Přejít na obsah

Otesánek eFSíííí

Doporučené příspěvky

takže... vozík má rozměr 2510x1260x350 ... tzn. že bočnice jsou 350 mm a to mi stačí! :palec:

Viki, tažný jsem měl z výroby... s tou 11 pólovou zásuvkou... teď na tom vozíku mám taky 11 pólovou zástrčku, takže už nepotřebuju tu redukci na 7 p... vozík má i couvací světlo... :D

jinak za autem je znát... stačí, aby v něm bylo třeba 40 m2 palubek .. nebo 30 m2 dlažby :D

jo a ta rychlost je standartně do 80 km..., ale protože se nechci plazit, tak jsem si připlatil za tlumiče a je teda do 100 km/h...

díky tomu, že jsem najel s vozíkem za poslední 3 dny cca 450 km... tak moje postřehy jsou takové..., že auto žere tak o 1 - 2 litry víc... výkon je postačující, s vlekem se dá i předjíždět.. :) ale člověk musí být opatrný... celá souprava má kolem 8 m a to je už skoro "LONG VEHICLE" :palec: ;) :)

Odkaz ke komentáři

hoši, dneska ráno mě málem sestřeil VW Lupo... jel v protisměru za autobusem a asi se nevěnoval řízení...přes autobus mě neviděl... a když jsem minul autobus, tak se proti mě řítilo bílé LUPO... už jsem myslel, že to bude crash... uhnul jsem co nejvíc na stranu... a on naštěstí začal včas řídit, takže se ještě uhnul.... ufff

Odkaz ke komentáři
no predstava,ze jedu 16o km/h a na kouli mam 13oo kg...uprimne,nic moc! :P

Tak to asi nehrozí, to by tu oktávku ten vozejk rozmačkal setrvačností :lol:

Btw. ridici HTPcek,jaky to je pocit,kdyz vas v kopci dava okta s vlekem? :lol:

Dobře ty :( :smich: :smich: :smich: :smich: ...ale ono na tom něco bude :D

Odkaz ke komentáři
a koľko je tam vlastne nálepka? 80? :lol:

Jj, dřív bejvalo 80...tenkrát ty 100 vůbec nebejvaly. Ale ono je to celkem jedno, co tam je nalepený, žejo. Stejně se musí člověk řídit tím, jak se to chová a co to dělá. Když je to naložený, tak musíš jet pomalinku, aby se to nerozkejvalo a taky se to "blbě" brzdí, když máš třeba lehčí auto. A zase na druhou stranu když je to prázdný, tak je to celkem jedno a dá se s tím fičet víc, občas si to poskočí, ale je to na kouli, tak to nemá co udělat, žejo :(

Odkaz ke komentáři

no je fakt, že jízdní vlastnosti s naloženým vozíkem jsou krapet jiný!!! :( ale s prázdným je to pohoda... to je jak kdybys něco vezl v kufru... vo tom vozíku ani nevíš! :lol: teda skoro nevíš.. :smich:

btw. na vozíku je 100 km/h a s naloženým jsem předjížděl asi ve 120 :P

jediný co se s vozíkem nedá dělat jsou "myšky" ... to bys mohl někoho poslat ze silnice dolů! :smich:

ale to už vtipné není!!! :D

:smich: :smich: :lol:

Odkaz ke komentáři

ono záleží jak máš rozloženú váhu ale dá sa celkom svižne frčať aj s naloženým vozíkom. mal som kedysi MB 124/300D combi 100kw a na plataku mazdu 626. tahal som to z A a f pohode 120 tempomat a na SK 110 po bundeskách.

musíš sa na 100% venovať jazde lebo aj malé šlkbnutie volantu može skončit velmi spatne.

maximálku s vozíkom(plne naložený zeleninou) mám 170 a v Poprade som musel menit ložiská lebo ich zapieklo :lol:

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
    • No myslím, že jsi určitě neudělal chybu. Tak ať jsi taky spokojený. Já jsem zatím max. spokojený 😉👍 
  • Vytvořit...