě hrana.... Ale stejně by mě pustil. Jen by mě zajímalo, jestli to má nějaký význam. Kdyby nebyl už pryč, tak bych ho stejně nikdy ven nedával. Jestli to přidá 1kW??? Zanedbatelný... To už je lepší ten chip. Jiná liga je ta, když to někdo nechá nakopat jak hovado na sprinty, to už pak musí jít pryč, ale na běžný provoz asi ne... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Leden 23, 2013 Sdílet Odesláno Leden 23, 2013 katalyzátor sám o sobě nějak moc nepomůže výkonu, max. lepší náběh turba. je jasný, že potom kdo už tam má trochu víc koní, tak kat určitě pryč, jak píše kolega.:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deleted Odesláno Leden 23, 2013 Sdílet Odesláno Leden 23, 2013 To vám pak projde emisema? Myslím,že přítomnost katalyzátoru pro měření emisí vznětového motoru nemá vliv na výsledek. Oxidační katalyzátor používaný pro vznětové motory snižuje obsah oxidu uhelnatého (CO) a nespálených uhlovodíků (HC).Pro snížení obsahu pevných částic,tedy kouřivosti nemá nemá velký význam.Při měření emisí naftových se provádí vizuální kontrola a právě měření kouřivosti metodou volné akcelerace a na tu zmíněný dvoucestný katalyzátor nemá zásadní vliv. Kouřivost(obsah pevných částic neboli sazí) snižuje filtr pevných částic (DPF). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Učedník Odesláno Říjen 18, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2013 Mám Octu I r.v. 1998, AGR 66 kW, najeto 200 000 km. Má tenhle motor filtr pevných částic nebo ne? Hodně špatně mi táhne odspodu, skoro se nemohu rozjet. Zajímavé, že pokud je motor studený, tak jde odspodu dobře, ale jak se trochu zahřeje, tak se v nízkých otáčkách úplně dusí. Jde až od 2000 ot., když se roztočí turbo. Potom ve vysokých ot. jde velmi dobře. Vytáčí se ochotně do 4000. Diagnostika nic neukázala, žádná závada není nahraná. Ale servisman mi řekl, že možná pomůže odstranit katalyzátor. Filtr pevných částic by myslím pomohl, ale katalyzátor? Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Říjen 18, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2013 já bych začal diagnostikou a zkontroloval si vše co je ptořeba... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas_7 Odesláno Říjen 23, 2013 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2013 Já mám katalizátor sice na autě, ale vzhledem k tomu, že vejfuk asi není přidělanej k tomu motoru vepředu, ale nějakýmu parnímu to dělá pěkný prasátka od cca 3tis. otáček vejš, tak si myslím, že kat bude asi více méně mrtvej, je lepší ho tam pak nechat nebo uříznout? A ještě otázka mimo, mohlo by to hulit kvůli špatnýmu vzduchovýmu filtru? (prostě moc nafty na málo vzduchu a pak nedokonalý spalování) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
to0001 Odesláno Březen 22, 2014 Sdílet Odesláno Březen 22, 2014 Může být totál ucpaný. pryč s ním 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lubis Odesláno Duben 24, 2014 Sdílet Odesláno Duben 24, 2014 Zdravím, taky uvažují o odřezání katu, ale pořád mi vrtá hlavou v jaké míře budu turbu škodit. Jelikož když není kat tak se turbo furt dotáčí (má volný průchod).. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ssimek Odesláno Květen 14, 2014 Sdílet Odesláno Květen 14, 2014 Ahoj Mě zajímá jaký průměr trubky je před katalyzátorem a za ním.. Opravdu přemýšlím o sportovním rezonátoru a ten se dělá v několika velikostech. Tak pokud někdo z vás ví jaký tam jsou rozměry, prosím napište. A napište i délku. Děkuji :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.